03 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Nurs’ta Nur’un bayramı

Bıtlıs’ın Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde yaptırılan ‘’Bediüzzaman Külliyesi’’ hizmete açıldı.

Said Nursi’nin doğduğu köy olan Nurs’ta yapılan külliyenin açılışına Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Hizan Kaymakamı Mustafa Adil Tekeli, Said Nursi’nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Ahmet Aytimur ve Mehmed Fırıncı, Rusya, Endonezya’dan gelen Müslüman turistler ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen vatandaşlar katıldı. Açılış programı Kur’an’ı Kerim okunmasıyla başladı ve ardından dualar edildi. Külliyenin açılış kurdelesini kesen Vali Yılmaz, Bitlis’te vali olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Külliyenin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yılmaz, şöyle konuştu: ‘’Bitlis’te vali olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah burada olanlar, bizim için de dua ederler. Külliyenin yapımında bizim fazla bir katkımız olmadı, ama destek olanlara teşekkür ediyorum. Buraya sahip çıkacağız. Bu ışık, dünya var oldukça var olacak ve yanmaya devam edecek.’’

Vali Yılmaz, Nurs yolunun yapımını da tamamlayacaklarını ve ziyaretçilerin bu köye daha rahat şekilde gelmelerini sağlayacaklarını dile getirdi. Külliyenin yapımıyla ilgilenen Hikmet Okur da, külliyede özellikle caminin bulunduğu bölümde yol olmadığı için tüm yükleri katırla taşımak zorunda kaldıklarını ifade etti. Okur, ‘’Normal koşullarda caminin inşasına 800 bin TL civarında masraf olacaktı. Fakat buradaki köylü, büyük fedakarlık göstererek inşaatta çalıştı. Böylece masrafı 500 bin TL’ye indirdik. Caminin yapımında emeği geçen herkese, bilhassa fedakar iş adamlarına teşekkür ediyorum’’ dedi. Açılışın ardından davetlilere Said Nursi’nin yazdığı küçük el kitapları dağıtıldı.

03.08.2010


 

Meteoroloji: Yağış yok, sıcaklar devam edecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri de önümüzdeki günlerde sıcakların devam edeceğini ve yağış beklenmediğini belirtti.

Yetkililer, 11.00-16.00 saatleri arasında özellikle yaşlılar, tansiyon hastaları, hamile ve çocukları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Ankara’da aşırı sıcaklardan bunalanlar, serinlemek için aqua parklara akın etti. Ankara’da sıcaklık değerlerinin 40 dereceyi görmesi nedeniyle, denize girerek serinleme imkanı olmayan başkentliler, soluğu Ankara’nın çeşitli yerlerindeki havuz ve aqua parklarda aldı. Öte yandan termometrenin 40 dereceyi gösterdiği dakikalarda vatandaşlar, bir hayli zorluk yaşadı. Bazı vatandaşlar ellerindeki yelpazelerle serinlemeye çalışırken, bazıları ise şemsiye kullanarak güneşin kavurucu etkisinden kurtulmaya çalıştı. Sıcaklara hazırlıksız yakalananlar başlarını ellerindeki gazete ve broşürlerle örterken, sıcaktan bunalan çocuklar ve gençler ise dondurma yiyerek serinledi.

BUNALTICI SICAKTAN EN ÇOK

ONLAR ETKİLENİYOR

Hava sıcaklığının 40 derece ölçüldüğü Ankara’da, asfalt işçileri makinenin gölgesinde çalışırken, sıcaklığın gölgede 45 dereceye yaklaştığı Şanlıurfa’da ise fırın ve lokantalarda ocak başında çalışanlar bolca su tüketip işlerine sık sık ara vererek vantilatörlerin altında serinlemeye çalışıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesince GMK Bulvarı’ndaki asfaltlamada çalışan işçiler, aşırı sıcak nedeniyle gölgede bile yürümenin güçleştiği kent merkezinde bir de asfaltın neden olduğu sıcakla baş etmek zorunda kalıyorlar. Sıcaktan bir ölçü de olsa kurtulmak için iş makinelerinin gölgesinde işlerini sürdürmeye çalışan işçiler, trafiğin yoğunlaşacağı sonbahar ve kış öncesi Ankaralılar’a ulaşımda kolaylık ve konfor sağlamaya çalışıyor. Türkiye’nin en sıcak illerinden Şanlıurfa’da, sıcaklık temmuz ayının başından bu yana 40 derece ve üzerinde seyrediyor. Gün içerisinde zaman zaman gölgede sıcaklığın 43 - 44 dereceye ulaştığı kentte, pide ve ekmek fırınları ile lokantalar ve döner salonlarında ocak başında çalışan ustalar mağdur oluyor. Şanlıurfa’da sıcak havaların mutlu ettiği kesim ise soğuk hava deposu ve ‘’buz fabrikası’’ sahipleri oluyor.

03.08.2010


 

Gökpınar gölü, turizmin hizmetinde

Sıvas’in Gürün ilçesindeki, turkuvaz mavisi görünümü ve büyüleyici doğaya sahip Gökpınar Gölü, turizme kazandırıldı.

Sivas’a 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Gökpınar Gölü’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sivas Valiliği, Çekül Vakfı ve Gürün Kaymakamlığınca birlikte yürütülen çalışmalar tamamlandı. Sivas Valisi Ali Kolat, çalışmalar tamamlandıktan sonra ‘’Kaymakam Galip Demirel Gökpınar Doğa Parkı’’ adı verilen gölünde içerisinde bulunduğu doğa parkının açılışında yaptığı konuşmada, 44 yıl önce bölgeyi keşfederek, geliştiren dönemin Gürün Kaymakamı Galip Demirel’in bu parka adının verilmesinin bir vefa örneği olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz da, Gökpınar’ın doğal akvaryumu andıran, berraklığı, gök mavisi rengi ve güzelliğiyle ülkenin önemli turizm değerlerinden birisi olduğunu söyledi. Gökpınar’ın çevresinin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaketlerinin verilmesinin ardından, doğa parkının açılışı yapıldı.

03.08.2010


 

Tüm ilçelere birer baraj sözü

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ‘’Afyonkarahisar’da tüm ilçelere birer baraj yapacağız.

Bunun için de tüm çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi. Bakan Eroğlu, Kızılören ve Sinanpaşa Belediye Başkanlıkları ile AKP ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Kızılören Belediyesini ziyaretinde belediye önünde toplanan vatandaşlara seslenen Bakan Eroğlu, hükümetinin verdiği tüm sözleri yerine getirmeye de devam edeceğini belirtti. Eroğlu,’’Afyonkarahisar’da tüm ilçelere birer baraj yapacağız. Bunun için de tüm çalışmalarımız devam ediyor. Kızılören’in yıllardır konuşulan ama bir türlü yapılamayan barajın aralık ayında temelini atacağız. Bir yıl gibi kısa bir sürede de sulama projesiyle birlikte bitirmiş olacağız’’ diye konuştu.

03.08.2010


 

Demre, dalış meraklılarının gözdesi

Noel Baba Kilisesi, Myra antik kenti gibi tarihi zenginliğiyle her yıl binlerce turisti ağırlayan Antalya’nın Demre ilçesi, son yıllarda dalış meraklılarını da ağırlamaya başladı.

Demre’deki Kekova koyuna düzenlenen tekne turlarına katılan tatilciler, Akdeniz’in berrak sularında mavi derinlikleri keşfe çıkıyor. Demre’de resmi 32 noktada dalış gerçekleştirilirken, dalışa katılacaklara önce teorik eğitim veriliyor. Güvenli bir dalış için gerekli bilgileri rehberlerden alan dalış tutkunları, daha sonra maviliklere doğru yola çıkıyor. Deniz Feneri, Shark’s Point, Blue Cave’in de arasında bulunduğu 32 noktada gerçekleştirilen dalışlara katılanlar, Akdeniz’e özgü yumuşakçalar, deniz tavşanı türleri ve birbirinden renkli balık türleriyle tanışma şansı yakalıyor. Dalış öğretmenliği yapan Erkan Çağlayan, Demre’nin, Türkiye’deki yeni dalış merkezlerinden biri olduğunu belirtti. İlçede toplam 32 dalış noktası olduğunu dile getiren Çağlayan, bunlardan dördünün mağara olduğunu ifade ederek, ‘’Demre, suyunun berraklığı, tarihle doğanın içi içe olmasıyla mükemmel bir dalış bölgesi’’ dedi.

03.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.