24 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Güneydoğu’da İş kurana destek

Güneydoğu’nun kalkınması için hayata geçirilen GAP Eylem Planı meyvelerini vermeye başladı. İstihdamı sağlamak, yatırımcılara danışmanlık yaparak bürokrasiyi azaltmak için kurulan kalkınma ajansları, iş kurmak isteyen girişimcilere büyük fırsatlar sunuyor.

Diyarbakır-Şanlıurfa bölgesini kapsayan Karacadağ Kalkınma Ajansı, KOBİ’lere sıfır sermaye ile iş kurma imkânı başlattı. Girişimcilere, hazırladıkları projenin yarısına kadar hibe desteği sağlayan ajans, geri kalan kısım için de bankalarla anlaştı. Uygun şartlarda alınacak kredinin ardından ‘sıfır sermaye’ ile kendi işini kurmak mümkün hale geldi. Merkezi Diyarbakır’da bulunan ajans, işini kurmak isteyenlere yardımcı olmak için ‘kurumsal işbirlikleri’ gerçekleştirdi. Ajansla çok sayıda banka arasında ‘eş finansman kredisi protokolü’ hayata geçirildi. Böylece proje hazırlayanların en önemli sıkıntısı olan para ihtiyacı çözülmüş oldu.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Finansbank ile protokol imzaladıklarını belirten Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, “Proje hazırlayan ve başarılı bulunarak Doğrudan Finansman Desteği ile hibe almaya hak kazanan KOBİ’ler, bu bankalardan kredi ve çeşitli bankacılık hizmetlerinden daha avantajlı şekilde yararlanabilecek.” dedi.

Karakoyun, bu yöntemle bankaların, proje sahiplerinin eş-finansman ihtiyacını uygun şartlarda kredi olarak karşılayabildiğini kaydetti. 2010 Yılı Malî Destek Programları’na tüzel ya da gerçek kişi olarak başvuran ve projesi kabul edilenlere ayrıca, proje bedelinin yarısına kadar hibe desteğini sağladıklarını belirten Karakoyun, “Proje bedelinin geri kalanını ise bankalar uygun şartlarda kredi verip ‘sıfır sermaye’ ile kendi işini kurabiliyor ya da mevcut işini geliştirebiliyor” şeklinde konuştu.

24.07.2010


 

Pegasus Ramazan ayında 49,99 TL’ye uçuracak

Sivil havacılık sektörünün önde gelen firmalarından Pegasus, Ramazan ayı dolayısıyla indirime gidiyor.

İç hatlarda her şey dahil 49,99 TL’ye uçma imkânı sunuyor. Konuyla ilgili Pegasus Hava Yolları’ndan yapılan açıklamaya göre, 22-29 Temmuz tarihleri arasında satışta olacak Ramazan kampanyası ile yolcular www.flypgs.com’dan alacakları biletle 11 Ağustos - 03 Eylül 2010 tarihleri arasında yapacakları bütün iç hat uçuşlarında her şey dahil sadece 49,99 TL’ye seyahat etme imkânı buluyor. Kontenjanla sınırlı kampanya tek yön ve direkt seferlerde geçerli.

24.07.2010


 

Trafo patladı, Edremit 4 saat susuz kaldı

Balıkesir’İn Edremit ilçesinde kopan bir elektrik kablosu, trafonun patlamasına sebep oldu. Patlama sonucunda küçük bir zeytinlik alanı yanarken, ilçe de yaklaşık 4 saat susuz kaldı.

Eminkuyu Caddesi üzerinde kablo kopması ve bu sebeple trafonun patlamasıyla yol kenarındaki kuru otlar tutuştu. Otların alevleri de zeytinliklere sıçradı. Civarda oturanların ihbarıyla olay yerine giden Edremit Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Otlar ve zeytin ağaçları, yaklaşık yarım saatlik bir çabayla söndürebildi. TEDAŞ görevlileri ise bölgedeki elektriği kesti. Elektrik kablosunun aşırı sıcak yüzünden kopmuş olabileceği tahmin ediliyor.

24.07.2010


 

Esenler’de tahliye ve yıkım gerginliği

Esenler’de, kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan 16 binanın tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı.

Bina sahipleri belediye ile uzlaşma sağlanmadığını belirterek tahliye işlemlerine karşı çıktı. Yıkım bölgesine gelen yüzlerce polis ve zabıta ekipleri, yıkım yapılacak evleri tahliye etti. Turgut Reis Mahallesi 416 Sokak’ta bulunan 16 bina, kentsel dönüşümü projesi kapsamına alındı. İddiaya göre bina sahipleri ile belediye yetkilileri arasında süren görüşmeler, rayiç bedeli farkından dolayı anlaşmazlıkla sonuçlandı. Vatandaşlar, belediyenin daire başına verdiği ücreti az bularak binalarını boşaltmama kararı aldı. Saat 05:30 Çevik Kuvvet polisi ile birlikte bölgeye gelen yıkım ekipleri, vatandaşları evlerinden çıkartarak evleri tahliye etmeye başladı. Evlerdeki vatandaşların tahliyesinin ardından eşyalarda tahliye edilerek kamyonlara yüklendi. Tahliye işlemlerinin ardından evlerin yıkılacağı belirtildi. Burada evleri olan vatandaşlar ise tahliye ve yıkımlara tepki gösterdi.

24.07.2010


 

Konya Ovası yatırım bekliyor

KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Mavi Tünel’den 400 milyon metreküp su gelecek yıl ovaya gelse bile, 5 milyar lira tahsis edilip KOP Eylem Planı’nın uygulanması durumunda, yılda 1 milyar metreküp su tasarrufu yapılabileceğini söyledi.

Konya Ovası’nın kurtuluşu, 5 milyar liraya bağlı

KOP Eylem Planı Taslağını hazırlayan ekipte yer alan, Prof. Dr. Babaoğlu, KOP Eylem Planı için Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz başkanlığında, DPT’deki ekibin, projenin uygulanacağı Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde bölgesinin teknik uzmanlarıyla ortak bir çalışma yürütmekte olduğunu belirtti. Babaoğlu, şunları kaydetti: ‘’Eğer ovada bu tür rehabilitasyon, toplulaştırma, su kontrolü, basınçlı sulama sistemleriyle beraber tasarruf sistemlerinin tesisi sağlanırsa, çok önemli miktarda su tasarrufu yapabileceğiz. Mavi Tünel’den 400 milyon metreküp su gelecek yıl ovaya gelse bile, KOP Eylem Planı’nın uygulanmasıyla bizim yılda bir milyar metreküp su tasarrufu şansımız var. 400 milyon metreküp su, ovada su sorunu çözmeyecektir. Biz bunun 2.5 katını tasarruf etme şansımız var. Ancak ovada tarımın altyapısının acilen rehabilite edilmesi gerekiyor. GAP Eylem Planı gibi bir KOP Eylem Planı’nın biran önce faaliyete geçirilmesi gerekmektedir. Beklentimiz bir an önce KOP Eylem Planı’nın açıklanması ve bir bütçe ayrılarak faaliyete başlanmasıdır. Projeye 5 yıl için 5 milyar lira ayrılması durumunda bölgenin tarımla ilgili alt yapısı sorununu çözecektir. GAP’a 5 yıl için 15 milyar lira ayrılmıştır, biz bunun üçte birini istiyoruz. Bu konuda umudumuz var.’’

24.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.