31 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

MÜZAKEREYE BİLE KAPALI

Yeni anayasa yapılırken 1, 2 ve 3. maddeler ile bunların değiştirilemezliğini öngören 4. ve inkılâp kanunlarını koruyan 174. madde hariç, tüm maddeleri konuşmaya hazır olduklarını belirten AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, “Değişmez maddelerle ilgili teklifleri müzakereye açık olmadığımızı her zaman ifade ettik” dedi.

DEMOKRASİYE ENGEL

Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz, “Said Nursî ve demokratik açılım” panelindeki konuşmasında, “Değişmez maddelerle koruma altına alınan Atatürk milliyetçiliği kavramı ve hiçbir faaliyetin Atatürkçülük karşısında korunma görmeyeceği ifadesi durduğu sürece demokrasi olmaz” dedi.

Değişmeyen maddeleri müzakereye kapalıyız

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, bugüne kadar Türkiye’nin yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu, ancak yeni Anayasa yapılırken 1, 2 ve 3. maddeleri ile bunların değiştirilemezliğini öngören 4. madde ve 174. madde hariç, bütün maddeleri konuşmaya hazır olduklarını her zaman ifade ettiklerini kaydetti. Anayasa değişiklik teklifini, beraberindeki bir grup milletvekiliyle Meclis Başkanlığına sunan Bozdağ, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Bozdağ, Anayasanın bazı maddelerinde değişiklik öngören teklifi genel gerekçe, madde gerekçeleri ve teklif metniyle birlikte ve yeterli imzayla sunduklarını söyledi. Bundan sonraki süreçte TBMM İçtüzüğü ve Anayasa çerçevesinde, Anayasa Komisyonu ve Genel Kurul süreçlerinde Mecliste gerekli müzakerelerin yapılacağını anlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

‘’Dileğimiz o ki Anayasa Komisyonunda ve Genel Kurul çalışmaları sırasında, hem Mecliste grubu bulunan, bulunmayan siyasî partilerimizin hem bağımsız milletvekillerimizin, hem de sivil toplum örgütlerimizin ve konuya ilgi gösteren herkesin pozitif katkı sunmak suretiyle bu değişikliklerin iyileştirilerek, olgunlaştırılarak Meclisten geçmesidir. Teklif milletimiz, ülkemiz için hayırlı olsun. Demokrasinin, hukukun standartlarını yükselten, bireysel hakları daha güvence altına alan, sendikal hakları genişleten düzenlemeler içermektedir.’’

Bir gazetecinin, ‘’BDP’nin bazı önerileri oldu, onların önerilerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Özellikle ilk 3 maddenin değiştirilmesini teklif ettiler’’ sözlerine karşılık Bozdağ, bugüne kadar Türkiye’nin yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu, ancak yeni Anayasa yapılırken 1, 2 ve 3. maddeleri ile bunların değiştirilemezliğini öngören 4. madde ve 174. madde hariç, bütün maddeleri konuşmaya hazır olduklarını her zaman ifade ettiklerini kaydetti.

‘’Değişmez maddelerle ilgili teklifleri müzakereye açık olmadığımızı her zaman ifade ettik’’ diyen Bozdağ, bunun dışında, kamuoyundan gelen bütün teklifleri değerlendirmeye özen gösterdiklerini belirtti. Kamuoyuna sundukları metnin, şimdiye kadar hazırlanmış bulunan değişik Anayasa önerilerinin değerlendirmelerinden hareketle bir uzlaşma metni olduğunu ifade eden Bozdağ, teklif bütün olarak değerlendirildiğinde, her konuda objektif, hukukun gereklerine ve milletin taleplerine uygun düzenlemeler yapıldığını söyledi. Metni değerlendiren herkesin bunu göreceğini dile getiren Bozdağ, ‘’Bu metninin esasında hazırlanmış bir uzlaşma metni olduğunu değerlendirenler yakından görecektir’’ dedi. Teklifin, 215 milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığına verildiği belirtildi.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

31.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Risale-i Nur referansı açılım için çok önemli

  MÜZAKEREYE BİLE KAPALI

  Medeniyetler ittifakı Medresetüzzehra projesiyle başarılır

  Bediüzzaman belirli bir coğrafyaya hapsedilemez

  Bütünüyle değişmeli

  Paket Mecliste

  Bahçeli: Değişikliğe esastan ve usûlen karşıyız

  AKP, bağımsız vekillerle görüştü

  Merkel Sultanahmet’e hayran kaldı

  Gül’den Yüce Divan yorumu

  3 mayın şehidi daha

  Korutürk İsveç’e döndü

  Taş atan 6 çocuğa 7’şer yıl 5’er ay hapis

  MİT Müsteşarı Taner hakkında takipsizlik

  ‘’TBMM’de Bir Lider: Muhsin Yazıcıoğlu’’

  Savcılar, Dalay ve Yurdaer için itiraz etti

  Gül, Üstün’ü yedek üye seçti

  Cudi Dağı’nda büyük operasyon

  En iyi hizmet eğitmek

  Hem okuyorlar, hem çalışıyorlar

  Özgür Yazılım&Linux günleri başlıyor!

  İETT’den yeni hatlar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl