13 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Devlet adamı şantaj yapmaz

Habertürk gazetesinden Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı’ya konuşan Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, röportajın ikinci bölümünde, “Sabrımız taşarsa elimizdekileri açıklarız” dedi. Başbuğ’un bu sözleri şantaj olarak yorumlanarak, devlet adamı vasfıyla uyuşmadığı ifade edildi. Org. İlker Başbuğ, Altaylı’nın “Sabrımızı taşırmayın derken ne kastettiniz” sorusunu şöyle cevapladı: “Biz her şeyimizi hukuk devleti sınırları içinde yaparız. Sabrımızın taşmasından kastım şudur: Biz bütün bu olayların ve yapılanların arka planını biliyoruz. Birileri gerekeni yapar diye susuyoruz. Çünkü devlet adamıyım. Devlet adamı gibi davranmam lâzım...”

Devlet adamı şantaj yapmaz

Habertürk gazetesinden Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı’ya konuşan Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, röportajın ikinci bölümünde, “Sabrımız taşarsa elimizdekileri açıklarız” dedi. Başbuğ’un bu sözleri şantaj olarak yorumlanarak, devlet adamı tanımına yakışmadığı ifade edildi. Org. İlker Başbuğ, Altaylı’nın “Sabrımızı taşırmayın derken ne kastettiniz” sorusunu şöyle cevapladı: “Biz her şeyimizi hukuk devleti sınırları içinde yaparız. Sabrımızın taşmasından kastım şudur: Biz bütün bu olayların ve yapılanların arka planını biliyoruz. Birileri gerekeni yapar diye susuyoruz. Çünkü devlet adamıyım. Devlet adamı gibi davranmam lazım. Devlete ve hukuka saygımız var, ama bunun da bir sınırı var. Sınır aşılırsa bildiklerimizi halkla paylaşmaya başlayacağız.” Röportajda, ‘Kendi halkını düşman gören ordu olur mu?’ cümlesi ile alakalı olarak, bu kavramın ‘ithal’ olduğunu ileri sürerek, “Bazı kesimler, dışarıda birileri böyle bir dil geliştiriyor ve bunu Türkiye’ye de getiriyor” şeklinde konuştu.

Org. Başbuğ, Altaylı’nın “Sınır aşılınca ne yaparsınız” sorusuna ise, Johns Hopkins Üniversitesi yayını olan ‘Constructing Democratic Governance in Latin America’ kitabından cümlelerle cevar vererek şunları kaydetti: “Bakın çevremizdeki veya Latin Amerika’daki bazı ülkelerde olan olaylara. Hükümet değişikliklerine veya modellerle yapılan oynamalara. Şimdi Türkiye’de bazı kesimler bir ifade kullanıyorlar. ‘Kendi halkını düşman gören ordu olur mu?’” Org. Başbuğ, ayrıca kitapta yer alan “Silâhlı Kuvvetler uzun süreden beri kendi halkını düşman görmeye alışmıştır” cümlesine dikkat çekiyor.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANLA

HERŞEYİ PAYLAŞIYORUM

“Ben her şeyi hem Cumhurbaşkanı, hem de Başbakan’la paylaşıyorum” diyen Org. Başbuğ, “Dikkate alınmıyor mu?” sorusuna devamla, “Yetkili makamlar şikâyet makamı değildir. Ben şikâyet ediyorum zannetmeyin. Ben sorunları paylaşıyorum. Şunu söyleyebilirim. Devlet bu konuda aynı fikri paylaşıyor” şeklinde cevap verdi.

SİYASETE MÜDAHİL DEĞİLİZ

Ordudaki bilgi sızmaları ile ilgili olan sorulara da cevap veren Org. Başbuğ, “TSK’ya yönelik en fazla yapılan suçlama, Silâhlı Kuvvetler’in siyasete müdahil hatta dahil olması. Bu mudur durum?” sorusuna ise oldukça ilgi çekici cevabında şunları söyledi: ”Bizim siyasete dahil veya müdahil olma gibi bir durumumuz yok. Olmayız. Bizim dediğimiz şudur: ‘TSK siyasetin içinde olmasın ama kimse de TSK üzerinden siyaset yapmasın.’ Türk Silâhlı Kuvvetleri üzerinden siyaset yapılırsa, bize rağmen sanki TSK siyasetin içindeymiş gibi algılanır.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

13.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Askerî vesayet AB’ye engel

  NAMAZ KILMAMIZ BİR LEKE GİBİ GÖRÜLÜYORDU

  Devlet adamı şantaj yapmaz

  Millî Savunma Komisyonu’nda konuşmalar kayda geçmiyor

  EMASYA yerine müşteşarlık kuruluyor

  Bağış: Hoşgörümüz AB ile perçinlenecek

  Danıştay’a akademisyen tepkisi

  Katsayı sadece eğitime değil iş dünyasına da darbe vurdu

  MHP’den 7 Kasım’da erken seçim teklifi

  İSTANBUL, DEVLET GİBİ

  BYEGM dış basına ülkemizi tanıtıyor

  Beyşehir Gölü kıyısında silâh kazısı yapıyor

  Maalesef, tv’siz bir hayat düşünemiyoruz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl