31 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

3 mayın şehidi daha

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu, uzman çavuşlar Mehmet Kaya Çelik (Elazığ), Nuri Aydın (Kayseri) ile Fatih Aydoğdu (Kırıkkale) şehit oldu, iki uzman çavuş yaralandı. Şehit olan jandarma uzman çavuş Nuri Aydın Sağır iki gün önce baba olmuştu.

3 mayın şehidi daha

HakkÂrı’nın Çukurca ilçesinde, mayın patlaması sonucu, 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Alınan bilgiye göre, Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Çukurca ilçesi Hantepe bölgesinde sürdürdüğü arazi arama faaliyeti sırasında mayın patladı. Patlamada, uzman çavuşlar Mehmet Kaya Çelik (Elazığ), Nuri Aydın Sağır (Kayseri) ile Fatih Aydoğdu’nun (Kırıkkale) şehit oldu. Patlamada uzman çavuşlar Salih Önsal ile Arif Kılıç’ın hafif yaralandığı belirtildi. Yaralı askerlerin Hakkari Askeri Hastanesinde tedavi altına alındığı, şehit askerlerin cenazelerinin törenin ardından memleketlerine gönderileceği kaydedildi.Bölgede hava ve kara destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

İZNE GELECEKTİ, ŞEHİT HABERİ GELDİ

Şehİt Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kaya Çelik’in (24) Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde Bahçelievler Mahallesi’ndeki evine giden askeri yetkililer ve sağlık ekibinden oluşan heyet, baba Mehmet Çelik’e, acı haberi verdi. Ardından, Çelik’in baba evi ile çevredeki binalara Türk bayrağı asıldı. İki yıl önce evlenen ve göreve başlayan şehit Çelik’in eşinin ilk çocuğuna hamile olduğu bildirildi. Şehidin eşinin, Hakkâri’de bulunduğu belirtildi. Şehit Mehmet Kaya Çelik’in ailesiyle son telefon görüşmesinde uygun bir zamanda izne geleceğini söylediği bildirildi.

2 AY SONRA GÖREVİNİ BIRAKACAKT

Bİr çocuk babası Şehit Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu’nun (35) baba ocağı Kırıkkale yas tutuyor. Fatih Aydoğdu’nun şehit olduğunu duyan akrabaları ve Kırıkkale halkı şehidin Yenimahalle semtinde bulunan baba evine akın etti. Baba Hilmi Aydoğdu, askerler ilgililer tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Çocuğunun 2 ay sonra uzman çavuşluğu bırakacağını ifade eden anne Serpil Aydoğdu, oğlu Fatih Aydoğdu için 2Senin teskereni beklerken cenazen geldi” diyerek ağıtlar yaktı. Bu arada anne ve babanın yanında bulunan komutanlarda gözyaşını tutamadı.

2 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞTU

HakkÂrİ’nİn Çukurca ilçesinde mayın patlamasında şehit olan jandarma uzman çavuş Nuri Aydın Sağır’ın 2 gün önce baba olduğu öğrenildi.Şehit Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır’ın Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki evine, asker ve şehit aileleri derneklerinin yetkilileri taziye ziyaretinde bulundu. Hacı Mehmet Soyışık İlköğretim Okulu Müdürü olan baba Zekeriya Sağır, 6 çocuğundan en küçüğü olan oğluyla en son 20 gün önce telefonla görüştüğünü belirterek, ‘’Vatanıma 42 yıl eğitimci olarak hizmet ettim. Oğlum da bu uğurda can verdi’’ diyerek gözyaşı döktü. Gazeteciler evde olduğu sırada çalan telefona bakan Sağır, durumu öğrenmek isteyen yakınlarına oğlunun şehit olduğunu güçlükle söyleyebildi. Oğlunun 2 yıl önce evlendiğini, 2 gün önce eşi Havva Sağır’ın bir erkek bebek dünyaya getirdiğini ifade eden Zekeriya Sağır, ‘’Vatan sağ olsun’’ dedi. Anne Sebahat Sağır’ın şehit oğluyla gelininin evlilik fotoğrafına sarılarak ağıt yakması taziye ziyaretine gelenleri duygulandırdı. Sebahat Sağır, 2 gün önce dünyaya gelen, adının ‘’Timuçin’’ olduğu öğrenilen torunu için de ‘’Torunum yetim kaldı, bu acıya nasıl dayanacağım’’ diye ağladı. Şehidin eşi Havva Sağır’ın Sivas’taki ailesinin yanında olduğu belirtildi.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

31.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Risale-i Nur referansı açılım için çok önemli

  MÜZAKEREYE BİLE KAPALI

  Medeniyetler ittifakı Medresetüzzehra projesiyle başarılır

  Bediüzzaman belirli bir coğrafyaya hapsedilemez

  Bütünüyle değişmeli

  Paket Mecliste

  Bahçeli: Değişikliğe esastan ve usûlen karşıyız

  AKP, bağımsız vekillerle görüştü

  Merkel Sultanahmet’e hayran kaldı

  Gül’den Yüce Divan yorumu

  3 mayın şehidi daha

  Korutürk İsveç’e döndü

  Taş atan 6 çocuğa 7’şer yıl 5’er ay hapis

  MİT Müsteşarı Taner hakkında takipsizlik

  ‘’TBMM’de Bir Lider: Muhsin Yazıcıoğlu’’

  Savcılar, Dalay ve Yurdaer için itiraz etti

  Gül, Üstün’ü yedek üye seçti

  Cudi Dağı’nda büyük operasyon

  En iyi hizmet eğitmek

  Hem okuyorlar, hem çalışıyorlar

  Özgür Yazılım&Linux günleri başlıyor!

  İETT’den yeni hatlar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl