15 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sistem işliyor, herkes memnun olmalı

YargItay Başkanı Hasan Gerçeker, Anayasa değişikliğine ilişkin sürecin devam ettiğini belirterek, ‘’Demokratik sistem işliyor, bundan herkesin mutlu ve memnun olması gerek’’ dedi.


ANAYASA PAKETİ İÇİN ESASTAN VE USûLDEN İPTAL İSTEDİ

CHP, anayasa değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteğiyle 111 imzayla Anayasa Mahkemesine başvurdu. Değişikliğin esastan ve usûlden bo

Genelkurmay, karakolların yetersizliğini kabul etti

Genelkurmay’dan karakollarla ilgili açıklama geldi. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak yaptığı açıklamada şöyle dedi


  Şahin: AYM, şekil yönünden incelemeli

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa değişiklikleriyle ilgili Anayasa Mahkemesi’nin yetkisinin Anayasa’nın ilgili maddelerinde belli olduğunu belirterek, “Anayasa Mahkemesi paketi şekil yönünden incelemelidir.” dedi.


  Gül: Başvuru hukukî bir haktır

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali talebiyle Anayasa Mahkemesine başvurulmasına ilişkin olarak, ‘’Bu hukuki anlamda bir haktır.


  Baykal, Kılıçdaroğlu ile görüştü

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.


  CHP: Komplolardan Başbakan sorumlu

CHP’den Deniz Baykal ile ilgili iddialar konusunda yapılan açıklamada, ‘’Bir karargahtan hazırlandığı anlaşılan komplolarla ne Başbakan’ın sorumluluğunu, entrikacılığını örtbas etmek ne de Sayın Deniz Baykal’ı karalamak mümkündür’’ denildi.


  İhbarcı ikinci kez adliyede

CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal’a yönelik suikast iddiasında bulunulacağı yönünde elektronik posta attığı ileri sürülen ve dün mahkemece serbest bırakıldıktan sonra savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Ş.K, adliyeye sevk edildi.


  Yeni hükümet, Türkiye’yi AB’de görmek istiyor

İngİltere’de 65 yıl aradan sonra Muhafazakâr Parti ile Liberal Demokrat Parti arasında kurulan ilk koalisyon hükümetinin, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine yönelik destek politikasını sürdüreceği bildirildi.


  Yıldız: Yama yasalarla anayasa düzelmez

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, bugüne kadar 16 kez anayasada çeşitli değişiklikler yapıldığını, ancak sorunun çözülemediğini ifade ederek, “17. kez yapılacak değişiklik de sorunu çözmez. Artık değişiklik zamanı geçmiştir.


  Yargıtay’dan suç duyurusu

Yargıtay, Başsavcı Cihaner’in yargılandığı dosyayı göndermeyen Erzurum 2.Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında Bakanlığa suç duyurusunda bulundu.


  “Kafes” delilleri Malatya’ya gönderilecek

Malatya’dakı Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davaya bakan mahkeme, “Kafes Eylem Planı” dosyasında bulunan delillerin tamamının istenmesine karar verdi.


  Aydın’da orman yangını

Aydin’In Germencik ilçesinde özel bir ağaçlandırma sahasında yangın çıktı.


  Bizi birbirimize düşüremezler

Muğla Üniversitesi (MÜ)’nde salı gecesi iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada faili meçhul bir kurşunla omuzundan vurularak ağır yaralanan Şerzan Kurt’un (21) babası Ömer Kurt, “Bizi kimse birbirimize düşüremez” dedi.


  Belediye başkanına 8 yıl hapis

Batman’da gerçekleştirilen iki ayrı izinsiz gösteride polise taş atan grubun önünde yer aldığı iddiasıyla yargılanan BDP’li Gercüş Belediye Başkanı Esat Üner, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


  Alevî Çalıştayları kitap oldu

AlevÎ vatandaşların sorunlarını tespit etmek ve çözüm konusunda adımlar atmak için gerçekleştirilen 7 Alevi çalıştayında yapılan müzakereler kitap haline getirildi.


  Demokrat ruh ayakta

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Demokrat Parti’nin iktidara gelişinin 60. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Cindoruk mesajında, “Bu güzel günün heyecanını, 60 yıl önceki coşku ve kıvançla bir kez daha yaşıyoruz. ‘Kırat’ ruhuyla, dimdik ayaktayız” dedi.


  İMTİHAN STRESİ başarıya engel

DavranIş Bilimleri Enstitüsü (DBE) Çocuk ve Genç Bölümünden uzman psikolog Şeyda Özdalga, sınava giren her 100 öğrenciden 65-70’inin sınav kaygısı taşıdığını belirterek, öğrencilerin sınav öncesi kaygı kontrolü için zihinsel, duygusal, davranışsal ve fiziksel düzenlemeleri yapmalarının çok önemli olduğunu söyledi.


  Türk Eğitim-Sen, MEB’e dâvâ açtı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘’Öğrencilerin YGS, LYS’ye hazırlanmak için rapor alıp, izinli olmaları halinde öğretmenlere ek ders ücreti ödemesi yapmayacağını belirten MEB’e dava açtık’’ dedi.


  Madencinin cesedi 31 saat sonra çıkarıldı

Kütahya’nIn Tavşanlı ilçesinde özel maden ocağında önceki gün meydana gelen göçük altındaki işçinin cesedi, olaydan 31 saat sonra çıkarıldı.


  ÖĞRENCİLER A, B VE C PLANI YAPMALI

Özdalga, öğrencilerin sınav öncesi kaygı kontrolü için kazanmak istediği okul ‘A’ planını oluşturuyorsa, mutlaka bir ‘B’ planı, ‘C’ planına da sahip olmaları ve bu seçimde gerçekçi değerlendirmeler yapmalarının önemli olduğunu vurguladı.


  Örgün eğitimde Arapça’ya vize

Örgün eğitim kurumlarında Arapça eğitim ve öğretiminin yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.


  LYS başvuru süresi uzatıldı

2010 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuru süresi, 18 Mayıs Salı günü saat 17.00’ye kadar uzatıldı.


  Kamuda ‘yazlık kıyafet uygulaması’ başlıyor

Kamuda Yazlık Kıyafet Uygulaması Pazartesi günü başlıyor. Yaz mevsimine girilmesi sebebi ile kamu kurum ve kuruluşlarda, kılık kıyafete dair yönetmelik ile Başbakanlık genelgesine bağlı olarak, 17 Mayıs ve 15 Eylül tarihleri arasında yazlık kıyafet uygulamasına başlanacak.


  Filistinli mülteciler el becerilerini sergiledi

Kocaelİ’den Şam’a gelen bir grup gönüllü kadın, Şam’da yaşayan Filistinli mülteci kadınlara el becerileri kursu verdi.


  Ağaçtan kitap topladılar

‘’Kocaelİ 2. Kitap Fuarı’’ öncesi Hürriyet ve Cumhuriyet caddeleri arasındaki ‘’Yürüyüş Yolu’’ güzergâhında yolun iki tarafındaki tarihî çınar ağaçlarına Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bin 200 kitap iplerle asıldı.


  Bardakta mısır değil, kısır

Bursa’da bir restoran işletmecisi, kadınların ‘’altın günleri’’nin vazgeçilmez yiyeceği ‘’kısır’’ı bardakta satmaya başladı. Alışveriş merkezlerinde çeşitli soslarla karıştırılarak satılan bardakta mısıra rakip olan ve bardağı 1 liradan satışa sunulan kısır, yoğun ilgi görüyor.


  Dubai’de altın çekme makinas

Dubaİ’de bir otele, para çekme makinelerine benzeyen “altın çekme makinesi” yerleştirildi.


  4 bin yıl önce de hapishane varmış

Günümüzde değişik modelleri bulunan hapishanelerin, Anadolu’da 4 bin yıl önce de var olduğu, bazı suçluların hapishanelerde tutuldukları bildirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım