12 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Değişmez madde dayatması hukuk ve ahlâk dışı

2007’de yeni anayasa taslağı hazırlayan ekibin başkanı, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Ergun Özbudun, “Değişmez ve değiştirilmesi teklif edilemez diye teklif edilen üç maddeyi değişmez kılan irade, beş darbeci generalle 160 atanmış memurun iradesidir. Onların iradesinin gelecek nesilleri bağlamak konusunda ahlâken de, siyaseten de, hukuken de hakkı yoktur” dedi.


HUKUK ÇİZGİSİNİN DIŞINA ÇIKILMAMALI

Org. Başbuğ'un, eleştirileri “ihanet” diye suçlamasını “hukuku zorlamak, hattâ hukuk çizgisini aşmak” şeklinde değerlendiren Uluslararası Stratejik Ar

Sav: Gülen’i konuşmadık

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''Sayın Baykal'ın iktidara yönelik suçlamalarında Fethullah Gülen ile konuşmasının bir etkisi var mı?'' sorusu üzerine,


  İstanbul'u kana bulayacaktı

TERÖR örgütü PKK adına emniyet binalarına yönelik bombalı eylem hazırlığında olduğu öne sürülen bir kadın yakalandı.


  Emekli olamadan şehit oldu

Hakkari-Yüksekova'da mayın patlaması sonucu şehit olan İstikâm Uzman Çavuş Birol Mutlu, memleketi Kayseri'de öğleyin kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Baba Ahmet Mutlu, oğlunun 40 günden beri dağlarda bulunduğunu belirterek, ‘’Kendisiyle en son bir hafta önce telefonla konuştum. Bir buçuk yıl sonra emekli olacaktı. İçimiz yanıyor’’ dedi.


  Karakola taciz ateşi

Mardİn Merkez’e bağlı Yeniköy Piyade Karakoluna, terör örgütü PKK militanlarınca taciz ateşi açıldı.


  10 muvazzaf daha ifade verdi

“Balyoz planı’’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 10 muvazzaf asker daha Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine gelerek ifadelerine verdi.


  Doğan hastaneye yatırıldı

“Balyoz Planı’’ iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanan Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın, rahatsızlığı sebebiyle getirildiği hastanede yatışı yapıldı.


  Çiçek’in tutukluluğuna itiraz reddedildi

“İrtİca ile mücadele eylem planı” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Deniz Albay Dursun Çiçek’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.


  Başbuğ “görevi suistimal” suçu işledi

Eskİ Savcı Gültekin Avcı, Sarıyayla Karakolu’nda dört askerin şehit edilmesinden sonra medyayı suçlayan Genelkurmay Bakanı İlker Başbuğ’un açıklamalarını, suçluluk psikolojisi içinde psikolojik harekat olarak yorumladı.


  Sigara kartelinin yeni hedefi kadınlar

TÜRKİYE’DE kız öğrenciler arasındaki sigara kullanma alışkanlığının son yıllarda artış gösterdiği bildirildi.


  Eğitim, işsiz yetiştiriyor

MESLEKİ Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş, Türkiye’de eğitim-istihdam ilişkisinin zayıf olduğunu belirterek, “Türkiye’deki üniversite mezunlarının yüzde 25’i işsiz buna karşılık nitelikli iş gücü bulmakta zorlanan pek çok işveren var” dedi.


  Yazlık kıyafet uygulaması 17 Mayıs’ta başlıyor

KAMU kurumlarında yazlık kıyafet uygulaması 17 Mayıs Salı günü başlıyor.


  İsrail, Şahin’i İHH’ya üye diye tutuklamış

İSRAİL istihbaratı, İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Batı Şeria Temsilcisi İzzettin Şahin’in tutuklanma sebebini iki hafta sonra açıkladı.


  Ekolojik sistem uyarısı

BM tarafından yayınlanan bir raporda, “devletlerin hemen harekete geçmemeleri halinde, biyolojik çeşitliliği sağlayan ekolojik sistemlerin çökme riskiyle karşı karşıya olduğu” bildirildi.


  BU KASABADA PLÂSTİK SU ŞİŞESİ YASAK

ABD’dekİ kasaba sakinleri plâstik şişeden su içemeyecek... ABD’deki Concord kasabasının sakinlergi geçen hafta bir oylama yaptı.


  Yüzyılın deneyine rakip çıktı: Einstein deneyi

EInsteIn’İn genel izfaiyet terosini ispatlamak için dünyanın en büyük bilimsel deneyi gerçekleştirecek.


  Cami inşaatı için er meydanına çıktılar

Antalya’nIn Kaş ilçesi Üzümlü Köyünde düzenlenen 18. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde, pehlivanlar Camii inşaatı için er meydanına çıktı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım