12 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Eğitim, işsiz yetiştiriyor

MESLEKİ Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş, Türkiye’de eğitim-istihdam ilişkisinin zayıf olduğunu belirterek, “Türkiye’deki üniversite mezunlarının yüzde 25’i işsiz buna karşılık nitelikli iş gücü bulmakta zorlanan pek çok işveren var” dedi.

Konya Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Ulusal Yeterlilik Sistemi” konulu konferansta konuşan Akbaş, Türkiye’de işsizlik oranının yüksek olduğunu belirterek “Gençlerimiz arasında işsizlik oranı yüzde 25 civarında. Bu yeni mezunlarımızın bir çoğunun işsiz olması demektir. Ancak nitelikli işgücü bulmakta zorlanan pekçok işverenimiz de bulunmaktadır. Bu durum ülkemizde önemli bir sorundur ve eğitim-istihdam ilişkisinin zayıflığından kaynaklanmaktadır” dedi. Meslek yüksekokullarında verilen eğitim ile piyasadaki nitelikli elemanlarda bulunması gereken özelliklerin birbirine uyumlu olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Akbaş, şöyla konuştu: “Avrupa Mesleki Eğitim Kurumu’nun araştırmasına göre artık mesleki alanda düşük becerilere sahip elemanlara ihtiyaç yok. Meslek yüksekokullarında yetişen ara eleman dediğimiz nitelikli işgücüne ihtiyaç var. Artık iş hayatında başarılı olmak için hayat boyu öğrenme şart. Bu yeterliliğin yetkin bir kurum tarafından yani Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından onaylanması da çok önemlidir. Kurum tarafından onaylanan yeterlilik belgesi, işverenler için bir delil özelliği taşır. Bu belgeyi almaya hak kazanan öğrencilerin piyasa şartlarında daha başarılı olacağına inanıyorum.” diye konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, günümüzde sadece diploma sahibi olmanın yeterli olmadığını, mesleki becerilerin daha ön plana çıktığını söyledi. Mesleki eğitim kurumlarının nitelikli işgücü yetiştirmede önemli görevler üstlendiğini belirten Prof. Dr. Bedük, “Bu kurumlar bir ülkenin kalkınmasında büyük öneme sahiptir. Bu önemin toplumun her kesimince kabul edilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

12.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Değişmez madde dayatması hukuk ve ahlâk dışı

  HUKUK ÇİZGİSİNİN DIŞINA ÇIKILMAMALI

  Sav: Gülen’i konuşmadık

  İtirafçı Aygan iade edilsin

  İstanbul'u kana bulayacaktı

  Emekli olamadan şehit oldu

  Karakola taciz ateşi

  10 muvazzaf daha ifade verdi

  Doğan hastaneye yatırıldı

  Çiçek’in tutukluluğuna itiraz reddedildi

  Başbuğ “görevi suistimal” suçu işledi

  Sigara kartelinin yeni hedefi kadınlar

  Eğitim, işsiz yetiştiriyor

  Yazlık kıyafet uygulaması 17 Mayıs’ta başlıyor

  İsrail, Şahin’i İHH’ya üye diye tutuklamış

  Ekolojik sistem uyarısı

  BU KASABADA PLÂSTİK SU ŞİŞESİ YASAK

  Yüzyılın deneyine rakip çıktı: Einstein deneyi

  Cami inşaatı için er meydanına çıktılar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım