15 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

800 bin kişi hac sırası bekliyor

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 8-10 bin camide din görevlisinin bulunmadığını belirterek, ‘’Biz devletimizin malî imkânsızlıklarını ve sıkıntılarını biliyoruz. Onun için bütün imkânlar bize aksın diyemeyiz’’ dedi.

Bardakoğlu, 2 günlük ziyaret kapsamında geldiği Kahramanmaraş’ta Vali Mehmet Niyazi Tanılır’ı makamında ziyaret etti.

Basına kapalı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bardakoğlu, 800 bin kişinin Hac için sıra beklediğini, bu yıl 74 bin kotalarının bulunduğunu hatırlattı. Bardakoğlu, şunları söyledi: ’’800 bin kişi Hacca gidebilmek için sırada bekliyor. Bu her 11 kişiden birinin Hacca gidebileceği demektir. Önceki yıllarda kaydolmuş, sıra bekleyenlere katsayılı kur'a hakkı veriyoruz. 4 yıldır kur'a bekliyorsa her yıl kaydını yeniletmişse 16 kur'a hakkı veriyoruz. Buna rağmen 4 yıldır bekleyen yaklaşık 400 bin civarında kardeşimiz var. 4 yıldır beklediğim halde ‘sıra gelmedi’ diyebilir, ama aynı durumda olan 400 bin kişinin olduğunu unutmamak gerekir. Kimsenin hakkını kimseye vermeden hakka hukuka riayet ederek bu 74 bin kontenjanı kura ile belirliyoruz.’’

‘’Bu konu sıkıntılı bir konu. Çünkü imkânlar sınırlı, talep çok fazla’’ diyen Bardakoğlu, ‘’Artık kur'ada çıkan kardeşlerimizin yolu açık olsun, çıkmayanların ise önümüzdeki yıllarda çıkar diye bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığındaki kadro sıkıntısına ilişkin soruya da şöyle cevap verdi: ‘’Kadro konusunda iyi durumdayız. Sözleşmelilerimiz yeteri kadar var ama halen 8-10 bin camimizde görevlimiz yok. İnşallah bu yıl 5 bin civarında camiye görevli tayin edebilirsek, kalan eksiklerimizi de önümüzdeki yıllarda tamamlarız. Biz devletimizin malî imkânsızlıklarını ve sıkıntılarını biliyoruz. Onun için bütün imkânlar bize aksın diyemeyiz. Sıkıntıyı da imkânı da paylaşmak bizim şiarımızdır.’’

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki yeniden yapılanma ile ilgili soruya da Bardakoğlu, ‘’Kanunumuzu bekliyoruz. Mayıs veya Haziran ayı içerisinde teşkilât kanunumuz çıktığı vakit yeni bir yapılanma gündeme gelecek’’ cevabını verdi. Bardakoğlu, Valilik ziyaretinin ardından Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı ziyaret etti. Cuma namazını tarihi Ulu Cami’de kılacak olan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, burada vaaz verecek. Bardakoğlu, yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Müftülük binası ile cami ve Kur'ân kursu açılışlarını da yapacak.

15.05.2010


 

KÖYLÜLER NETİ SANAL KAFEDE TANIYACAK

Burdur’un Karamanlı ilçesinde, Kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Millî Eğitim Müdürlüğü ve belediye işbirliğinde hurda bir otobüs internet kafeye dönüştürülerek, köylülere internet kullanımı öğretilecek.

Sponsorların reklamlarıyla kaplanan ve yenilenen, içinde 13 bilgisayar ile bir projeksiyon cihazı bulunan mobil otobüs, köyleri dolaşmaya başladı. Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Süleyman Sipahi tarafından derslerin verildiği mobil internet kafenin ilk durağı Bademli Köyü oldu. Otobüsün dolması üzerine köylüler, araç dışında sabırla sıranın kendilerine gelmesini beklediler. Köylülerden Yaşar Özcan, kucağında torunuyla geldiği mobil internet kafede, ‘’Okumanın yaşı başı yok’’ diyerek, bilgisayar ve internet kullanmayı öğrenmeye çalışıyor. Kucağında bebeği ile interneti merak ederek geldiğini anlatan Yeşim Kutlu ise, ‘’Ailelerimizle internetten görüşmek, sohbet etmek istedik. Onun için internete merak sardık. Bu aracın köyümüze kadar gelmesinden dolayı çok memnunuz. Halk Eğitim Merkezine teşekkür ederiz’’ diye konuştu.

15.05.2010


 

Deprem gerçeğini kabul edelim

KIZILAY Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, ‘’Geçen yıl, günde 25, başka bir deyişle saatte bir deprem olmuş.

Bunun için artık ‘deprem olacak mı?’ sorusunu aklımızdan çıkartalım. Bunun yerine deprem olacağı gerçeğini kabul edelim’’ dedi. Kamuoyunda ‘’Deprem Dede’’ olarak bilinen Prof. Dr. Işıkara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde ilköğretim öğrencilerine yönelik başlatılan ‘’Deprem Eğitimi’’ programına katıldı.

Kartepe ve İzmit ilçelerinden yaklaşık 500 ilköğretim okulu öğrencisine hitap eden Işıkara, kötü yapıların yerine yine depreme karşı güvenli olmayan dayanıksız binalar yapıldığını belirterek, çocuklara, ‘’Siz biz olmayın. Geçmişin deprem göçükleri üzerine göçük adayı yapılar kuran toplum değil, depreme dayanıklı, depremle birlikte yaşayan toplum olun’’ uyarısında bulundu. Işıkara, 1999 Marmara depreminden önce 1967 yılında hem Sakarya’nın hem de Kocaeli’nin etkilendiği Adapazarı depremini meydana geldiğini ancak bu depremden yeterince ders çıkartılmadığını söyledi.

15.05.2010


 

3 tır dolusu gümrük kaçağı sigara yakılarak imha edildi

HATAY’IN Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda ele geçirilen 3 tır dolusu gümrük kaçağı sigaradan, çöplük alanında yakılması sırasında almaya kalkışan köylüler hem dumandan etkilendi hem de yanma tehlikesi atlattı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı ekipleri, ele geçirilen 3 tır dolusu kaçak sigarayı Altınözü ilçesi yolu üzerinde Kuruyer Köyü yakınlarında bulunan Antakya Belediyesinin çöplüğünde yakarak imha etti. Güvenlik ekiplerinin çöplükten ayrılmasının ardından sigaraların yandığı alana gelen köylüler, bütün tehlikelere karşın aralarında adeta ‘’ganimet paylaşımı’’ mücadelesi verdi. Sigaralar tamamen kül olmadan almaya çalışan, çocukların da bulunduğu gruptakiler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Bu sırada bazılarının giysileri tutuştu, bazıları da dumandan olumsuz etkilendi. Ancak, göze aldıkları bütün risklere ve çabalarına rağmen gruptakilerin çoğunun çöplükten elleri boş ayrılmak durumunda kaldığı görüldü.

15.05.2010


 

Osmaniye’de dalgıçlık eğitimi verilecek

OSMANİYE’DE 24–28 Mayıs tarihleri arasında sualtı balık adam eğitimleri verilecek. Osmaniye Anadolu Gençlik Derneği ile Adana Sualtı ve Doğa Sporları Eğitim Merkezi tarafından organize edilen sualtı balık adam eğitimleri için kayıt yaptırılması gerektiği bildirildi.

Osmaniye’de ilk defa düzenlenecek balık adam eğitimlerin 19.30 ila 21.30 saatleri arası verileceğini söyleyen Osmaniye Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Ramazan Traş, “Eğitimlere katılım sınırlı sayıda olacaktır. Katılmak isteyen sualtı dostlarının acele etmelerini ve bizlere biran önce ulaşarak kayıtlarını yaptırmalarını bekliyoruz. Teorik eğitimler Osmaniye’de pratik eğitimler ise hafta sonları Mersin’in Taşucu ilçesinde gerçekleştirilecektir” dedi.

15.05.2010


 

TMO deposundan fındık çalındı iddiası

GİRESUN’DA suç işlemek amacıyla örgüt kurarak Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) deposundan fındık çaldıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 17 zanlıdan 11’i tutuklandı.

Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak TMO deposundan fındık hırsızlığı yaptıkları belirlenen kişilere yönelik düzenlediği operasyonda yakalanarak adliyeye sevk edilen 17 zanlıdan S.S ile İ.Y, M.G, A.Y, L.Y, R.T, G.Y, S.Y, N.Y, F.E, ve M.G’nin çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmalarına karar verildi. Diğer zanlılar B.S, Ş.A, B.A, E.S, O.K ve H.M ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jandarma ekipleri, TMO’un Aksu köyünde kiraladığı depolarından fındık hırsızlığı yapıldığı istihbaratı üzerine iki ayrı operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda hırsızlıkta kullanıldığı iddia edilen 2 minibüse el konulmuş, zanlılara ait ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği ve kuru sıkı tabanca ile çeşitli araç ve gereçler ele geçirilmişti. Jandarma ekiplerinin TMO’ya ait fındık deposu kayıtlarında yaptıkları incelemelerde yaklaşık 773 bin 359 kilogram fındığın çalınmış olduğu belirlenmişti.

15.05.2010


 

İstanbul Emniyeti sürücülere ceza yağdırdı

İSTANBUL’DA bir hafta içinde polis tarafından yapılan denetimlerde 44 bin 397 sürücüye ceza kesildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, şehirde polisin sorumluluk bölgesinde 3-9 Mayıs tarihleri arasında yapılan trafik denetimlerinde 53 bin 279 araç kontrol edildi. Kontrol edilen sürücülerden 9 bin 534’üne yasak park, 152’sine korsan taşımacılık, 6 bin 910’una kırmızı ışık ihlâli, 774’üne alkollü araç kullanmak, 330’una renkli cam taktırmak, 5 bin 613’üne emniyet şeridi ihlâli, 5 bin 584’üne seyir halinde cep telefonuyla konuşmak, 76’sına taşıma sınırı üzerinde yük almak veya dingil ağırlıklarını aşacak şekilde yüklemek, 191’ine azamî toplam ağırlıkların üzerinde yükleme yaptırmak ve 14 bin 864’üne de Karayolları Trafik Kanunu’nun diğer maddelerinden cezaî işlem uygulandı.Denetimler sırasında 4 bin 17 araç da çekici yardımıyla otoparka çekildi. Motosiklet sürücülerine yönelik uygulamalarda ise 369 sürücüye ceza kesildi. Bunlardan 79’sına yetersiz ehliyet sınıfıyla motosiklet kullanmak, 132’sine motosiklet kullanırken koruma başlığı takmamak ve 158’ine Karayolları Trafik Kanununun diğer maddelerinden ceza yazıldı. Şehirde bu tarihler arasında 4’ü ölümlü, 159’u yaralanmalı ve 441’i de maddi hasarlı olmak üzere toplam 604 trafik kazası meydana geldi.

15.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım