20 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ADI YENİ ASYA İLE ÖZDEŞLEŞEN SANATÇI 81 YAŞINDA VEFAT ETTİ

Cumartesi gecesi rahatsızlanarak kaldırıldığı 29 Mayıs Hastanesinde önceki gece Hakkın rahmetine kavuşan karikatür ustası Vehip Sinan, dün kalabalık bir cemaatin iştirakiyle Fatih Camiinde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığında dualarla toprağa verildi. 81 yaşında vefat eden Sinan, İttihad ve Yeni Asya başta olmak üzere çok sayıda gazete ve dergide çizmiş; özellikle 70'lı yıllarda Yeni Asya'ya çıkan siyasî karikatürleri çok ses getirmişti.


“İYİ OLUR, GELMELİDİR” DİYEMEM

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin başkanlık sistemine geçip geçmeyeceğinin, ne zaman geçeceğinin kararını Meclisin vereceğini belirterek, ''B

Kuzu: Türkiye sistemi tartışmalı

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, başkanlık sisteminin yararlı bir model olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin bunu tartışması gerektiğini savu


  Mustafa Tuncel ifade verdi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, belediyedeki yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi.


  Gazze, Guantanamo gibi

Fılıstınlı Yazarlar Birliği Dış İlişkiler Temsilcisi gazeteci Eyman Halit, Konya Anadolu İnsanı Yardım Derneği (AYDER) Merkezi’nde, düzenlediği basın toplantısında, Filistin’deki son gelişmeleri anlattı.


  Niye ambargo altındayız?

KKTC’nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “KKTC devleti ve halkı ne atom bombası yapma, ne diğer ülkeleri tedirgin etme çabası içerisindedir. Dolayısıyla KKTC'nin ambargo altında olmasını anlamakta zorlanıyorum” dedi.


  AB Komisyonu, Eroğlu'na destek verecek

AB Komisyonu, KKTC’de Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) adayı Derviş Eroğlu’nun zaferiyle sonuçlanan cumhurbaşkanı seçiminin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs’taki kapsamlı çözüm müzakerelerin de Eroğlu’nu desteklemeye hazır olduğunu bildirdi.


  Kıbrıs Rum kesimi sonucu beğenmedi

KIBRIS Rum kesimi, KKTC’de bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Derviş Eroğlu’nun seçim zaferinin “olumsuz” bir gelişme olduğunu bildirdi.


  Davutoğlu: Müzakerelerin arkasındayız

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, KKTC’de cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının Kıbrıs Türk halkının büyük başarısı olduğunu söyledi.


  Gül: KKTC'ye desteğe devam edeceğiz

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, “Kıbrıs’ta devam eden BM müzakerelerinin adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmasının, Türkiye’nin ve KKTC’nin her zaman en samimi, müşterek arzu ve hedefi olduğunu” belirterek, “Bu hedefe ulaşılması yönünde Kıbrıs Türk halkının göstermiş olduğu azim ve iradeyi dün olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini” bildirdi.


  Erdoğan: Bizi zorlu bir süreç bekliyor

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP, MHP ve BDP tabanının anayasa değişikliğine çok sıcak baktığını ve destek vereceğini söyledi.


  Bakan Yıldız’a yumruk

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak’taki silâhlı saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya’nın Kayseri’deki cenaze töreninde bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Yıldız, hastaneye kaldırıldı.


  Yıldırım düştü: 1 astsubay şehit

ŞIRNAK'IN Çakırsöğüt ilçesinde görevli bir astsubayın, yıldırım isabet etmesi sonucu şehit olduğu bildirildi.


  Vesayet anayasasının savunulacak tarafı yok

MEMUR-SEN Mardin Şube Başkanı Mustafa Aydın, “1980 askeri darbesinin ürünü olan vesayet anayasasının savunulacak tarafı kalmamıştır” dedi.


  “Barajı kaldırmayarak biz de yanlış yaptık”

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, ‘’12 Eylül’den bu yana bütün partiler seçim barajının düşürülmesinden kaçındılar. Biz de iktidar olduk.


  Sigara yasağından geri adım yok

SAĞLIK Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ‘’(Sigara yasağından geri adım atılıyor) denilmesi ya yanlış bir bilgilendirmeye dayanmakta ya da maksatlı olduğunu düşündürmektedir’’ denildi.


  Soros’un kirli ilişkileri

İletişim harikalarına rağmen efsanelerden masallar, hakikatlerden efsaneler doğuyor. Cephelerdeki savaştan daha çetin çatışmaların yaşandığı medya dünyasındaki yanlış bilgilenme ve bilgilendirme furyaları, açıkçası çoğumuzu septik yapıp, şüpheler yumağıyla uğraştırıyor.


  Hanımlar hayırda yarıştı

İSTANBULLU Yeni Asya okuyucuları hummalı bir telâş içinde. Öğrenciler yararına yapılan kermes, hanımlar tarafından büyük ilgi gördü.


  Manhattan’da ebru renkleri

ABD’nİn New York Belediyesi Başkanı Michael Bloomberg geçtiğimiz günlerde Türk Kültür Merkezi’nin (TCC) de davet edildiği kahvaltıyla ‘New York 2010 Geleneksel Göçmen Kültür Haftası’nı başlattı.


  At-eşek etine ilânlı tepki

Adana Hazır Yemek Sanayicileri Derneği (ADAYSAD), gazetelere ilân vererek, ‘’kentin son aylarda at-eşek eti ile gündeme gelmesi’’nden duyulan rahatsızlığı dile getirdi.


  Erdemli’de Kutlu Doğum coşkusu

Erdemlİ Müftülüğü’nce Erdemli Çamlık Mevkiinde düzenlenen Kutlu Doğum Programına halk yoğun ilgi gösterdi. On bini aşkın kişi biraraya geldi.


  Kutlu Doğumda çaylar bedava

Nİğde’de bir çay ocağı işletmecisi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir günlüğüne bedava çay dağıttı. İş yeri sahibi Mustafa Öztekin, bedava çay geleneğini 3 yıldır her Kutlu Doğum Haftası’nda sürdürdüğünü bildirdi.


  Şehitliklere ziyaretçi akını

Gezİ sezonunun açılmasıyla birlikte özellikle hafta sonları binlerce kişi, ülkenin dört bir yanından Gelibolu Yarımadası Tarihî Milli Parkı’ndaki Çanakkale şehitliklerine geliyor.


  Merdiven tırmanan sandalye icat etti

Surİyelİ mucit Accud Hasan Suca, kimsenin yardımı olmadan engellilerin merdivenleri çıkmalarını sağlayacak engelli sandalye icat etti.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım