30 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hâlâ darbe anayasası ile yönetiliyoruz

Anayasanın AB’ye girilememesinde en büyük etken olduğunu kaydeden Başmüzakereci Bağış, “Bugün yürürlükte olan anayasa darbelerden sonra düzenlenen anayasadır. Bu anayasayı 40 yıl önce düzenlediler ve 40 yıldır AB’ye girmek için uğraşıyoruz. Türkiye’nin AB’ye girememesinin yegâne sebeplerinden birisi de darbe anayasasını hâlâ kullanmamız” dedi.

Hâlâ darbe anayasasıyla yönetiliyoruz

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin hâlâ darbe anayasalarıyla yönetildiğini belirterek, ‘’Anayasa değişikliği paketi, Türkiye’nin önündeki birçok sınırı kaldıracak’’ dedi.

Egemen Bağış, İZTO’nun kendisi için düzenlediği özel gündemli meclis toplantısına katıldı. Başmüzakereci seçildikten sonra İzmir’e 5. gelişi olduğunu ifade eden Bakan Bağış, 45 yıl boyunca Türkiye’nin müzakerelere başlamak için tarih bile alamadığını dile getirdi. Bağış, burada tek suçun Türkiye’ye çifte standart uygulayan Avrupa’nın değil, hedef saptıranların, reformları yapmayanların, zamanı öteleyenlerin de mesuliyeti bulunduğunu ifade etti. Gündeme getirilen anayasa değişiklik paketinin muhalefet tarafından okunma zahmetinde bulunulmadığını söyleyen Bağış, “Paketi daha okumadan bize ‘bir çayımızı içip giderler’ dediler. Bu hareket son derece yakışıksız. Seçimlere daha 1 buçuk sene var. 1960’tan bu yana darbe anayasası ile yönetiliyoruz ve hala AB’ye girmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Anayasanın AB’ye girilememesinde en büyük etken olduğunu kaydeden Egemen Bağış, “Bugün yürürlükte olan anayasa darbelerden sonra düzenlenen anayasadır. Bu anayasayı 40 yıl önce düzenlediler ve 40 yıldır AB’ye girmek için uğraşıyoruz. Türkiye’nin AB’ye girememesinin yegane sebeplerinden birisi de darbe anayasasını hâlâ kullanmamız. Anayasa değişikliği söz konusu. Mükemmeldir demiyorum, kutsal bir metin değildir, ama bugüne kadar önümüze çıkan birçok engelin, Türkiye’nin AB standartlarına kavuşmasına engel olan birçok uygulamanın son bulması açısından, yaşadığımız sıkıntıların bir kere daha yaşanmaması açısından, kendi tecrübelerimiz çerçevesinde hazırlandı. Uzlaşma kültürünü benimsemeden AB üyesi olamayız. AB’nin kendi içinde sorunları yok mu? Kendi aralarındaki savaşların ne kadar kanlı geçtiğine bakarsanız, onların arasında daha derin ayrım olduğunu görürsünüz. Onlar 1949’dan sonra savaşmamak üzere uzlaşma yaptılarsa, biz de uzlaşmayı yapmalıyız.” şeklinde konuştu.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

30.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hâlâ darbe anayasası ile yönetiliyoruz

  ÖZGÜRLÜK, ÇOĞULCULUK, DİN-SİYASET İLİŞKİLERİ

  Acil anayasa değişikliğine ihtiyaç var

  Cindoruk’tan Başbakan Erdoğan’a çağrı

  Almanya Başbakanı Angela Merkel Ankara’da

  TİB’de uygulamalı dinleme tespiti

  Teklif bugün Meclis’e geliyor

  Bülent Arınç: Pakete bir madde ilave olabilir

  Deniz Feneri e.V davası adli yardım dosyası tamam

  Başörtülü doktorlar toplantıya alınmadı

  İNDİRİMLİ KART İÇİN BAŞÖRTÜSÜ ŞARTI

  16 bin 337 mülteci ve sığınmacı var

  Emekliler “sendika hakkı” istiyor

  Müşterilerden önce gelip bankayı soydular

  Bin 780 iş yerine “sigara”dan ceza

  Terör dine dayandırılamaz

  Zeugma Antik Kenti'ne dev yatırım

  Eğitimcilerin sorunları ne?

  Mısırlılardan Âkif’e vefa

  Öğretmenin sınırı yok

  Mucit öğrencilerden ilginç projeler

  Uzaydaki çöpleri uydu toplayacak

  ABUR CUBUR YİYECEKLER UYUŞTURUCU GİBİ

  Yunus parkları işkence parkı gibi

  Mangal yakmak artık çile olmayacak

  Yeni lazer teknolojisine Türk damgası

  Dünyanın en güçlü böceği

  2. Dünya Savaşından kalma bomba buldu

  Vanlı çocuklardan arkadaşlık köprüsü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl