27 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Askerler gözaltında, Başbuğ Başbakanlık’ta

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturmada, önceki gece Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Tetkik Dairesi’nde savcı ve hakimler nezaretinde yapılan aramadan sonra 8 asker gözaltına alındı. Savcıların ofisteki bilgisayarların harddiskelerini yedekledikleri ve bazı dokümanlara el koydukları belirtiliyor.


8 asker gözaltında

Genelkurmay Başkanlığı, yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında yapılan aramanın ardından Başkanlıkta görev

KCK operasyonunda 23 tutuklama

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK’nın sivil oluşumu ‘’Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması’’na yöne


  Suikast iddialarının üzerine sonuna kadar gidilmeli

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddialarının çok vahim olduğunu belirterek, “Doğruysa sonuna kadar, arkasında ne varsa bunların ortaya çıkarılması devlet yönetimi ve kamu yönetiminin ödevidir” dedi.


  Bahçeli: Bu konularda çok konuşmanın bir yararı yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da 19 Aralıkta iki askerî personelin şüphe üzerine yakalanıp daha sonra serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, ‘’Süreç devam ediyor, bu gibi konularda çok konuşmanın bir yararı yok’’ dedi.


  2. Ergenekon dâvâsında, 3 tahliye

İKİNCİ ‘’Ergenekon’’ dâvâsına bakan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Birol Başaran, Süleyman Solmaz ve Teğmen Melih Yüksel’in tahliyesini kararlaştırdı.


  AKP’li İşbaşaran için ihraç talebi

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın, tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verdi.


  Dağlıca’da kaçırılan ere 2 yıl 6 ay hapis

VAN Askerî Mahkemesi, Dağlıca baskınında kaçırılan 8 askerle ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, Ramazan Yüce’ye ‘’alenen askerleri itaatsizliğe teşvik’’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.


  Yassıada’da kararlar, yargılanmadan verilmiş

YassIada dâvâlarının en genç avukatı Mehmet Yağcı, ciddî şekilde çalışıp Demokrat Partili mağdurları müdafaa yaptıkları sırada, mahkemede kâtip olan bir arkadaşının kendisine “Siz boşuna müdafaa yapıyorsunuz, mahkeme kararları verdi, hatta kararlar baskıya bile gitti” dediğini söyledi.


  Bakan Demir: Kayıt dışı müteahhite izin yok

BayIndIrlIk ve İskân Bakanı Mustafa Demir, ‘’Türkiye’de özel müteahhitlik yapan ve kayıt altına alınmadık kimse olmayacak. kayıt altına alınmayanlar ise 2012’den sonra müteahhitlik yapamayacak’’ dedi.


  Yayladağı'nda 9 kaçak yakalandı

Hatay’In Yayladağı ilçesinde, yasa dışı yollardan yurda girdiği belirlenen 9 kaçak yakalandı.


  10 günde 10 bin kişiye sağlık taraması

Merkezİ Çorum’da bulunan Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER) üyesi 27 doktor, ücretsiz sağlık taraması yapmak için Batı Afrika ülkesi Mali’ye gitmek üzere yola çıktı.


  Baykal’dan “birlik beraberlik” mesajı

Cumhurİyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘’Bizi ayırmak, bölmek isteyen tuzaklara, tertiplere inanıyorum düşmeyeceğiz.


  Bakan Günay: Turizmde 2009’u artıyla kapattık

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünya turizminde ilk sırada yer alan 10 ülkeden sadece Türkiye’nin gelen ziyaretçi açısından 2009 yılını ‘’artıyla’’ kapattığını söyledi.


  Elektrik zammı yargıya taşınıyor

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), elektriğe yapılan ve 1 Ocak 2010’dan geçerli olacak zamın haksız ve hukuksuz olduğu gerekçesiyle yargıya gidiyor.


  ENGELLİ VATANDAŞ GÖZARDI EDİLMESİN

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziya Gençel, Türkiye’de yaklaşık 12 milyon engelli yaşamasına rağmen şehir mimarilerinde engellilere göz ardı edildiğini belirtti. Gençel, engellerin sorunlarına karşı duyarsız kalındığını ileri sürdü.


  İstanbul’da şiddetli lodos vapur seferlerini aksattı

İSTANBUL’DA dün etkili olan lodos sebebiyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’nin (İDO) bazı iç ve dış hat deniz otobüsü seferleri iptal edildi.


  Sobadan zehirlenen ikizler öldü

SULTANBEYLİ’DE kömür sobasından sızan gazdan zehirlenen ikiz kardeşler öldü.


  Bunları yapın, yakıttan yüzde 20 tasarruf edin

KIŞ aylarında, sadece, perdenin kaloriferi kapatmayacak şekilde asılması bile, ısınma giderlerini hatırı sayılır oranda azaltıyor.


  Ormanlara ‘yılbaşı koruması’

ORMAN Genel Müdürü Osman Kahveci, yeni yıl kutlamaları için kullanılabilecek türdeki ağaçlardan oluşan ormanlık alanlarda, görevli sayısını arttırdıklarını bildirdi.


  Polise, yakın savunma eğitimi

KONYA’DA polise, bıçaklı, silâhlı, sopalı saldırılara ve darp girişimlerine karşı yakın savunma eğitimi verildi. Özellikle toplumsal olaylara müdahalede zaman zaman yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü polisleri kursa aldı.


  Çocukları, istedikleri kahramana dönüştürüyor

GAZETECİ-Fotoğraf Sanatçısı Hamit Eteevrans, çektiği Kostümlü Çocuk Fotoğrafları ile çocukların gönlünü fethediyor.


  Hayvan nesillerinin yok olmaması için çalışma başlattı

AVRUPA Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumlar Birliği (EAZA)’ne tam üyelik sürecinde olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, bazı hayvan türlerinin yok olmaması için harekete geçti.


  Kömür yıkama alanı şehrin prestiji olacak

ZONGULDAK’TA, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) kömür yıkama tesisinin (lavuar) kaldırılmasıyla açığa çıkan 80 bin 300 metrekare alanın, Ocak ayında başlayacak yarışmayı kazanacak proje doğrultusunda 2010’da değerlendirilmesi amaçlanıyor.


  Muhtar eşi eğitimin öncüsü oldu

VAN’IN Erciş ilçesine bağlı Bayramlı Köyü muhtarının eşi, 50 kadının okuma yazma öğrenmeye başlamasına öncülük etti.


  İlâç masrafı 15 milyar TL’yi aşacak

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, “2002 yılı sonunda 4.5 milyar TL olan ilaç masrafları 2009 yılı sonunda 15 milyar 700 milyon liraya ulaşacak” dedi.


  Âkif, özünü İslâm’dan aldı

EDEBİYAT Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) Genel Başkanı Mehmet Nuri Yardım, İstiklâl Marşı şairi Mehmet Âkif Ersoy’un, ‘’Özünü İslam inanışından alan bir mükemmel münevver olarak hep örnek alınması gereken bir isim olduğunu’’ bildirdi.


  Şahin: Âkif’i rahmetle anıyoruz

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İstiklâl Marşı’nın şairi Mehmet Âkif Ersoy’un ölümünün 73. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bağımsızlık mücadelesini şiirleriyle tarihe kazıyan Ersoy’u rahmet ve şükranla andığını ifade etti.


  Şen: Âkif’i gençlere tanıtmak lâzım

“BİR Destan Adam Mehmet Âkif Ersoy’’ adlı biyografi kitabının yazarı Abdurrahman Şen de, Mehmet Âkif’i Türk gençliğine anlatmak, tanıtmak yolunda bir çabaya ihtiyaç olduğunu belirtti.


  Siirt, Türkiye’nin enerji noktalarından biri olacak

SİİRT Valisi Necati Şentürk, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’i makamında kabul ederek, bir süre görüştü.


  Sözleşmeli öğretmenler açıklama bekliyor

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli öğretmenlerin, ‘’Maliye Bakanlığının sözleşmelilerin kadroya alınmasıyla ilgili bir çalışmasının bulunmadığının’’ açıklanmasıyla bütün umutlarını yitirdiklerini ve Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun acil bir açıklama beklediklerini kaydetti.


  Ispartalılar, asker ailelerini evlerinde ağırladı

ISPARTA’DA Belediyesi tarafından başlatılan ‘Bir asker ailesi de sen ağırla’ kampanyasının ilgi gördüğü bildirildi. Ispartalılar, şehirde vatani görevlerini yapan çocuklarının yemin törenine katılmak için gelen ailelere kampanya kapsamında kucak açıyor.


  Ehl-i Beyt sevgisinde kenetlenelim

DİYANET İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ‘’on dört asırdan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen milletin barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamasını dilediğini’’ bildirdi.


  GDO’ya karşı bombus arısı

GENETİĞİ Değiştirilmiş Organizma (GDO) tartışmaları sürerken, Tarım Bakanlığı seralarda hormonsuz sebze ve meyve için bombus arılarını destekleme kararı aldı. Buna göre seracılara ürettikleri bitkilerde döllenmeyi sağlayan bombus arıları için koloni başına ödeme yapılacak.


  Aile, hayatın merkezinde

DEVLET Bakanı Selma Aliye Kavaf, kadınlara ve çocuklara yönelik istismarın çözüm adresinin aile olduğunu belirterek, ‘’Nüfus dengelerinin korunması başta olmak üzere çocuklara ve kadınlara dönük koruma programlarının, suç ve kötü alışkanlıklarla mücadelenin, sosyal yardım ve hizmet politikalarının temelinde aile vardır’’ dedi.


  EVLİLİK PROGRAMLARINA TEPKİ

ANTALYA Valisi Alaaddin Yüksel de, yeni yüzyılda akıllı toplumların ailenin korunmasını temel olarak belirlediklerini söyledi.


  Dünya’nın yerçekimi haritası çıkarıldı

Avrupa Uzay Ajansı’na ait Goce uydusu, yeryüzünün bölge bölge yerçekimi haritasını çıkardı. Uydudan gönderilen bilgilerle oluşturulan harita, deprem çalışmalarından oşinografiye pek çok alanda kullanılabilecek.


  Irkçı’ web kamerası olur mu?

Hareket takip özellikli web kamerasının, önüne siyah bir kişi geçtiğinde çalışmaması firmayı zor durumda bıraktı. Otomatik odaklanma ve hareket takip işlevlerine sahip bir web kamerasının, karşısında siyah bir kişi olduğunda çalışmaması firmayı zor durumda bıraktı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl