26 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail, BM ile işbirliğine yanaşmıyor

İSRAİL'DE yayımlanan Haaretz gazetesindeki haberde, BM İnsan Hakları Komisyonu heyetiyle işbirliğine gitmeme kararının, bu hafta içinde resmen açıklanmasının beklendiği belirtildi.

İsrail, BM ile işbirliğine yanaşmıyor BM İnsan Hakları Komisyonu, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısından bir hafta sonra soruşturma kararı almış, soruşturmayı yapacak komisyonun üyeleri de geçen Cuma günü açıklanmıştı. Soruşturma heyeti, daha önce Afrika ülkelerinden Sierra Leone’deki savaş suçlarıyla ilgili BM soruşturmasını yapan eski Başsavcı, İngiltere’den Sir Desmond de Silva, Trinidad’dan Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıçlarından Karl Hudson-Phillips ve Malezya’dan kadın hakları savunucusu Mary Shanthi Dairiam olmak üzere üç uzmandan oluşuyor.

Gazetenin haberine göre, İsrail’in komisyon üyeleriyle işbirliğine gitme gibi bir niyeti yok. Üst düzeydeki bir İsrailli yetkili, gazeteye, Dışişleri ve Savunma bakanlıkları ile Başbakanlıkta hakim olan anlayışın, soruşturma komisyonuyla yapılacak işbirliğinin, “sadece ve sadece sürekli olarak İsrail’e karşı hareket eden BM İnsan Hakları Komisyonuna meşruiyet tanımak anlamına geleceğini” söyledi. İsrail, BM İnsan Hakları Komisyonunun “sadece İsrail’deki insan haklarıyla ilgilendiğini, diğer ülkelere bakmadığını” savunuyor. İsrail Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, üyelerin atanmalarının ardından, “Komisyonun İsrail’e karşı saplantılı olduğu” görüşünü yineleyerek, “İsrail’in bu konuyu ciddî ve derin iki ayrı soruşturma konusu yapması komisyonu anlamsız kılıyor” açıklamasını yapmıştı.

26.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İran için kritik gün bugün

  İsrail, BM ile işbirliğine yanaşmıyor

  BP’nin patronu istifa mı edecek?

  ABD-G. Kore ortak tatbikatı başladı

  Endonezya’da seller: 21 ölü

  Taliban bir bölgeyi ele geçirdi

  Fransa’da orman yangını

  Japonya’da helikopter düştü

  İran’da petrokimya fabrikasında patlama oldu

  Müzik festivalinde facia: 19 ölü

  Gazze'ye bir gemi de ABD'den

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.