06 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

A Millî Takımı 4 aydır teknik patron bekliyor

(A) Milli Futbol Takımı'nda, Fatih Terim'in istifasının ardından yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen, göreve getirilecek yeni teknik direktör henüz belirlenemedi.

Milli takım teknik direktörlüğü için hemen her gün yeni bir isim gündeme gelirken, Türkiye Futbol Federasyonu'nu yabancı teknik direktör konusundaki ısrarını sürdürüyor. Türk teknik direktörlerin birçoğu, ''Göreve hazırım'', ''Milli Takım'ı çalıştırmak onurdur'' gibi açıklamalarla Futbol Federasyonu yönetimine mesaj gönderirken, halen Kasımpaşa takımını çalıştıran deneyimli teknik direktör Yılmaz Vural ise göreve talip olduğunu, her ortamda açıkça dile getiriyor. Medyada son günlerde Hollandalı Guus Hidding'in ismi öne çıkarken, özellikle İngiliz medyasında da Hidding ismi Türkiye ile birlikte anılıyor. Federasyon başkanı Mahmut Özgener'in teknik direktörlük görevi için tercihlerinin yabancı bir isimden yana olacağı açıklamasına karşın, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, bu görev için yerli bir ismin daha uygun olacağını dile getirmişti. Ancak Fatih Terim'in istifasının üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen milli takımı çalıştıracak isim henüz netleştirilemedi.

İSTATİSTİKLER YERLİ DİYOR

Öte yandan ''Yabancı mı yerli mi?'' tartışmalarına belki de en net cevabı, futbol tarihi ve istatistikler veriyor. 1930 yılından bu yana 18 kez düzenlenen Dünya Kupası tarihinde henüz hiçbir ülke yabancı teknik direktörle şampiyonluğa ulaşamadı. 1960 yılından beri organize edilen Avrupa şampiyonaları da yine yerli teknik direktörlerin başarılarıyla son buldu. Avrupa şampiyonalarında bugüne kadar sadece Yunanistan, 2004 yılındaki şampiyonada Alman teknik direktör Otto Rehhagel ile kupaya uzanma başarısını gösterdi. Türkiye de futboldaki en önemli başarılarını Türk teknik adamların yönetiminde elde etti. Japonya ve Güney Kore'nin ortaklaşa düzenlediği 2002 Dünya Kupası'nda Şenol Güneş ile 3. olan Milli Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda bu kez Fatih Terim yönetiminde üçüncülüğe ulaşarak önemli bir başarıya imza attı.

06.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  F.Bahçe keyif veriyor

  CİMBOM KAYSERİ'DE GALİBİYET ARIYOR

  BANK ASYA 1. LİGİN DEĞERİ G.SARAY'IN GERİSİNDE KALDI

  Trabzon'dan örnek davranış

  F.Bahçe'de neşeli günler

  A Millî Takımı 4 aydır teknik patron bekliyor

  MUSTAFA DENİZLİ TABURCU OLDU

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE PROGRAM

  BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

  TFF 2. LİG YÜKSELME GRUBU

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl