11 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

HEYECAN SON HAFTAYA KALDI

TÜRKCELL Süper Lig'de şampiyonluk yarışı son haftaya taşınırken, mücadelede ezeli rakiplerini önceki haftalarda geride bırakan Fenerbahçe, bir adım önde bulunuyor.

Ligde şampiyonluk yarışında 33. haftayı hükmen 3-0'lık Ankaraspor galibiyetiyle geçen Bursaspor ile ''kapışan'' Fenerbahçe, zorlu başkent deplasmanında Ankaragücü'nü 3-0 yenerek bir puanlık avantajını korumasını bildi. 73 puanla liderliğini sürdüren Fenerbahçe ile 72 puanla ikinci sırada yer alan Bursaspor, hafta sonu şampiyonluk mücadelesi için son maçlarını yapacak.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Şanlıurfa'da yaptığı maçta Trabzonspor'a 3-1 yenilerek çeyrek asırı aşkın süre gelen kupa hasretini dindiremeyen Fenerbahçe, bu kez bordo-mavili takımı İstanbul'da derbi maçında konuk edecek. Fenerbahçe'yi kovalayan Bursaspor ise pazar günü Beşiktaş'ı sahasında ağırlayacak. Turkcell Süper Lig'de yapılacak iki önemli maçın ardından sezonun şampiyonu son hafta belirlenmiş olacak. İki mücadele de saat 20.00'de başlayacak.

Turkcell Süper Lig'de son 10 yıldır şampiyonluk yarışı 5 kez 34. haftaya kadar taşındı. Geçen sezon Beşiktaş ve Sivasspor arasındaki mücadelede siyah-beyazlılar, 34. haftada mutlu sona ulaşmayı başarmıştı. Ligde 2007-08 sezonunda son haftada Galatasaray, 2005-06 sezonunda 33. haftayı eşit puanla giren takımlardan Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin elinden 34. haftada şampiyonluğu alan taraf olmuştu. 2001-02 ile 2000-01 futbol sezonunda Galatasaray ile yarışan ve son haftaya 3 puan önde giren Fenerbahçe, mutlu sona ulaşmayı başaran ekip olmuştu.

11.05.2010


 

Daum Fenerbahçe'de ‘sıkıyönetim’ ilân etti

TÜRKCELLl Süper Lig lideri Fenerbahçe ligin 34. haftasında, 16 Mayıs Pazar günü sahasında Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde dün yaptığı antrenmanla başladı.

Antrenman öncesi oyuncularıyla konuşan ve Ankaragücü maçını değerlendiren Teknik Direktör Christoph Daum, maçın adamının ’Tüm Takım’ olduğunu söyledi. Daum, "Kupa finalinde istediğimiz gibi oynayamadık ama dün harika bir futbol sergiledik.Bu çok enteresan, futbolun özelliği. Gerçekten ilk saniyeden itibaren inanılmaz bir baskı kurduk ve kendi oyunumuzu ortaya koyduk. Selçuk’un çok önemli bir rolü vardı, dönen topları alarak takımı rahatlattı. Mehmet Topuz adına çok sevindim, çok iyi çalıştı ve bu golü fazlasıyla hak etti. Aynı sevinci, Güiza için de yaşıyoruz. Emre’nin attığı korner de çok etkiliydi. Cristian’ın da gol düşüncesi çok iyiydi. Birçok güzellik yaşadık. Aslında maçın adamı benim için Lugano’ydu. Savunmada liderliğini gösterdi. Erken aldığı sarı kartın ardından çok dikkatli ve disiplinli oynadı. İnanılmaz bir performans sergilediniz. Herkes görevini en iyi şekildi yaptı. Bence tüm takım maçın adamı olabilir" dedi.

BÖYLE OYNARSAK HERKESİ YENERİZ

Daha sonra Trabzonspor maçını değerlendiren Daum, "Son 1 maçımız kaldı. Trabzonspor çok zor bir rakip. Ama Ankara'daki gibi oynarsak, her takımı yenebiliriz. Oyun karakterimiz böyle olursa, arzuladığımız hedefe kavuşabiliriz. Bir haftamız kaldı. Saha içinde, dışında, antrenmanlarda profesyonelce yaşayacağız. Herkes kendisine dikkat etsin" dedi. Daum’un konuşmasının ardından Roland Koch motivasyonu tamamladı ve tüm takım bir ağızdan "Lider, Lider" şeklinde tempo tuttu. Ankaragücü maçında oynayan oyuncular bir yenilenme çalışmasıyla antrenmanı tamamladı.

11.05.2010


 

Daum doğruyu gördü

Christoph Daum, Ankaragücü maçından sonra Türkiye Kupası'nın Trabzonspor'a kaptırılmasına daha çok üzülüyordur. Çünkü, Ankara'da doğru hamleler yaptı, Şanlıurfa'da ise tamamen uyudu.

Hatırlayalım; Trabzonspor karşısında attığı mükemmel golle Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren, o ana kadar sahada adeta gezinen Alex'i kenara alıp, ortaya sahayı güçlendirseydi sonuç daha değişik olabilirdi. Ama yapamadı, daha doğrusu oyundan alırsa gelecek eleştirilere göğüs geremeyeceğini düşündüğü için dokunamadı. Pazar akşamı bu yanlışından ders aldığını gösteren değişiklikler yaptı. Mehmet Topuz'un golünden sonra ikinci yarıya "grip" bahanesiyle Alex'siz başladı. Bu hamle ile orta sahayı 5'leyerek rakibe karşı önemli bir üstünlük kurdu. Atılan goller Daum'un ne kadar akıllı kararlar verdiğini göstermesi açısından güzel bir örnek oldu.

Bu maçla ilgili bazı çevrelerin tutumunu anlamak mümkün değil. Fenerbahçe'nin bileğinin hakkı ile galip geldiği bu mücadeleye gölge düşürmek için ellerinden gelen bütün iddiaları ağızlarına sakız yaptılar. Zaten 15 gündür bu maçla ilgili ilgisiz herkesin ortamı germek adına gazete sayfalarına yansıyan açıklamaları yetmiyormuş gibi, son kurban olarak Ankaragücü'nin genç kalecisi Serkan'ı hedef tahtası yaptılar. A Milli Takıma kadar çıkmış bu genç kalecinin yaptığı hataları başka yönlere çekmek isteyen bu çevrelerin Türk futboluna ne kadar büyük kötülük yaptığını anlatmaya gerek yok sanırım.

Aslında Fenerbahçe kimsenin tahmin etmediği bir başarıya imza attı. Tam 10 maçtır Süper Lig'de yenilgi yüzü görmedi. Spor medyasının ağır ithamlarına rağmen bu başarıyı yakalayan Daum ve öğrencilerini kutlamak gerekir. Şampiyonluk yarışındaki engelleri bir bir geçmeyi başardılar. Bu hafta sezonn finaline çıkacaklar. Kadıköy'de ağırlayacağı Trabzonspor'u da yenerlerse şampiyonluklarını resmen ilan edecekler. 50 bin seyirci desteğini arkasına alacak olan sarı-lacivertli futbolcuların bu altın fırsatı kaçıracaklarına ihtimal vermiyorum.

EROL DOYRAN [email protected]

11.05.2010


 

Alkollü markalara kulüp yasağı

Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı ile sigara ve alkollü içkilerin, satışı ve sunumunda önemli değişikliklere gidiliyor.

Alkollü içki markalarının, spor kulüplerine isim olarak verilmesi de yasaklanıyor. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından hazırlanan ve ilgili kamu kuruluşlarıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve sektör temsilcilerine görüşe gönderilen yönetmelik taslağıyla, satış faaliyetleri ve belgesi, tütün mamulü ve alkollü içkilerin satılamayacağı yerler, perakende satış, fiyat bildirimleri, reklam ve sponsorluk uygulamaları, denetim ve yaptırımlar yeniden düzenleniyor. TAPDK’nın söz konusu taslağı, ilgili kamu kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütlerinden gelecek görüşler doğrultusunda yeniden Kurul’da ele alacağı ve daha sonra son şeklini vererek Başbakanlığa göndereceği belirtiliyor. Daha önce kamuoyunda tartışma yaratan Alkollü İçkide Reklam Tebliğindeki hükümleri de kapsayan taslaktaki en önemli düzenlemelerden birini spor kulüplerinin durumu oluşturuyor. Özellikle Efes Pilsen Basketbol Kulübünü yakından ilgilendiren bu düzenleme ile alkollü içki markalarının spor kulüplerine isim olarak verilmesi engelleniyor. Düzenlemelerde neler var? l Alkollü içki markalarıyla logo, amblem ve işaret şeklinde alkollü içki markasını çağrıştıran tasarımlar, spor kulüplerine isim olarak verilemeyecek. Alkollü içki markasını isim olarak almış spor kulüpleri de bu aykırılığı 1 yıl içinde giderecek. l Alkollü içki reklamları, sinemalarda sadece 18 yaş üstünün seyredebildiği filmlerde gösterilebilecek. l Satıcılar, her bir üretici firmaya ait en az 2 sigara markasını, alkollü içkide ise 1’den fazla firma ürününü bulunduracak. l Akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında, hacmen yüzde 5’den fazla alkol içeren alkollü içki satışı yasak olacak.

11.05.2010


 

GUTİ: G.SARAY BENİ İSTİYOR

REAL Madrid futbol takımının orta sahasında görev yapan Guti, ''Evet, Galatasaray beni istiyor'' dedi. Guti, ''Marca'' gazetesinde yer alan demecinde ''Galatasaray'ın beni transfer etmek istediği doğru. Bakalım ne olacak.

Türk futbolunu tanıyorum ve beni en fazla çeken bu takımda Rijkaard gibi bir teknik direktörün olması. Onun oyun felsefesi benimkiyle örtüşüyor'' dedi. İspanyol futbolcu, Real Madrid ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunduğunu ve sezon bitiminde ''hızlı bir karara varıp, takımdan ayrılması konusunda anlaşmaya varmak için öncelikle Real Madrid ile konuşacağını'' vurguladı.

MARCA: GELECEĞİ TÜRKİYE'DE

Athletic Bilbao maçında sahaya kaptan olarak çıkmasının ve taraftarın ''Guti, Guti'' diye bağırmasının kendisini heyecanlandırdığını ifade eden İspanyol futbolcu, ''Sadece tek birşey diyebilirim ki, ben kalpten Madridliyim. Bu herşeyi özetliyor'' şeklinde konuştu. Bu arada La Liga'nın bitimine 1 hafta kaldığını ve Real Madrid'den şampiyon olarak ayrılmak istediğini kaydeden Guti, son haftada Barcelona'nın, ligde kalma mücadelesi veren Valladolid'e karşı oynayacağını ve puan kaybedebileceğini savundu. Marca gazetesinin haberinde ''henüz resmi hiçbirşey olmasa da Guti'nin geleceği Türkiye'de'' yorumunda bulunuldu ve Galatasaray'ın, transferi gerçekleştirmek için Guti'ye, kaptanlık teklif ettiği ileri sürüldü. Gazete, Galatasaray'ın Guti ile iki yıllık anlaşma imzalamak istediğini ve İspanyol futbolcuya kaptanlık bandını teslim etmeye hazır olduğunu kaydetti.

11.05.2010


 

F.Bahçe potada G.Saray'ı yenerse şampiyon

FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) 8. şampiyonluğuna koşuyor.

Ligde 7 şampiyonluğu bulunan sarı-lacivertliler, 2-0 önde olduğu play-off final serisinde bugün Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapacağı 3. maçta da ezeli rakibi Galatasaray'ı yenerse, 8. şampiyonluğuna ulaşacak. TBBL'de son 4 sezonda üst üste şampiyonluk kupasını müzesine götüren Fenerbahçe, ayrıca bugünkü maçı kazanırsa, üst üste 5. kez şampiyonluk sevinci yaşayacak.

11.05.2010


 

Fenerbahçe bir adım önde giriyor

Turkcell Süper Lig'de haftanın en önemli karşılaşmasında Fenerbahçe deplasmanda Ankaragücü'nü 3-0 yenerek, ligin son haftasına lider girdi.

Deplasmanda Kasımpaşa'ya 1-0 yenilen Diyarbakırspor ise ligden düşen 3. takım oldu. Turkcell Süper Lig'in 33. haftasına, bugün yapılan 4 maçla devam edildi.

Ligde sezonun bitimine 1 hafta kala şampiyonluk yarışı iyice kızıştı. Şampiyonluk yarışında haftanın en önemli maçında Fenerbahçe deplasmanda Ankaragücü ile karşılaştı. Fenerbahçe Mehmet Topuz, Güiza ve Cristian'ın ayağından bulduğu gollerle maçı 3-0 kazanırken, şampiyonluk yarışında rakibi Bursaspor'a karşı önemli bir avantaj elde etti.Şampiyonluk yolunda önemli bir viraj olan Ankaragücü maçından 3 golle altın değerinde 3 puan çıkaran Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel, 9. lig maçında da rakiplerine gol şansı tanımadı. Ligin düşme hattında bulunan takımları ilgilendiren Kasımpaşa-Diyarbakırspor karşılaşması ise 1-0 Kasımpaşa'nın üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Diyarbakırspor ligden düşen 3. takım oldu.

Öte yandan, haftaya girerken düşme tehlikesini az da olsa yaşayan Sivasspor, Eskişehirspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Ligin orta sıralarında yer alan Kayserispor ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Karşılıklı atılan birer golle maç berabere tamamlandı.

11.05.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaraspor - Bursaspor : 0 - 3 (Hükmen)

Beşiktaş - Manisaspor : 2 - 0

Gaziantepspor - Gençlerbirliği : 1 - 1

Galatasaray - Antalyaspor : 1 - 2

Kayserispor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor : 1 - 1

Kasımpaşa - Diyarbakırspor : 1 - 0

Eskişehirspor - Sivasspor : 1 - 1

Ankaragücü - Fenerbahçe : 0 - 3

11.05.2010


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında attığı golle gol sayısını 21'e yükselten Kayserisporlu Makukula, ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu, 13 golle Gaziantepsporlu Souza, 12 golle Beşiktaşlı Bobo, 11 golle Trabzonsporlu Umut Bulut, Fenerbahçeli Alex ve Galatasaraylı Baros ile Gençlerbirliği'nden Mustafa Pektemek takip etti. İstanbul Büyükşehir Belediyeli İskender Alın ve Antalyasporlu Necati Ateş'in ise 10'ar golü bulunuyor.

11.05.2010


 

HAFTANIN KARMASI

Murat (Kasımpaşa), Yalçın (Antalya), Lugano (Fenerbahçe), Koray (Kasımpaşa), Necip (Beşiktaş), Mehmet Topuz (Fenerbahçe), Ali Güzeldal (İstanbul Belediye), Nihat (Beşiktaş), Mehmet Yıldız (Sivas), Veysel (Antalya), Olcan (Gaziantep).

11.05.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Mehmet Topuz (F.Bahçe)

11.05.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Fırat Aydınus

(Kasımpaşa - Diyarbakırspor)

11.05.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

Fenerbahçe

11.05.2010


 

34. HAFTANIN PROGRAMI

15 Mayıs Cumartesi: Denizlispor - Gaziantepspor, Antalyaspor - Kayserispor, Diyarbakırspor - Eskişehirspor, Sivasspor - Ankaragücü.

16 Mayıs Pazar: Manisaspor - Kasımpaşa, Gençlerbirliği - Galatasaray, Bursaspor - Beşiktaş, Fenerbahçe - Trabzonspor.

11.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım