09 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.BAHÇE HAYATA DÖNDÜ

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'de Antalyaspor karşısında aldığı galibiyetle adeta hayata döndü.

Bundan önceki son galibiyetini Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında 4 Şubat'ta yine Kadıköy'de Bursaspor'a karşı 3-0'lık skorla elde eden sarı-lacivertliler, geride kalan bir aylık sürede, Turkcell Süper Lig, kupa ve UEFA Avrupa Ligi mücadelelerinde üst üste çıktığı 7 maçta 3 beraberlik 4 yenilgi almıştı. Turkcell Süper Lig'de bundan önceki son galibiyetini 19. haftada Sivasspor'a karşı 5-1'lik skorla alan sarı-lacivertliler, 4 hafta aradan sonra 3 puana ulaştı. Sivasspor galibiyetinin ardından Diyarbakırspor ile 1-1 ve Manisaspor ile 2-2 berabere kalan sarı-lacivertliler, Bursaspor'a 3-2, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a da 2-1 mağlup olmuştu. Fenerbahçe, savunma dörtlüsünün eksiksiz sahada yer aldığı maçı gol yemeden tamamladı. Diyarbakırspor beraberliğiyle başlayan çöküş sürecinde her maç kalesinde gol gören sarı-lacivertli ekip, Lugano'nun da takıma katılmasıyla 90 dakikayı gol yemeden bitirdi. Bu arada Teknik Direktörü Christoph Daum, galibiyetsiz geçen zor bir dönemin ardından Antalyaspor karşısında takımının ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu belirterek, ''Kalan 9 maçta bu sonucu alırsak şampiyon oluruz'' dedi. Forvet oyuncularının gol yollarındaki formsuzluğuyla ilgili bir soru üzerine Daum, Semih ve Güiza'yı savunarak, ''Forvet oyuncularımız bu maçta parlamak için oynamadılar, takımın başarısı için mücadele ettiler'' dedi.

09.03.2010


 

Yalçın: Emre'ye müdahalem var

Antalyasporlu Yalçın, ''Emre beni geçmeye çalıştı, müdahalemi yaptım'' dedi.

Yalçın, bir gazetecinin ''Sana göre penaltı mıydı?'' sorusu üzerine, ''Ben bir şey diyemem, hakemin kararıdır'' diye konuştu.

09.03.2010


 

Elazığ üzüntüsü

Süper Lig kulüpleri başsağlığı mesajı yayınladı.

TÜRKCELL Süper Lig'de mücade eden spor kulüplerimiz Elazığ'da meydana gelen depremde hayatlarını kaybeden vatandaşların yakınların yayımladıkları bir mesajla başsağlığı diledi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve birçok Süper Lig kulübün kendi resmi internet sitesinden yayımlanan mesajlarda şu ifadelere yer verildi: "Elazığ'da sabah saatlerinde meydana gelen depremde bazı vatandaşlarımızın hayatlarını kaybettiği bazı vatandaşlarımızın ise enkazdan yaralı olarak çıkartıldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı olarak enkazdan kurtarılan vatandaşlarımızın da biran önce eski sağlıklarına kavuşmalarını istiyoruz."

09.03.2010


 

DAUM: SEMİH VE GÜİZA ÇOK İYİ MÜCADELE ETTİ

FENERBAHÇE Teknik direktörü Daum, forvet oyuncuları Daniel Guiza ve Semih Şentürk'ün Antalyaspor maçında ortaya koyduğu mücadeleden memnun olduğunu söyledi.

Alman çalıştırıcı, iki futbolcuyu şöyle değerlendirdi: ''İki forvet de gerçekten bugün takım için iyi bir performans sergiledi. Semih'in golden önce müthiş bir pası var Emre'ye. Takım için iyi mücadele ettiler. Belki kendileri adına iyi şeyler yapmadılar, ama ileriki maçlarda daha fazla pozisyona girip gol de atarlar diye düşünüyorum. Güiza'nın da iki üç iyi pozisyonu var. Topa daha iyi vurabilse daha iyi pozisyon ortaya çıkabilirdi. Forvetlerimiz parlamak için oynamadılar, takımın başarısı için mücadele ettiler. Güiza gol atamıyor, ama takım için çok koşuyor, inanılmaz bir mücadele veriyor. Her forvet böyle bir durum yaşayabilir. İleride de bu oyununu sürdürürse golünü atacaktır.'' Alex'in olmamasıyla ilgili bir soru üzerine de Daum, ''Sonuçta çıktığımız 11 ile maçı kazandık. Herkes elinden geleni yaptı. Alex'in kalitesini de biliyoruz. Alex tartışılmaz'' dedi.

09.03.2010


 

Sivasspor'da fatura yabancılara kesildi

ALT sıralardan kurtulma mücadelesi veren Sivasspor'da devre arasında alınan futbolcular takıma tam olarak uyum sağlayamadı. Üst üste alınan yenilgilerin faturası da yeni transferlere kesildi.

Teknik Direktör Muhsin Ertuğral, yabancıların performansını beğenmediğini söyledi.Turkcell Süper Lig'in 24. haftasını da kayıpla kapatan ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 yenilen Sivasspor, taraftarını üzmeye devam ediyor. Devre arasına 17 puanda giren ve hazırlık dönemini yeni transferlerle geçiren kırmızı - beyazlı ekip ikinci yarıya daha umutlu başlamıştı. İkinci yarının ilk 2 maçında Trabzon ve Fenerbahçe'ye yenilen Sivasspor, daha sonra oynadığı Denizli, Diyarbakır ve Manisaspor maçlarından 7 puan çıkardı. Böylece puanını 24'e çıkaran Sivasspor, son iki maçtır da hiç puan alamıyor. Bursaspor'un ardından geçtiğimiz cumartesi günü kendi evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenildi. Sivasspor'da bu kötü gidişin faturası ise devre arasında transfer edilen yabancı futbolculara kesildi. Büyük umutlarla takıma katılan Nabil Taider, Elrio, Keita ve Lucien, takımda oldukları 7 haftadır istenen performansı bir türlü yakalayamadı. Teknik Direktör Muhsin Ertuğral da, yabancı futbolcuların performansalarını beğenmediğini söyledi. Yeni transferlerin oyunundan memnun olmadığını belirten Ertuğral, "Transfer edilen futbolcuların kariyerleri belli. Ancak halen takımda bir uyum problemi yaşadıklarını düşünüyorum. Performanslarını beğenmiyorum." diye konuştu.

09.03.2010


 

Kayseri'de tek teselli Makukula

LİGİN ikinci yarısında istediği çıkışı yakalayamayan Kayserispor, son 7 haftada sadece 9 puan toplayabildi.

Son haftalarda istediği oyunu ortaya koyamayan sarı kırmızılı ekip, Kasımpaşa ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada beraberliğe razı oldu. Ligin ilk yarısında tarihinde ilk kez Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturma başarısı gösteren Kayserispor, ikinci yarıda başarısını sürdüremedi. Ligin ikinci yarısında sadece Gaziantepspor'u yenen sarı kırmızılı ekip, 7 maçta 2 yenilgi, 3 de beraberlik aldı. Kayserispor'un, Ankaraspor'dan maç oynamadan aldığı 3 puan ise teselli oldu. Bu sonuçlarla Kayserispor, ligin ikinci yarısındaki 7 maçta sadece 9 puan toplamış oldu. Sakat futbolcuların takıma dönmesi ve cezaların bitmesi ile rahat nefes alarak toparlanmaya çalışan Kayserispor'da tek teselli Aziza Makukula'nın gol krallığını sürdürmesi oldu. Kasımpaşa filelerini havalandıran Makukula, gol sayısını 17'ye çıkararak gol krallığında ilk sıradaki yerini korudu.

09.03.2010


 

Kazanma alışkanlığı başladı mı?

Kara Şubat nihayet bitti de Fenerbahçe çok zor da olsa 3 puanla Mart ayında tanışabildi. Arka arkaya 7 resmi maçını kazanamayan bir takım için bu galibiyet çok şey ifade edebilir, bunu zaman gösterecek. Fakat sahada oynanan oyun açısından bakarsak, kaybedilen maçlardaki futboldan, pek fazlaca da bir farkı da yoktu. Tek fark sakatların bir kısmının geri dönüşüyle birlikte birazcık daha kaliteli kramponların, sahada ne yaptığını bilir bir görüntü vermesiydi.

Kolay bir maç olmayacaktı Fenerbahçe için. Öyle de oldu. Hem psikolojik hem de fizik olarak çöküşe doğru giden bir takımın, var olma mücadelesine sahne oldu Kadıköy çimleri. Kazanma alışkanlığını kaybedip, rakiplerin 'biz de yeneriz' öz güvenini kazandığı ortamlarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın işiniz çok zordur. Yüreğiniz bunun için sizi tetiklese de ayaklarınıza hükmedemezsiniz. Son vuruşu yaparken kale yerine dağlara taşlara atarsınız meşin yuvarlağı. Tıpkı Daniel Guiza gibi…

Geçen sezonun en iyi bir-iki oyuncusundan olan Fabio Bilica abuk sabuk topa giriş ve gereksiz top sürme sevdasından çok yaktı takımını. Pazar akşamı da birebir oyunda yine aynıydı. Ancak takım savunmasında, Diego Lugano'nun dönüşüyle daha iyiydi. Rakamların diliyle ifade edersek, bu ikilinin birlikte oynadığı 12 maçın 10' u kazanılmış, biri berabere, biri de mağlubiyetle bitirilmiş. İkisi de savruk ve dağınık gözükseler de takım için önemli olduğu kadar alternatifsizler de.

Christoph Daum ya Azizsilin etkisi ya da son bir hamle düşüncesi ile ilk defa çift forvetle başladı maça. Ama nafile. Daniel Guiza da, Semih Şentürk de saç baş yoldurdular. Ama Alex De Souza' nın rolüne soyunan Emre Belezoğlu vardı ki bir futbolcunun yapması gereken her şeyi yaptı takımı adına. Kaptanına nazire yaparcasına, Antalya' da son dakikada atılan golün kopyasının hazırlayıcısı ve galibiyetin de mimarı oldu.

Tribünlerde gösterilen 20 bin kırmızı kart; taraftar, Federasyon ve Fırat Aydınus için bir şeyler çağrıştırabilir. Fakat sahada oynanan oyun, galip gelebilmek ve rakibi sindirmek için hiç de bir şey ifade etmiyor. 'Ne olursa olsun kazanabilme alışkanlığını' kazanmak çok önemli…

Mehmet Ilgaz [email protected]

09.03.2010


 

Küme düşme hattında büyük çekişme var

Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında, Fenerbahçe sahasında Antalyaspor'u 1-0 yenerek, bir ay aradan sonra galibiyet aldı.

Bundan önceki son galibiyetini Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında 4 Şubatta yine Kadıköy'de Bursaspor'a karşı 3-0'lık skorla elde eden sarı-lacivertliler, geride kalan bir aylık sürede, Turkcell Süper Lig, kupa ve UEFA Avrupa Ligi mücadelelerinde üst üste çıktığı 7 maçta 3 beraberlik 4 yenilgi almıştı. Turkcell Süper Lig'de de son 4 maçında galibiyet göremeyen Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'na kart cezası nedeniyle kaptanı Alex'ten yoksun çıktı. Maçın 33. dakikasında Andre Santos'un ayağından bulduğu golle maçı 1-0 kazanmayı başaran Fenerbahçe böylece, puanını 48'e çıkararak 2. sıraya yükseldi. Antalyaspor ise 30 puanda kalarak, Trabzonspor, güçlü rakibi Gençlerbirliği'nin evinde 3-1 yenerken, kaleci Onur kurtarışlarıyla galibiyetin mimarı oldu. 11. sırada yer aldı. Ligde oynanan diğer maçlarda ise sahasında Ankaragücü Gaziantepspor'la, Manisaspor da Denizlispor'la 0-0 berabere kaldı.

09.03.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Beşiktaş - Ankaraspor : 3 - 0 (Hükmen)

Kasımpaşa - Kayserispor : 2 - 2

Sivasspor - İstanbul Büyükşehir Belediye : 0 - 1

Diyarbakırspor - Bursaspor : (0 - 0'ken tatil edildi)

Trabzonspor - Gençlerbirliği : 3 - 1

Ankaragücü - Gaziantepspor : 0 - 0

Manisaspor - Denizlispor : 0 - 0

Fenerbahçe - Antalyaspor : 1 - 0

09.03.2010


 

GOL KRALLIĞI

Kayserispor'un Portekizli golcüsü Aziza Makukula, Beşiktaş maçının ardından, İstanbul'da Kasımpaşa filelerini de havalandırdı. ''Gol Krallığı'' yarışmasında zirvede yer alan Makukula, gol sayısını 17'ye çıkardı.

09.03.2010


 

HAFTANIN KARMASI

Onur (Trabzon), Cesario (İstanbul B. Belediye), Abdullah (Kayseri), Merthan (Kasımpaşa), Serkan (Trabzon), Santos (Fenerbahçe), Yekta (Kasımpaşa), Mehmet (Kayseri), Olcan (Gaziantep), Emre (Fenerbahçe), Tevfik (İstanbul B. Belediye)

09.03.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Emre (Fenerbahçe)

09.03.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Kuddusi Müftüoğlu

(Sivaspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

09.03.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

İstanbul B. Belediye

09.03.2010


 

25. HAFTANIN PROGRAMI

12 Mart Cuma: Gaziantepspor - Trabzonspor.

13 Mart Cumartesi: Gençlerbirliği - Fenerbahçe.

14 Mart Pazar: Antalyaspor - Sivasspor, Kayserispor - Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Diyarbakırspor, Bursaspor - Manisaspor, Galatasaray - Ankaragücü. 15 Mart Pazartesi: Denizlispor - Beşiktaş.

09.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl