01 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Malî disiplin sürdürülebilir değil

Türkİye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), malî disiplinin, sürdürülebilir olmadığını iddia ederek, bu durumun, malî kurala uyum çerçevesinde kaynak dağılımını iyice bozacak önlemlere başvurulması riskini doğurduğunu savundu.



İsrail'in baskını piyasaları da vurdu

İsraıl’ın Gazze konvoyuna müdahalesiyle borsada ilk seansta yüzde 2.17 düşüş yaşandı.



Et fiyatlarındaki düşüş marketlere yansımıyor

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, üreticiden alınan etin fiyatının 12,5 liraya kadar düştüğünü ancak, bu düşüşün marketlerdeki fiyatlara yansımadığını söyledi.



Anadolujet yurt dışında 12 şehre uçacak

Türk Hava Yolları’na (THY) ait Anadolujet Haziran ayından itibaren yurtdışı uçuşlarda 12 noktaya ulaşacak. Anadolujet’in dış hat uçuşları düzenlenen toplantı ile tanıtıldı



4 aylık dış ticaret açığı 17.6 milyar dolar

Türkİye’nİn, bu yılın dört ayındaki ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 artarak 35 milyar 663 milyon dolar, ithalatı da yüzde 36,6 artarak 53 milyar 263 milyon dolar oldu.



IMF: İspanya doğru yolda

Uluslararasi Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, İspanya’da hükümetin aldığı kemer sıkma paketinin güçlü ve doğru yolda ilerlediğini bildirdi.



Özelleştirmede devir zamanı

Özelleştİrme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme ihaleleri gerçekleştirilmiş olan liman ve elektrik dağıtım şirketlerinde peş peşe devirlere hazırlanıyor.



Türk Telekom’a yatırımcı ilişkilerine 3 dalda ödül

Türk Telekom, Thomson Reuters ile Acclaro tarafından düzenlenen Türkiye Yatırımcı İlişkileri Ödülleri’nde 3 dalda ödüle değer görüldü.



Yıldız Holding’in yeni sakızı: Oneo

YIldIz Holding’in Danimarkalı şirket Gumlink ile birlikte kurduğu CCC Gıda ortaklığının ilk ürünü olan Oneo markası 5 çeşidi ile raflarda yerini aldı.



Büyükekşi’ye bir destek de İİB’den

GIda, ağaç orman ve gemi sektörlerinde faaliyet gösteren 7 ihracatçı birliğiyle, 6000’den fazla üyesiyle ve 4 milyar doların üzerinde gerçekleştirdiği ihracatı ile Türkiye’nin en köklü birliklerinden biri olan İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 3 Haziran’da yapılacak TİM seçimlerinde mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi’yi destekleme kararı aldı.



Borçlanmadılar, krizden az etkilendiler

Gazİantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, esnafı 2009 yılından bu yana borçlandırmadıklarını, borçlanmamaları için uyardıklarını, bu nedenle krizde çok fazla yıpranmadıklarını bildirdi.



Vergi rekortmeni, vergi kaçakçısı çıktı

Gelİr vergisi Türkiye rekortmenleri listesinde bu yıl 2’inci sırada yer alan Salvo Taragano’nun vergi kaçırdığı belirlendi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.