10 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Beslediği kalemler İsrail’i destekliyor

İHH İnsanî Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze insani yardım filosunda aktivist olarak bulunan Gaye Somuncu, Yunan vatandaşı Dimitrius Pliouis ve aslen İsrailli olan İsveç vatandaşı Dror Peiller ile birlikte bir kez daha basın mensuplarının karşısına çıktı.


Kamu Güvenliği Müsteşarlığına esastan inceleme

Anayasa Mahkemesi, AKP’nin Demokratik Açılım sürecinin ilk yasal düzenlemesi olan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasına ilişkin yasanın iptali ve yü

Türkiye’nin kalkınma hedefleri açıklanacak

Türkİye’nİn ‘’Binyıl Kalkınma Hedefleri’’ bugün düzenlenecek basın toplantısında açıklanacak.


  Kuzu: Mahkeme, yanlışına devam ediyor

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa Mahkemesi’nin, değişiklik paketi konusunda CHP’nin iptal başvurusunu kabul edip şekilden görüşme kararı almasını eleştirdi.


  Vize çilesi bitsin

Almanya ve Türkiye arasında, özellikle son zamanlarda artan vize sıkıntısı iş dünyası ve Alman diplomatlar arasında ele alındı. Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, iki ülke arasında yaşanan vize sıkıntılarına dikkat çekerken, vize kolaylığı için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.


  Ambargo kalksın

ASYA’DA İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK) 3. zirvesinin sonunda Türk Dönem Başkanlığı tarafından yapılan yazılı Başkanlık Açıklamasında, İsrail’in kınanmasının yanı sıra Orta Doğu sorunu ve nükleer silâhların yayılmasının önlenmesi gibi konulara yönelik zirve sonuçlarına da yer verildi.


  Sessiz kalmak vicdanları yaralar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısı ile ilgili olarak, ‘’31 Mayısta Akdeniz’de uluslar arası hukuk adına çok büyük bir ihlâl yaşanmıştır.


  RTÜK Kanun Tasarısı komisyonda

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK Kanun Tasarısı’nın, dünya ile paralel olarak, karasal sayısal yayıncılığa sorunsuz geçilmesini mümkün kıldığını söyledi.


  MHP, Meclis araştırması istedi

MHP, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısına ilişkin Meclis araştırması açılmasını istedi. MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, saldırıda 9 vatandaşın vefat ettiği, 23 vatandaşın da yaralandığı hatırlatıldı.


  YAZ KUR’ÂN KURSLARINDA ENGELLİLERE ÖZEL EĞİTİM

DİYANET İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur’ân Kursları’nda engelli öğrenciler için brail alfabesiyle işaret dilini bilen öğreticiler görevlendirilecek.


  Liseli mucitten maliyetsiz elektrik

ANKARA’DA 17 yaşındaki lise öğrencisi, çabuk bozulabilen gıdaların taşındığı tırların soğutma sistemlerindeki elektrik maliyetini ortadan kaldıran proje hazırladı.


  Eğitim Şûrâ Raporu Bakan Çubukçu’da

EĞİTİM-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendika yöneticileriyle birlikte Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Bakanlık bürokratlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek, eğitim çalışanlarının sorunlarını ve çözüm tedbirlerini konuştu.


  İşsizler ordusunu genel liseler arttırıyor

MESLEKÎ teknik eğitim Fuarı’nın açılışına katılan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, işsiz gençlerin yüzde 90’ının düz lise mezunlarından oluştuğuna dikkat çekti. Bektaş, meslekî ve teknik eğitimin ülkemiz için büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.


  Köpek, çocuğu komalık etti, sahibi serbest kaldı

SALDIRGAN bir özelliğe sahip olan rottweiler cinsi köpek, Rize’de küçük bir çocuğu ölümün eşiğine getirdi. Köpeği başıboş bırakan sahibi ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.


  Hep mazlûmun yanında olduk

Gazze’de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz kalamayan, halkın içinde bulunduğu zor şartları bir nebze hafifletmek için her türlü çabayı ortaya koyan Türk insanı, tarih boyunca daima mazlumun yanında oldu.


  iPhone 4’ü Turkcell ve Vodafone getirecek

Turkcell ile Vodafone, önceki akşam tanıtılan iPhone 4’ü de en kısa zamanda Türkiye’ye getireceklerini duyurdu.


  Online alış veriş öncesi dikkat edilmesi gerekenler

KarşIlaştIrmalI alış veriş platformu akakce.com, online alış veriş öncesi karar vermeyi kolaylaştıracak üç yeni uygulama hayata geçirdi.


  Çorum’a ‘Çorap Köy’ de kurulacak

AyakkabIcIlar Derneği’nin Ayakkabı Köyü kurmak için çalışmalara başladığı Çorum’da, bu kez Çorap Sanayicileri Derneği tarafından ‘Çorap Köy’ adı altında yeni bir yatırım yapılacak.


  İlk Doğa Bilimleri Fakültesi Manisa’da açılacak

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Sema Öncü, üniversite bünyesinde kurmayı planladıkları Doğa Bilimleri Fakültesi’nin YÖK’ten onay alınması halinde 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılına yetişebileceğini bildirdi.


  112’lerde lisan bilen elemanlar görev yapacak

SağlIk Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Acil ve Afetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ali Coşkun, 112 Acil Çağrı Merkezleri’nde lisanı iyi, birden fazla lisanı konuşabilen veya o konularda iyi olan, nöbetleşe çalışılabilecek bir yapı üzerinde çalıştıklarını söyledi.


  İsrailli Fahima İslâmiyeti seçti

BATI Şeria’daki El Fetih’in askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı’nın Cenin’deki liderlerinden Zekeriye Zubeydi ile dostluğuyla gündeme gelen ve bu sebeple “düşmana bilgi sızdırdığı” gerekçesiyle cezaevine de giren İsrailli ünlü solcu aktivistlerden Tali Fahima İslâmiyeti kabul etti.


  46 farklı şehirden öğrenci aynı okulda

Muğla’nIn Fethiye ilçesinde bulunan bir ilköğretim okulu, Türkiye’nin her bölgesinden öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Mayıs ayında hizmete açılan okulda, 46 ilden öğrenci bulunuyor.


  Yoksulun yüzü ‘Yenikart’la güldü

Yenİmahalle Belediyesi’nin sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak amacıyla uygulamaya koyduğu Yenikart projesi kapsamında, bu yıl sonuna kadar 225 bin kart dağıtılacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.