30 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Beşiktaş 8.3, Barcelona 110 milyon avro kazandı

UEFA eleme turları kulüplerin cebini doldurdu. Şampiyonlar Ligi Resmi Sponsoru MasterCard tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nden en büyük geliri elde eden futbol kulübü, 11,5 milyon avro ile Fransa'nın Bordeaux kulübü oldu. Bordeaux'yu 11,1 milyon avro ile İngiltere'den Chelsea ve İtalya'dan Fiorentina takip etti. Eleme turlarında oynamaya hak kazanamayarak UEFA Avrupa Kupasında mücadele edecek kulüplerin alacağı para ödülleri sıralamasında ise 9,5 milyon avro ile Juventus ve Unirea Urziceni, ilk sırada yer alırken Türkiye'den Beşiktaş'ın 8,3 milyon avro ödül kazandığı belirtildi.

Araştırmaya göre, Şampiyonlar Ligi eleme turlarına çıkan takımların ortalama kazancı 50 milyon avro olurken, eleme turlarına çıkmaya hak kazanamamış kulüplerin katılımlarından dolayı kulüp başına ortalama gelirleri 32 milyon avro olarak tahmin ediliyor.

Araştırmaya göre İngiltere, İtalya ve İspanya 2009 yılında Şampiyonlar Ligi'nden en fazla gelir elde eden ülkeler oldu. İngiltere, 2009 finalisti Manchester United ve 2009 grup turuna katılan dört takımı ile 129,5 milyon avro para ödülü kazanırken, İtalya, geçen sezon eleme turuna katılan üç takım ve bu yılın grup turunda yer alan dört takım ile 104 milyon avro, İspanya ise, geçen yılın kupasını kaldıran Barcelona ve 2009 grup turunda mücadele eden dört takımı ile 96,9 milyon avro kazandı. Türkiye'nin kazandığı ödül ise Beşiktaş sayesinde 8,3 milyon avro oldu.Geçen sezon Türkiye'nin elde ettiği gelir 14,6 milyon avroydu.

UEFA'nın, Şampiyonlar Ligine katılmaya hak kazanan her takımı 3,8 milyon avro ile ödüllendirdiğine dikkati çekilen araştırmaya göre UEFA ayrıca, grup turuna katılımdan ötürü maç başına 550 bin avro olmak üzere toplam 3,3 milyon avro veriyor. Grup turunda her galibiyetin değeri 800 bin avro iken her bir kura değeri 400 bin avro. Araştırmaya göre ilk eleme turuna çıkış, 3 milyon avro ile ödüllendiriliyor. Tüm maçlarını galibiyetle sonuçlandırarak eleme turuna çıkmaya hak kazanan taraflar, sadece para ödülü olarak 14,9 milyon avroyu garantiliyor.

Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran kulüp toplam 31.2 milyon avro kazabilecek. Haziran ayında Roma'da oynanan Şampiyonlar Ligi Finalinin galibi olan Barcelona 110 milyon avrodan fazla kazandı. Şampiyonlar Ligi ekonomisi, geçen yıl Almanya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası ile aynı seviyeye geldi. Her kulübün içinde olmak istediği bu ligin Avrupa ekonomisindeki değeri 6 milyar avro'ya ulaştı.

[email protected]

EROL DOYRAN

30.12.2009


 

BOLT İTALYA'DA YILIN SPORCUSU

İTALYAN La Gazzetta Dello Sport, Jamaikalı sprinter Usain Bolt ile İtalyan bayan yüzücü Federica Pellegrini'yi ''Yılın Sporcuları'' ilan etti. La Gazzetta Dello Sport'un ''Yılın Sporcuları'' anketine göre, Ağustos ayındaki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 ve 200 metrede dünya rekoru kırarak, Pekin2008'deki rekorlarını 11'er saliseyle geliştiren Bolt ve Roma'daki dünya yüzme şampiyonasında bayanlar 200 ve 400 metrelerde dünya rekoruyla altın madalyaya ulaşan Federica Pellegrini, ''Yılın Sporcuları'' seçildi. Gazetenin anketinde, en iyi futbol takımı da Barcelona olarak belirlendi.

30.12.2009


 

MESZÖLY: TRAPATTONİ TÜRKİYE İÇİN YANLIŞ SEÇİM

TÜRKİYE (A) Milli Futbol Takımı ve Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Macar Kalman Meszöly, (A) Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü için İtalyan Giovanni Trapattoni'nin yanlış seçim olacağını bildirdi. Türkiye'de çok başarılı teknik direktörlerin olduğunu söyleyen Meszöly, Türkiye Futbol Federasyonu'nun İtalyan Trapattoni'yi milli takım Teknik direktörlüğüne getirmesi ile ilgili olarak, ''Trapattoni yanlış seçim olur, 70 yaşındaki bir kişi ancak danışman olarak getirilebilir'' diye konuştu. Trapattoni'nin futbol kariyerinin başarılarla dolu olduğunu belirten Meszöly, ''Ancak her yıl düşüş içinde bir kariyer. Türkiye'de çok değerli hocalar var, bu göreve bir Türk'ün getirilmesi gerekir'' dedi. Meszöly, bu göreve en uygun kişinin Yılmaz Vural olacağını, Trapattoni'nin ise Vural'a danışmanlık yapabileceğini söyledi. Türk spor medyasında Trapattoni'nin yanı sıra Hidding ismini de duyduğunu dile getiren Meszöly, ''Rusya'yı finallere götüremeyen bir kişinin isminin anılması bile yanlış, Türkiye Futbol Federasyonu neden yabancı istiyor? Türkiye, tarihindeki tüm başarıları yerli hocalarla kazandı'' şeklinde konuştu.

30.12.2009


 

UNO CUP 2010 BASKETBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

ZENGİN kalsiyum ve demir içeriği ile çocukların gelişimine katkıda bulunarak sağlıklı nesiller yetişmesini amaçlayan ekmek UNO Büyümek tarafından 5 yıldır düzenlenen UNO Büyümek CUP 2010 Basketbol Turnuvası 5 ilde yapılacak karşılaşmalarla başlıyor. Yaşları 9 ila 11 arasında değişen erkek çocuklardan oluşan toplam 216 takımın yer alması planlanan turnuvaya katılım tamamen ücretsiz. 1998, 1999 ve 2000 doğumlu öğrencilerden oluşan basketbol takımlarının yer aldığı UNO Büyümek CUP 2010 Basketbol Turnuvası İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Tekirdağ'da düzenlenecek. Bu yıl beşinci yılını dolduran UNO Büyümek Cup geleceğin basketbol yıldızlarını ilk kez turnuva heyecanı ile tanıştırıyor.

30.12.2009


 

ERTUĞRUL SAĞLAM BURSA'DA YILIN HOCASI

BURSA Özel Rafet Kahraman Liseleri, geleneksel 2009 yılının spor starlarını seçerken, Ertuğrul Sağlam 'Yılın Teknik Direktörü' oldu. Yılın Teknik Direktörü, Yılın Sporcusu, Yılın Futbolcusu ve Yılın Takımı kategorilerinde yapılan ankete öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Özel Rafet Kahraman Liseleri'nde yapılan ankette; Yılın Teknik Direktörü olarak Bursaspor'un başarılı çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam seçildi. Anket Sonuçlarına göre oyların yüzde 96'sını Ertuğrul Sağlam aldı. oyların yüzde 2'sini alan Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımı Antrenörü Jan De Brandt ikinci olurken, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise yüzde 1'lik oyla üçünrcü sırada yer aldı. Yılın Sporcusu ise A Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Hidayet Türkoğlu seçilirken, Ersan İlyasova ise Türkoğlu'ndan sonra en çok oy alan milli basketbolcu oldu. Yılın Sporcusu ise Bursaspor'un golcü futbolcusu Sercan Yıldırım seçildi. Yılın Takımı ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı yüzde 41 oy alırken, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı yüzde 28, Tekvando Milli Takımı yüzde 17, Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı yüzde 11, Beşiktaş Futbol Takımı ise yüzde 2 oy aldı.

30.12.2009


 

BEŞİKTAŞ GURBETÇİ RAMAZAN'LA ANLAŞTI

BEŞİKTAŞ Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderdiği açıklamada TSG 1899 Hoffenheim takımının kalecisi Ramazan Özcan'ın kiralanması için görüşmelere başlandığını duyurdu. Siyah beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan şirketin açıklamasında şu ifadelere, yer verildi: "Şirketimiz, Almanya futbol takımlarından TSG 1899 Hoffenheim Kulübü oyuncusu Ramazan Özcan'ın kiralanması konusunda, futbolcu ve kulübü ile görüşmelere başlamıştır."

2. YARI HAZIRLIKLARI BUGÜN BAŞLIYOR

Beşiktaş futbol takımı, ikinci yarı hazırlıkları için bugün topbaşı yapacak. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelecek siyah-beyazlılar, saat 11.00'de gerçekleştirecekleri antrenmanla ikinci devre hazırlıklarına başlayacak. Devre arası kampı için 3 Ocak'ta Antalya'nın Belek beldesine gidecek olan Beşiktaş, 10 Ocak'a kadar burada kamp yapacak. Siyah-beyazlı takım, bu dönemde Kayserispor'un yanı sıra Almanya'nın Hamburg ve Hollanda'nın Vitesse Arnhem takımlarının katılacağı bir turnuvada yer alacak.Gloria Serenity Resort'ta 3-10 Ocak 2010 tarihlerinde kamp yapacak Beşiktaş, Aksu'daki WOW Football Centre'daki turnuvada ilk maçını 6 Ocak'ta Vitesse Arnhem takımıyla oynarken, 7 Ocak'ta ise Kayserispor ile Hamburg karşı karşıya gelecek.

30.12.2009


 

Benitez: Arda'yı alabiliriz

İNGİLTERE'NİN güçlü takımlarından Liverpool Teknik Direktörü Rafa Benitez, önemli açıklamalarda bulundu. Benitez, son haftalarda alınan başarısız sonuçların ardından yaptığı açıklamada kötü oynayan ya da görevini gereği gibi yerine getirmeyen oyuncuların takımdan gönderilebileceğini söyledi. The Sun gazetesinin duyurduğu haberde Rafa Benitez, memnun olmadığı oyuncular yerine Arda'yı almak istiyor. Açıklamasında Arda'yı alabileceklerini belirten Benitez'in takımdaki Ryan Babel, Andrea Dossena ve Andriy Voronin'i göndereceği söyleniyor. Gazetenin haberinde Arda Turan'ın Arsenal tarafından da istendiği ancak ünlü oyuncunun Liverpool'da oynamak istediğine dikkat çekiliyor. The Sun, Liverpool'un Arda için 9 milyon sterlin bonservis ücreti ödeyeceğini de yazdı. Arda'nın açıklamalarına da yer veren gazete, Arda Turan'ın, "Galatasaray'da görevimi tamamladıktan sonra Avrupa'da bir takıma gitmekten mutluluk duyarım. En çokta köklü bir kulüp olmasından dolayı Liverpool'da oynamak istedim."sözlerine yer verdi.

G.SARAY İÇ TRANSFERDE TERLEYECEK

Galatasaray'da, sezon sonunda 6 futbolcunun sözleşmesi bitecek. Sarı-kırmızılı ekipte sezonun en formda oyuncusu Harry Kewell'ın yanı sıra Aykut Erçetin, Tobias Linderoth, Shabani Nonda, Emre Aşık ve Serkan Çalık'ın da sözleşmeleri sona erecek. Galatasaray'da sözleşmesi bitecek oyunculardan Kewell ile mutlaka anlaşma hedeflenirken, bununla ilgili görüşmeler sürüyor. Kewell, sarı-kırmızılı kulübü daha şimdiden terletirken, yöneticiler oyuncunun menajeriyle görüşerek anlaşmanın yollarını arıyor. Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Aykut, sarı-kırmızılı kulüpte sürekli 2. kaleci olarak görev alıyor. Barış Özbek ile birlikte transfer edilen, ancak uzun süredir sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Serkan Çalık'ın da sözleşmesi 2010 yılında bitecek. Yönetim kurulunun geçen yıl 1 yıllık sözleşme imzaladığı Shabani Nonda da bu sezon sonunda yine masaya oturmak zorunda kalacak. Takımın tecrübeli oyuncularından Emre Aşık, stoper mevkinde yaşanan sakatlıklarda hazır asker görevini yerine getiriyor. Yaşı ilerleyen Emre ile sözleşme yenilenip yenilenmeyeceği henüz belli değil. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle hiç fayda sağlayamayan Tobias Linderoth ise sezon sonunda kesinlikle gönderilecek isimler arasında yer alırken, bu futbolcunun devre arasında da takımdan ayrılabileceği belirtildi.

30.12.2009


 

İsmail: 5 puan fark kapanır

BEŞİKTAŞ'IN milli futbolcusu İsmail Köybaşı, ''Liderle aramızda 5 puan var, bu önemli değil. Biz ne yaptığını bilen bir takımız'' dedi. Devre arası tatilini geçirmek için memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesine gelen İsmail Köybaşı, eski okulu Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere futbol yaşamını anlatan Köybaşı, hayatta başarılı olmanın çalışmaktan geçtiğin belirterek, ''Altın kelime bu. Başarılı olabilmek için yapacağınız en önemli şey çalışmak. Ne yapacağınız, hangi mesleği seçeceğiniz önemli değil. Önemli olan yaptığınız işi en iyi şekilde yapmanız. Bu da çalışmaya bağlıdır. Çalışın, ailenizi, öğretmenlerinizi utandırmayın. Bu sizin kariyeriniz için de çok önemli'' dedi.

30.12.2009


 

Trabzonspor'dan hayali transferlere yalanlama

TRABZONSPOR yönetimi, medyada kulüple ismi anılan bir çok futbolcunun gündemlerinde de dahi olmadığını bildirdi. Medyada yer alan transfer haberlerine ilişkin bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Transfer mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte her yıl tekrarlandığı gibi yine çok sayıda oyuncunun ismi kulübümüzle birlikte anılmaya başlamıştır. Bu oyuncuların bir çoğu, kendileriyle temasta bulunulmadığı gibi düşünce aşamasında dahi gündemimizde yer almamaktadır. Elbette teknik heyetimizin görüşleri doğrultusunda, uygun koşullarda takımımızı güçlendirmek adına bazı arayışlar içerisine girilebilir. Ancak şu an itibariyle asıl düşüncemiz mevcut kadromuzun iyi bir hazırlık dönemi geçirerek ligin ikinci devresine daha verimli hale gelmeleri yönündedir." denildi. Bu doğrultuda yarın başlayacak olan Antalya kampının büyük önem taşıdığına vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Futbolcularımızın tüm konsantrelerini yeniden antrenmanlara vermeleri gereken bir dönemde gerçek dışı spekülasyonlarla meşgul edilmelerinin de kimseye bir fayda sağlamayacağı açıktır. Bu doğrultuda kamuoyunu ve taraftarları bilgilendiriyor, gündemi oluşturan kesimleri sağduyulu olmaya davet ediyoruz."

30.12.2009


 

İbrahim Yattara haftaya ameliyat olacak

TRABZONSPOR'UN müzmin sakatı Gineli futbolcu İbrahima Yattara'nın, önümüzdeki hafta Fransa'da ameliyat olacağı bildirildi. Bir süre önce kontrol için gittiği İngiltere'de ameliyatına karar verilen Yattara'nın durumuna ilişkin yapılan açıklamada, "Daha önce İngiltere'de kontrolden geçirilerek ameliyatına karar verilen Yattara'nın Fransa'nın Lyon kentindeki son muayenesinde ameliyatıyla ilgili izlenecek yol belirlendi. Doktorlar Gineli oyuncuya önümüzdeki hafta ameliyatı olması yönünde gün verdiler. Böylelikle Yattara gelecek hafta tekrar Fransa'ya giderek bıçak altına yatacak" denildi.

Öte yandanTrabzonspor'da futbolculara verilen devre arası izin bitti. İlk yarının ardından Galatasaray ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı sonrası beş gün izine çıkan bordomavili futbolcular, devre arası kampı için dün Antalya Belek'te top başı yaptı.Belek Gloria Golf Otel'de kampa giren Trabzonspor, ilk idmanını dün akşam yaptı. Karadeniz temsilcisinde, izinli olan yabancı futbolcuların kampa üç gün sonra katılacağı, burnundan operasyon geçiren Ceyhun Gülselam'ın ise Antalya kampına katılmayacağı bildirildi. Genç futbolcunun, doktorların isteği doğrultusunda 8 günlük kamp boyunca dinlendirileceği bildirildi.

30.12.2009


 

Atalay: Olimpiyat tesislerle gelir

FATİH Üniversitesi'nin düzenlediği ''Dünya Sporunun Parlayan Yıldızı Türkiye'' konulu panele katılan Uluslararası Organizasyonlar Başkordinatörü Mehmet Atalay, olimpiyatların ülkemize gelebilmesi için gerekli tesislerin yapılması gerektiğini belirterek, "Büyük organizasyonları yaparsanız spor ülkesi olursunuz. Olimpiyatlara 60 sporcu ile değil 400 sporcu ile gitmek gerekiyor. Tesisler konusunda Avrupa'nın bayağı gerisindeyiz. Bizim tesisler konusunda üçüncü dünya ülkeleriyle değil, baştaki ülkelerle yarışmamız lazım" dedi. Bir öğrencinin Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığında, maçların yapılacağı şehirler arasında neden Trabzon'un bulunmadığını sorması üzerine Atalay, Futbol Federasyonu'nun şehir seçimi yaparken, bu konudaki kapsamlı UEFA kriterlerine göre hareket ettiğini söyledi.

30.12.2009


 

Santos: Real'in beni istemesini bilmek güzel

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı futbolcusu Andre Santos, hakkında çıkan Real Madrid'in transfer listesinde bulunduğu iddialarıyla ilgili hiçbir şey bilmediği belirtse de ''Benimle ilgilendiklerini bilmek güzel'' dedi. İspanyol Marca gazetesinde yer alan demecinde Santos, kendisiyle ilgilenilmesinin iyi şeyler yaptığı anlamına geldiğini kaydetti. Her şeye rağmen geleceğiyle ilgili çıkan transfer haberleri hakkında hiçbir şey bilmediğini belirten Santos, ''Şu anda tatildeyim ve İstanbul'a dönene kadar hiçbir şeyle ilgilenmek istemiyorum. Daha sonra da kendimi Fenerbahçe'ye vermeliyim'' açıklamasını yaptı.

30.12.2009


 

F.Bahçe: Kewell'e ilgilenmiyoruz

FENERBAHÇE Kulübü, Galatasaraylı futbolcu Harry Kewell'ı transfer etmek istedikleri yönünde medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kulübün internet sitesinden ''Kewell ile ilgilenmiyoruz'' başlığıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi: ''Galatasaray ile sözleşmesi süren ve Galatasaray'ın tasarrufunda olan oyuncuyla ilgili herhangi bir çalışmamız olmadığı gibi, bundan sonra da olmayacaktır. Adı geçen oyuncuyla ilgili herhangi bir transfer girişiminde bulunmadığımızı resmi internet sayfamız aracılığıyla daha önce de açıklamamıza rağmen bu yöndeki asılsız haberlerini sürdüren gazetenin ilgili haberlerine itibar edilmemesini bir kez daha rica ederiz'' denildi.

30.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl