11 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

CHP DE YOLUNU SEÇMEK ZORUNDA

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, genel başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. Baykal, “Bu komplonun hedefi sadece ben değilim, aynı zamanda CHP'dir. CHP de bu kirli tezgâhlar karşısında yolunu seçmek zorundadır. Benim istifa kararım, hem Türkiye siyasetini hem CHP'yi, yeniden tanzim etmek isteyenlere bir imkân tanıyacak, hem de CHP'ye bu komplo ile hesaplaşma fırsatı verecektir” dedi.

GÜLEN'DEN GELEN DESTEK MESAJI

Baykal şöyle konuştu: “Anamuhalefet liderine yönelik bu kadar kaba kanunsuzluk ve ahlâksızlık, iktidarın bilgisi ve onayı olmadan gerçekleştirilemez, piyasaya sürülemez. Komployu ayıplar gibi yapanlar aslında bizzat ayıbı işleyenlerdir. Bu çerçevede başka bir sorumlu arayışına çıkacaklara yardımcı olmak üzere, ABD'den, Pensillvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da belirtmek isterim.”

BAYKAL İSTİFA ETTİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Bu bir kaset olayı değildir, komplodur’’ diyerek partisinin genel başkanlığından istifa etti.

Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ‘’günlerdir beklenen değerlendirmesini ve kararını açıklayacağını’’ belirtti. Baykal, şunları söyledi: ‘’Bu bir kaset olayı değildir, bir komplodur. Komplo, hukuk dışı, ahlâk dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz. Duvarlara, eşyalara gizli kameralar yerleştirirsiniz. Gizli çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini alırsınız, kesersiniz, biçersiniz, aktarırsınız, montaj yaparsınız çarpıtırsınız. Böyle yaparken de dünyanın her yerinde bütün dinlerin, bütün rejimlerin, bütün ahlâk anlayışlarının güvencesi altında olan insanoğlunun mahremiyetine tecavüz edersiniz. Ağır haya ve utanç bunu yapanlar için anlamını kaybeder. İnsanların şerefleri onların umurlarında değildir. Önümüzdeki komployu gerçekleştirenler, bunu sapık oldukları için ya da ticari kazanç sağlamak için veya şantaj yapmak için düzenlememişler, siyaset yapmak için düzenlemişlerdir. Ahlâklarına, vicdanlarına uygun bir siyaset. Yıllardır bekletilen kaset yoktur, bir komplo imal edilmiştir. Taze 2 haftalık bir komplo vardır. Bu komplonun hedefi bir kişi değil, onun çok ötesinde, CHP’nin neredeyse tek başına yürüttüğü Cumhuriyete, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne sahip çıkan, sivil darbe ve sivil dikta rejimlerine karşı vermekte olduğu mücadelesidir. Bu kadar kaba bir komplo tezgâhının iktidarın bilgisi olmadan son 2 haftada piyasaya sunulması söz konusu olamaz. Olay sonrası sözde iyi niyetli yapay tavırlar, perde arkasındaki tezgâShın suçluluğunu örtmeye yetmez.

İKTİDARI SUÇLADI

Bu kadar kaba bir komplo tezgahının iktidarın bilgisi olmadan son 2 haftada piyasaya sunulması söz konusu olamaz. Olay sonrası sözde iyi niyetli yapay tavırlar, perde arkasındaki tezgahın suçluluğunu örtmeye yetmez. Anamuhalefet liderine bu kadar kaba ahlaksızlık, bugünün ortamında iktidarın bilgisi olmadan gerçekleştirilemez.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Baykal’ın basın toplantısını düzenlediği salonda, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcıları Yılmaz Ateş, Onur Öymen, Cevdet Selvi, Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek, milletvekili Canan Arıtman, bazı MYK üyeleri ile partililer de hazır bulundu. Baykal’ın istifa kararını açıklaması üzerine bazı partililerin yüksek sesle ‘’Hayır, yapma’’ dedikleri duyuldu. Bazı partililerin de açıklama sırasında gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

HAKKINIZI HELÂL EDİN

Deniz Baykal, şöyle devam etti: “Bu olayda ve bugüne kadar bütün iyi kötü günlerimde bana destek olanlar, sahip çıkan her siyasî düşünceden vatandaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma, üzerimde emeği olan, hakkı olan tanıdığım, tanımadığım bütün insanlara, refahları ve mutlulukları için yaşam boyu uğrunda mücadele ettiğim bütün vatandaşlarıma, bize kızan, bizi seven, oy veren vermeyen, üzerimde hakkı olan olmayan herkese yaşamımın her anını anlamlı kıldıkları için teşekkür ediyorum. Ben sizlere hakkımı helâl ediyorum, siz de hakkınızı bana helâl ediniz.”

PENSİLVANYA’DAN GELEN DESTEK MESAJI

ABD’den Pensilvanya’dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine de inandığımı söylemek isterim. Bu kara kampanyaya teslim olmayacağım. Bu hukukuz ve ahlâksız komplo nedeniyle kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Bunun bir bedeli varsa ve bu bedel CHP Genel Başkanlığından ayrılmaksa o bedeli de ödemeye hazırım. Benim istifa etmem hiçbir şekilde komploya teslim olmak ya da kaçmak anlamına gelmez, tam tersine bir meydan okumadır. Bugün CHP Genel Başkanlığından istifa ediyorum. Bu komplonun hedefi sadece ben değilim, CHP’dir.

KURULTAYA KATILMAYACAK

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Deniz Baykal’ın , 22-23 Mayıs’ta yapılacak CHP Kurultayı’na katılmayacağını söylediğini bildirdi.

DENİZ BAYKAL KİMDİR ?

20 Temmuz 1938 yılında Antalya’da doğdu. 1959 yılında Hukuk Fakültesini bitirdi. 1963’te doktorasını tamamlayıp, iki yıl ABD’de Colombia ile Berkeley Üniversitelerinde çalıştı. 1973’te CHP’den Antalya milletvekili seçildi. Ecevit hükümetleri döneminde Maliye ve Enerji Bakanlığı görevlerini üstlendi. 12 Eylül 1980’den sonra bir süre gözetim altında tutuldu ve 5 yıl siyasetten yasaklandı. 1983’te yasaklı olmasına rağmen faaliyetlerini sürdürdüğü gerekçesiyle bir grup önde gelen CHP ve AP’liyle birlikte Zincirbozan’da ikinci defa gözetim altına alındı. Eylül 1987’de Erdal İnönü’nün liderliğindeki SHP’den Antalya milletvekili seçildi. Önce Grup Başkanvekilliği, ardından Genel Sekreterlik yaptı. 1990’da genel sekreterlikten istifa etti. CHP’nin yeniden açılması üzerine CHP’ye geçti. 9 Eylül 1992’de genel başkan seçildi. 18 Şubat 1995’de SHP ve CHP bütünleşme kurultayında aday olmayıp genel başkanlıktan ayrıldı. 9 Eylül 1995’de birleşmeden sonra yeniden genel başkan seçildi. 30 Ekim 1995’de kurulan DYP-CHP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığı ve ve Dışişleri Bakanlığı’nı yürüttü. 53.Hükümet kurulunca Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan ayrıldı. 23-24 Mayıs 1998’de olağan kurultayda bir defa daha genel başkan seçildi, ancak 18 Nisan’da partisinin barajı aşamaması üzerine görevinden ayrıldı. Yerine Altan Öymen seçildi. 1 Ekim 2000 tarihinde yapılan 11. Olağanüstü Kongre’de Baykal yeniden genel başkan seçildi. Anamuhalefet partisi lideri 3 Kasım ve 27 Temmuz seçimlerinde Antalya milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

11.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İdeolojik değil mi?

  CHP DE YOLUNU SEÇMEK ZORUNDA

  Beraat ettik

  Kül bulutu bizi etkilemeyecek

  Değerlendirme kanundan sonra

  Şehit cenazeleri şova dönüşmesin

  AB, Türkiye için tek seçenek

  Reşat Petek, ‘pimi çekilmiş bomba’dan yargılanıyor

  Ergenekon sanıkları Dink sanıklarıyla görüşmüş

  Bulanık dâvâsı Ankara’da

  Suruç’ta feci kaza: 5 ölü

  Türk Deniz Görev Grubu törenle uğurlandı

  Engelliler ‘mehter ile ritm’’ tutacak

  Ormanlar, 24 saatizleniyor

  Üniversite öğrencileri köylerde ders veriyor

  Ağa takılan “caretta caretta’’yı balıkçılar kurtardı

  Mahkûmlara badminton ile rehabilite

  3 ilâç için geri çekme kararı

  Sebze-meyve şenliği

  Hafız öğrenciler tac giydi

  Grönland Buzulları’ndaki erime yazın katlanıyor

  BUZUN VARLIĞI İKLİM İÇİN ÖNEMLİ

  Kapadokya, Rusya’da tanıtılacak

  Mekke treninde geri sayım

  Denizli’de jojoba üretimi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım