08 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hahamlardan yaralılara ziyaret

‘’Siyonizme Karşı Yahudiler Hareketinin temsilcisi 3 haham, Gazze’ye insanî yardım götüren gemilere İsrail’in düzenlediği saldırıda yaralanan ve tedavileri süren hastaları ziyaret ederek “geçmiş olsun” dedi. Hahamlar adına konuşan Dovid Weiss, saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını, Filistin ve Gazze halkının özgürlüğü için dua ettiklerini söyledi.


Yaralılar taburcu ediliyor

İSRAİL’İN Gazze’ye yardım götüren gemilerden ‘’Mavi Marmara’’ya saldırısında yaralanan ve Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınanlardan 11’i tabur

Rumlar Papa ile görüştürmedi

Kıbrıs Rum kesimine geçişinde Rum polis noktasında bekletilen ve gecikmeden dolayı Papa 16. Benediktus ile görüşemeyen KKTC Din İşleri Başkanı Yusuf S


  Belediye başkanlarına rüşvet gözaltısı

ANTALYA ve İzmir’de ihalelere fesat karıştırıldığı ve rüşvet alındığı iddiaları üzerine, aralarında belediye başkanı ve yardımcılarının da bulunduğu öne sürülen 56 kişi gözaltına alındı.


  Asya liderleri İstanbul’da buluştu

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Zirvesi için İstanbul’a gelen liderlerle bir araya geldi.


  Doğal gazda yeni imza

Azerbaycan ile ‘Şahdeniz Projesi’ olarak bilinen doğal gaz satışı ve taşınmasına ilişkin deklarasyona ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.


  Temizöz “Balyoz” için ifade verdi

“Balyoz Planı” iddiaları soruşturması kapsamında eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün “şüpheli” sıfatıyla ifadesi alındı. Yaklaşık 3 saat süren ifade verme işleminin ardından Temizöz, cezaevine götürüldü.


  Anlaşmalar İsrail’in tutumuna bağlı

Dişışlerı Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail’le ikili anlaşmalar hakkında, ‘’Bu konuların bundan sonra nasıl bir seyir alacağı, İsrail’in tutumuna bağlıdır’’ dedi.


  AB’ye tam üyelik önceliğimiz

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyeliğin Türkiye’nin dış politikasının öncelikli konusu olmaya devam ettiğini belirtti.


  İnternet kısıtlamalarına kınama

Sinir Tanımayan Gazeteciler örgütü, Türkiye’de internete getirilen kısıtlamaları kınadı.


  Bakırköy’de patlama: 2 yaralı

Bakirköy’de bir binanın bodrum katında meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, İncirli Caddesi’nde 68 numaralı 4 katlı binanın bodrum katında patlama meydana geldi.


  Türk-İş’ten işsizliğe garip çözüm

Türk-İş tarafından hazırlanan raporda, işsizlik sorununun çözümü için ülke genelinde nüfus artış hızını düşürecek ciddî bir çalışma başlatılması gerektiği savunldu.


  İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusu

Gazıantep’te, aralarında İsrail saldırısı sırasında Mavi Marmara gemisinde bulunan 5 kişinin de bulunduğu bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, İsrailli yetkililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


  İsrail, kara propaganda yapmanın peşinde

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘’İsrail şu anda kara propaganda peşinde.


  KCK/TM iddianamesi tamamlandı

Terör örgütü PKK’nın ‘’Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması’’na yönelik soruşturma tamamlandı.


  Yağış sebebiyle bazı ev ve işyerlerini su bastı

İstanbul’un özellikle Anadolu yakasında etkili olan yağış, bazı ev ve iş yerlerine su basmasına neden oldu.


  Yeni Asya okuru üniversiteli gençlerin mezuniyet sevinci

Üniversite eğitimlerini İstanbul'da tamamlayan ve aynı zamanda birer Yeni Asya okuyucusu olan gençler için Vefa’daki Yeni Asya Vakfı Konferans Salonunda mezuniyet gecesi düzenlendi.


  6 bin öğrenciye terör anlatıldı

KIrşehİr Emniyet Müdürü Osman Öztürk, ‘Cesur Yürekler gençliğin terör ve şiddet olaylarına karşı bilinçlendirilmesi’ projesi kapsamında, Kırşehir’de eğitim gören 6 bin öğrenciye terörü anlattıklarını söyledi.


  Meslekî beceriler yarışacak

Meslekİ eğitim almış gençler, ‘’ayakkabıcılık’’, ‘’hasta bakımı’’, ‘’kuyumculuk’’, ‘’nalbantlık’’ gibi farklı alanlarda becerilerini sergileyecek.


  ÖNDER yeni yönetimini seçti

İmam-Hatİp Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) olağanüstü genel kongresini gerçekleştirdi.


  Hac kesin kayıtları başladı

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları için kesin kayıtlar başladı. Bu sene ek kontenjanlarla beraber Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin, Bursa’dan ise 5 bin kişi Hac’ca gidecek.


  Son şahitlerin anlattıkları Almanya’da ilgiyle dinlendi


  Saraybosna’da ‘Benim Peygamberim’ etkinliği

Bosna-Hersek’İn başşehri Saraybosna’da geleneksel ‘’Benim Peygamberim’’ etkinliği, çok sayıda Bosnalı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.


  Romanya Kral Camii 100 yıldır ayakta

Romanya kralı 1. Carol’un Köstence’deki Müslüman toplumun dini ihtiyaçlarını karşılamak için yaptırdığı cami 100 yıldır hizmet veriyor.


  Sincaplar da evlât ediniyor

KANADA'DAKİ Guelph Üniversitesinden Andrew McAdam ve ekibinin yaptığı araştırma, bazı kırmızı sincapların, yakın akrabası olması şartıyla öksüz yavruyu evlat edinebildiğini gösterdi.


  Meksika Körfezi için mini denizaltı

BP'NİN, Meksika Körfezi’ne yayılan petrolün temizlenmesi için mini Rus denizaltılarını kullanmak istediği bildirildi.


  Anadolu’nun El-Hamra’sı asırlara meydan okuyor

AraştIrmacI-yazar Ruhan Özaygün, UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nı, ‘’bilimin ve ilimin birleştiği bir mimarı yapı olarak’’ nitelendirerek, ‘’Bu şaheser caminin yapımı 13 yıl sürmüş, sadece hazırlıklar için 3 yıl çalışma yapılmıştır.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.