04 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Binlerce kişi evsiz kaldı

BM, Pakistan’da muson yağmurlarının yol açtığı sel felâketinde ölenlerin sayısının 1400’ü geçtiğini, felâketten 3 milyondan fazla kişinin etkilendiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) sözcüsü Abdülsami Malik, ülkenin kuzeybatısını vuran felâketten 1,3 milyon kişininse ciddî zarar gördüğünü belirtti. Malik, yardım kuruluşları ve Pakistan hükümeti yetkililerinin, acil uluslararası yardım çağrısında bulunup bulunmamayı kararlaştırmak için bir araya geleceğini de söyledi. Yetkililer, yağışların devam edeceği tahmininde bulunurken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Pakistan Ulusal Afet Yönetimi İdaresi de 29 bin 500’den fazla evin hasar gördüğünü, Çin ile Pakistan arasındaki ana ticaret yolunun seller yüzünden kapandığını bildirdi.

KIZILAY, 35 TON İNSANÎ YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİYOR

Türk Kızılay’ı Pakistan’ın sellerden etkilenen bölgelerine 260 bin TL değerinde, 35 ton insanî yardım malzemesi gönderecek. Kızılay Afet Müdahale Birimi Koordinatörü Hakkı Ersoy, Pakistan’ın kuzeybatısındaki Hayber Paktunva eyaletinde sellerden etkilenenlere dağıtılmak amacıyla 35 ton insanî yardım malzemesinin Türk Hava Yolları’na ait kargo uçağı ile yarın gönderileceğini söyledi. İnsanî yardım malzemelerinin, 25 kilogramlık 1150 gıda paketi, 420 mutfak seti, 1000 battaniye, 1300 uyku tulumu, 2400 sünger yataktan oluştuğunu belirten Ersoy, yardım malzemelerinin İslamabad’da bulunan Türk Kızılay’ı temsilcileri tarafından teslim alınacağını ve Pakistan Kızılayı’na teslim edileceğini ifade etti. Türk Kızılayı’nın İslamabad Temsilcisi Sadullah Arsere de bugün akşam İslamabad’a ulaşması beklenen yardım malzemelerinin selden en fazla etkilenen Novşehra ve Risalpur bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasının planlandığını kaydetti.

04.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Binlerce kişi evsiz kaldı

  ‘İNSAN HAKLARI İHLÂLLERİNİ AZALTIN’

  CİNAYET SONRASI OLAYDA 37 KİŞİ ÖLDÜ

  Netanyahu, Mübarek ve Kral Abdullah ile görüştü

  ABD ve Rus uçakları ilk defa tatbikata katılacak

  Rusya, Abhazya'yı tanıyacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.