08 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kıyafet ayırımı çağ dışı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Ülkemizde kadınımızı, kızımızı kılık ve kıyafetine göre sınıflara ayıran her türlü anlayış da çağ dışıdır’’ dedi.


Çarşaf yırtmak bize yakışmaz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Mersin’de CHP’li bir grup bayanın çarşaf yırtma olayının kendisini derinden etkilediğini söyledi. Malatya CHP 33. Olağ

CHP, gerçek yüzünü ortaya koydu

TÜRKİYE Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Mersin'de hilafetin kaldırılış yıldönümünde düzenledikleri “çarşaf yı


  Ermeni tasarısı yasalaşmaz

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, oylanan Ermeni tasarısının 22’ye karşı 23 oyla kabul edildiğine dikkat çekerek, “Bardağın dolu tarafından bakacak olursak, daha önceki tasarılar yasalaşmadığına göre bunun yasalaşma şansı hiç yok’’ dedi.


  Bakan Aydın: Anayasanın aslı kalacak

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ‘’Şimdi Anayasa’da değişiklik olacak.


  Sivil anayasaya kavuşma vakti geldi

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış, demokratik ve sivil bir anayasa kavuşma vaktinin geldiğini belirtti. Bağış, Kanal 7’de katıldığı bir programda yaptığı değerlendirmede, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin yasa tasarısının daha evvel de defalarca komiteden geçtiğini ve bunun ilk olmadığını hatırlattı.


  Demokraside iktidardan korkmayacaksın

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, “Demokraside iktidardan korkmayacaksın, demokraside iktidarı vesayet altına almaya çalışan, çoğu zaman da alan bir takım güçlerden korkacaksın” dedi.


  Meral Akşener: Türkiye’de tuz koktu

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, ‘’Hakimler, saç saça baş başa birbiriyle kavga ediyor. ‘Hükümeti seven hakimler ve hükümetten nefret eden hakimler’ diye algılar oluştu.


  Millet hâlâ krizde, bankalar ise kârda

Geçtiğimiz yıla ilişkin bilançolarını açıklayan bankalar, 2008’in ardından 2009 yılında da iyi kârlar açıklarken, bazı büyük bankaların kârlılıklarını son 5 yılda üç, dört kat arttırdıkları dikkat çekti.


  KİŞİ BAŞINA 17 MİLYON LİRALIK KAÇAK

Malİye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulunun 2009 yılında gerçekleştirdiği vergi denetimlerinde mükellef başına ortalama 17 milyon 252 bin 334 lira kaçak bulundu.


  Sebze ticaretine düzenleme

Meclİs, bu hafta sebze ve meyve ticaretini yeniden düzenleyen tasarı için mesai yapacak.


  Erdoğan’ın yurt dışı trafiği yoğun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, İngiltere ve İsveç’e ziyarette bulunucak.


  Yapıların yüzde 30’u çürük

BayIndIrlIk ve İskân Bakanı Mustafa Demir, ‘’Deprem olursa yıkılma ihtimali yüksek olan yapı stokumuz yüzde 30 civarında tahmin ediliyor’’ dedi.


  Memur ‘ete’ hasret

TÜRKİYE KAMU-SEN’in araştırmasına göre, memurların yüzde 56’sının gıda alış verişindeki önceliğini ‘’maddî imkânlar’’, yüzde 12’sinin önceliğini ise ‘’sağlıklı ve dengeli beslenme’’ belirliyor.


  Anadolu Gençlik Derneği’nden gazetemize ziyaret

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Muhammed Kerem Öncel ve İl Yönetim Kurulu üyeleri Selçuk Baş ile Erhan Kırbaç, Gazetemiziyaret ederek, İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular ile bir görüşme gerçekleştirdi.


  Ankara’lı şoförlerden ulaşım fiyatına protesto

ANKARA’LI minübüsler ve özel halk otobüsleri ulaşım fiyatlarında 2003 yılına dönülmesi kararını protesto etmek için bugün saat 10.00’a kadar kontak kapatma kararı aldı.


  Hayatın yükü kadınların omuzlarında

MUĞLA Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saniye Dedeoğlu, Türkiye’de hayatın yükünün çoğunun kadınların omuzlarında olduğunu belirterek, ‘’Kadınlar günde ortalama 5 saat 17 dakikayı ev işleri ve çocuk bakımına ayırıyor, erkeklerin bu aktiviteler için ayırdığı zaman 51 dakika’’ dedi.


  Doğu’da kar köy yollarını kapattı

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı dolayısıyla 158 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede aralıklarla devam eden kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde ulaşımı olumsuz etkiliyor.


  Öğretmenler 13 Mart’ta alanlara iniyor

TÜRK Eğitim-Sen ,13 Mart’ta Ankara’da yapacağı miting ile başta sözleşmeli öğretmenlerin kadro talebi olmak üzere eğitim çalışanlarının sosyal ve ekonomik sorunlarını dile getirecek.


  Sağlık ve cenaze hizmetlerinde örnek belediye

YILDIRIM Belediyesi sağlık ve cenaze hizmetlerinde Türkiye’ye örnek oldu.


  Reklâmlar çocukları olumsuz etkiliyor

Ayzep Psikolojik Danışmanlık Merkezi Psikoterapisti Ayla Kerte, reklâmlarda kullanılan renkli, hızla geçen, gerçekle ilgisi olmayan abartılı ifadelerin, taahhütlerin çocukların gelecek yıllardaki psikolojik ve sosyolojik yapısına ciddî zararlar verdiğini söyledi.


  6 metrelik 3 boyutlu köpekbalığı

Dünyada ve Türkiye’de eşi benzeri olmayan İstanbul Gürpınar’daki deniz canlıları müzesine ressam Abidin Yurdakul yine dünyada eşine rastlanmayan bir resim çalışmasına imza atarak, 20 dakika içinde, gözlük kullanmadan da çıplak gözle izlenebilen 3 boyutlu 6 metrelik köpekbalığı resmi yaptı.


  Küba, turistlerden sağlık sigortası istiyor

Küba, Mayıs ayından itibaren ülkeyi ziyaret edenlerden sağlık sigortası yaptırmasını isteyecek.


  İstanbul’da enerji yürüyüşü yapılacak

Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası (ASEH) çerçevesinde İstanbul’da da 26 Martta, ‘’Adım Adım Sürdürülebilir Enerji’’ sloganı ile ‘’İstanbul Büyük Enerji Yürüyüşü’’ yapılacak.


  Yolda bulduğu parayı bağışladı

ElazIğ’In Keban ilçesinde, ilköğretim öğrencisi, yolda bulduğu 50 TL’yi Türkiye Diyanet Vakfı temsilciliğine bağışladı. Keban Atatürk İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Esra Çelik (11), 10 gün önce Değirmenbaşı Mahallesi’ndeki evinden okuluna giderken yolda 50 TL buldu.


  Çöplükte orman oluşturuluyor


  Dresden’de Türk Odası’nın açılışı yapıldı

Rezidans Sarayı’nda açılışı gerçekleştirilen “Türckische Cammer” (Türk Odası) adlı Osmanlı sergisinin kurdelesini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ve Dresden Eyaleti Başbakanı Stanislaw Tillich birlikte kesti.


  Kadınlar şikâyet edemiyor

Erkek ve Kadın Hakları Derneği (ERKADER) Başkanı Halil Sevindi, eşine şiddet uygulayan kocaya 6 aya kadar evden uzaklaştırma cezası verildiğini belirterek, ‘’Kocasının eve 3-5 ay sonra daha sinirli geleceğini bilen kadınlar eşlerinden şikâyetçi olamıyor’’ dedi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl