04 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.Bahçe salonların şampiyonu oldu

Beko basketbol Ligi'nde 2009-2010 sezonu play-off final serisini Efes'e karşı 4-2 önde tamamlayan Fenerbahçe Ülker şampiyon oldu. Seri boyunca plânladıkları mücadeleyi ortaya koymayı başaran sarı-lacivertli ekip, bu başarısı ile sezonu çifte kupa ile kapatmayı bildi. Ancak, Efes'in son maçta kolay pes etmesini anlayamadım. Seyirci desteğini arkasına alan Fenerbahçe Ülker önünde ilk çeyrekte maçtan adeta koptu. Bunda Efes antrenörü Engin Ataman'ın orta sahaya kadar gelerek hakeme itiraz etmesi ve akabinde teknik faul alması da etkili oldu. Ama, bana göre serinin kırılma anı, Fenerbahçe'nin Abdi İpekçi'de arka arkaya kazandığı 2 maç oldu. Özellikle ikinci maçta 17 sayı geriden gelip maçı kazanılması Efes'in bütün plânlarının alt üst olmasın sebep oldu.

Sağlık sorunları nedeniyle takımın başında yer almayan antrenör Bogdan Tanjevic'in yerine takımı play-off'a hazırlayan genç çalıştırıcı Ertuğrul Erdoğan büyük bir iş başardı. Takımını şampiyon yaptıktan sonra bile mütevazi olmayı sürdürdü. Kendisinin sadece bir danışman olduğunu, Tanjevic'in her zaman yanında olacağını söylemesi herkesin takdirini kazandı. Bize göre, Türk basketbolu hem centilmen ve hem de çok başarılı bir başantrenör kazandı. Kendisini kutluyoruz.

Fenerbahçe Ülker'in şampiyonlukla birlikte yeni sezonda yeni hedefler koyması gerekiyor. Bunun da karşılığı Avrupa'da dörtlü final oynaması demek. Bunu sağlayacak dev bir kadro ve kora kor mücadele eden bir takımın kurulması düşünülüyor. Mevcut kadroda Mirsad ve Mrsic'in yaşı bir hayli ilerledi. Antrenör Tanjevic'in durumu ise netleşmedi. Dönüp dönmeyeceği hâlâ belli değil. Başkan Aziz Yıldırım Avrupa'da final oynayacak bir takım kurulacağı sözünü verdi. Taraftar şimdi yıldız oyuncuların transferlerini bekliyor.

Geçen sezon şampiyonluğu play-off finalinde karşılaştığı Efes'e kaptıran Fenerbahçe Ülker, bir yıl aradan sonra tekrar mutlu sona ulaşarak, ligdeki 4. şampiyonluğu elde etmiş oldu. Fenerbahçe amatör branşlarda bu sezon altın yılını yaşadı. Basketbol ve voleybolda hem erkekler, hem kızlar şampiyon oldu. Erişilmesi zor bir başarıya ulaştılar. Sadece basketbolda Galatasaray'ın 20, Beşiktaş'ın ise tam 35 yıldır şampiyonluk yüzü görmediğini düşünürsek, elde edilen şampiyonlukların ne kadar büyük ve değerli olduğu görülür.

EROL DOYRAN [email protected]

04.06.2010


 

Fener'in hedefi büyük

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Efes Pilsen'e 4-2 üstünlük kurarak şampiyon olan Fenerbahçe Ülker'in yeni hedefinin Avrupa'da dörtlü final oynamak olduğunu söyledi.

FB TV'ye açıklama yapan Yıldırım, her sene kötü başlayıp, sonradan düzeldiklerini belirterek, ''Her sene böyle oluyor. İlk başta kötü başlıyoruz, sonradan toparlanıyorlar ve kazanıyorlar. Kaliteli oyunculardan kurulu takımız. Mutluyuz, farklı yendik Efes Pilsen'i. Bu şampiyonluk Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun'' dedi. Fenerbahçe Ülker'in yeni hedefler ortaya koyacağını belirten Aziz Yıldırım, ''Avrupa'da dörtlü final oynama hedefimiz var. Bunu sağlayacak iyi bir kadro ve iyi mücadele eden bir takım kurmamız gerekiyor. Zaten mevcut olan kadroya yeni oyuncularla takviye yapıp, bunu sağlayacağız'' diye konuştu. Yıldırım, sponsorları Ülker Grubu'na da teşekkür ederek, ''Bütün sponsorlara sesleniyoruz. Türk sporunun ileri gidebilmesi için bizler kadar sponsorların da önemi var. Onlar da bütün kulüplerimize sahip çıksınlar, gelsinler onlarla birleşsinler ya da onlara destek olsunlar. Türk sporunu hep beraber ileri götürelim'' diyerek sözlerini tamamladı.

04.06.2010


 

Sağlam: 8+2'ye karşıyım

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Bundan sonraki dönemde takıma katkı sağlayacağına inandığımız çok kaliteli oyuncuları kadromuza katacağız'' dedi.

Birçok oyuncuyla ve kulüpleriyle görüşmelerin sürdüğünü, gelecek hafta bir transferin daha netlik kazanabileceğini anlatan Sağlam, imza aşamasına gelmeden isim açıklamayacaklarını belirtti. Sağlam, Bursaspor olarak bireysel oyuna değil takım oyununa önem verdiklerini dile getirerek, ''Kişilikli, karakterli, takım düzenini bozmayacak, aksine katkı sağlayacak yıldız oyuncular arıyoruz. Bundan sonraki dönemde takıma katkı sağlayacağına inandığımız çok kaliteli oyuncuları kadromuza katacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' diye konuştu. Galatasaraylı futbolcu Servet Çetin'in, bugün bir gazetede yer alan, ''Bursaspor'a hayır demem'' açıklamasının anımsatılması üzerine Sağlam, şöyle dedi: ''Servet ile ilgili Galatasaray kulübüne bir teklif yapmadık, ama bundan sonraki dönemde ne olacağını bilemeyiz. Daha önce Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bünyemize uygun oyuncularına talip olabileceğimizi söylemiştik. Tabii Servet'i de takımımızda görmek isteriz.'' Sağlam, ''Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu kontenjanını 8+ 2'ye çıkarma kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu ise ''Daha önce 6 +2 yabancıya da karşı olduğumu beyan etmiştim. 22 kişilik kadronun yarısı yabancı olacak. Dolayısıyla altyapıdaki oyuncuların takımda şans bulmaları açısından da olumlu bir karar değil'' diye cevapladı. Beşiktaş ile son oynadıkları şampiyonluk maçında bile Eren Albayrak ve İsmail Haktan Odabaşı'nı sonradan oyuna sürdüğünü anımsatan Sağlam, gelecek sezon da altyapıdan gelen oyunculara kadroda yer vereceğini sözlerine ekledi.

04.06.2010


 

Özil, Alman millî marşı okunurken duâ ediyor

ALMANYA Milli Futbol Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil, milli marş okunurken dua ettiğini ifade ederek, neden maçtan önce milli marşı okumadığını açıkladı.

Mesut, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, milli marşın söylenmesinin kendisini gururlu kılan duygusal bir an olduğunu belirterek, ''O an bir taraftan maça konsantre oluyorum. Daha sonra milli marş söylenirken dua ediyorum. Arkadaşlarımın ve benim sağlığım ve şansım için dua ediyorum'' dedi. Gelsenkirchen kentinde doğan ve Alman milli takımını seçen Mesut, oyuncuların milli marşı söyleyip söylemelerine kendilerinin karar vermesi gerektiğini kaydetti. Alman efsane futbolcu Franz Beckenbauer, her oyuncunun milli marşı söylemesi gerektiğini ifade etmiş ve bu konuda bir tartışma başlatmıştı.

04.06.2010


 

Denizli: Yorgunum, görevi bırakmak istiyorum

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Üyesi Doğan Küçükemre, çeşitli basın organlarında yer alan “Mustafa Denizli görevi bıraktı” haberleriyle ilgili yazılı ve görsel basına açıklama yaptı.

Küçükemre konuyla ilgili şunları söyledi: “Hocamız Mustafa Denizli, şu anda görevinin başındadır. Kendisi, sağlık tetkikleri nedeniyle İstanbul’a geldi. Hocamız, Mete Düren’e yorgun olduğunu ve görevini bırakmak istediğini söylemiştir. Biz de bu konuyu yönetim olarak değerlendireceğiz. Gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra da açıklamada bulunacağız. Biz hocamızla çalışmak istiyoruz, gelişmelerin sonu ne olur bilemem. Şu an için B planı diye bir şey söz konusu değil. Yönetim Kurulu olarak konuyu değerlendirecek, hocamızla konuşacağız. Hocanın tetkikleri yapılıyor, sağlık problemi var, gelişmelerle ilgili de sizleri bilgilendireceğiz. ”

04.06.2010


 

Brad Pitt kupada ABD'yi tanıtacak

ABD'Lİ aktör Brad Pitt, ülkesinin 2018 ve 2022 Dünya Kupaları adaylığının tanıtım grubunun yeni yüzü oldu.

ABD Dünya Kupaları Teklif Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre Brad Pitt, eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, California Valisi Arnold Schwarzenegger, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve komedyen Drew Carey'le birlikte tanıtım grubuna katılmayı kabul etti. Pitt, bu çalışmalara katkı sağlamaktan duyduğu onuru dile getirdi. FIFA İcra Komitesi, 2018 ve 2022 Dünya Kupalarına ev sahipliği yapacak ülkeleri, 2 Aralık'taki oylamayla belirleyecek.

04.06.2010


 

Voleybolda dünya yıldızı Marshall 1 yıl F.Bahçe'de

FENERBAHÇE Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirilen ve kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe Erkek Voleybol Şubesi Sorumlusu Hakan Dinçay'ın da hazır bulunduğu törende Leonel Marshall, sarı-lacivertli ekiple 1 yıllık sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe takımına bir dünya yıldızını kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Hakan Dinçay, hedeflerini giderek büyüttüklerini belirtirken, ''Bu sezon hedefimiz, başkanımızın da açıkladığı gibi, Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final oynamak. Kadromuzu güçlendirmek adına da voleybol camiamızın yakından tanıdığı Leonel Marshall'ı kadromuza kattık. Bir dünya yıldızı olan Marshall, bizimle birlikte büyük zaferler yaşayacaktır'' dedi. Kübalı oyuncu Leonel Marshall ise açıklamasında, sarı-lacivertli kulübü tercih etmesindeki en önemli etkenin, ortaya konulan büyük hedefler olduğunu söyledi.

04.06.2010


 

Trabzonspor Selçuk İnan'I G.Saray'a vermeyecek

TRABZONSPOR Kulübü, transferde özellikle Galatasaray'ın ilgilendiği Selçuk İnan'ı bırakmayacağını bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, son günlerde medyada, oyuncuları Selçuk İnan ile ilgili olarak başka kulüplere transfer olacağı yönünde haberler yer aldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: ''Bu haberler tamamıyla gerçek dışıdır. Sözleşmesi devam eden Selçuk İnan, kulüp olarak kesinlikle bırakmayacağımız oyuncuların başında gelmektedir. Kendisinden uzun süre yararlanmayı düşündüğümüz bu futbolcumuzla ilgili haberler spekülasyondan başka bir amaca hizmet etmemektedir.''

04.06.2010


 

Bild: Schuster Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü

ALMAN Bild gazetesi, teknik direktör Bernd Schuster'in, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olduğunu yazdı.

Haberde, Schuster'in eski Schalke 04'lü futbolcu Fabian Ernst ve eski Frankfurtlu oyuncu Michael Fink'in forma giydiği Beşiktaş'ta teknik direktör olacağı belirtildi. Schuster'in, 2012 yılına kadar 2 milyon Avro kazanacağı ifade edilen haberde, ''sarışın melek'' olan tanınan Schuster'in, gelecek günlerde İstanbul'da resmi olarak tanıtılacağı kaydedildi.

04.06.2010


 

Küba'yı yenen Sultanlar bugün Çin'le oynuyor

A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Uluslararası Çin Masters Turnuvası'nın 2. etap ilk maçında Küba'yı 3-0 yendi.

(A) Milliler, ilk etabını şampiyon tamamladığı turnuvada, 2. etap ilk maçında bugün Küba ile karşılaştı. Çin'in Hangcou kentinde yapılan karşılaşmanın setlerini 25-16, 25-20 ve 25-12 alan (A) Milli Takım, 3-0 galip geldi. Türkiye, 2. etaptaki 2. maçını bugün TSİ 15.30'da ev sahibi Çin ile yapacak. Karşılaşma, NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.

04.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.