04 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Ramazan zamlarına karşı ‘pasif boykot’ çağrısı

Tüketİcİler Birliği, Ramazan Ayında birçok üründe yaşanabilecek fiyat artışlarına karşı tüketicilere, ‘’pasif boykot’’ çağrısında bulundu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, Ramazan ayında temel gıda maddelerinin tüketiminin diğer aylara göre 3-4 kat arttığını söyledi. Özellikle toplu yemekler nedeniyle bu ayda tüketimin arttığını anlatan Dinç, tüketicilerin bu artıştan nemalanmak isteyen bazı fırsatçılara karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Dinç, tüketicilerin Ramazan ayında mağdur olmaması için çalışma yaptıklarını ve kalem kalem birçok ürünün fiyatlarını çıkarıp not ettiklerini dile getirerek, ‘’Ramazan ayının ilk haftasında bu ürünlerde yaşanan fiyat artışlarını açıklayacağız. Genel merkezimiz tarafından fiyatı artan ürünler markaları ile kamuoyuna açıklanacak’’ dedi. Yaptıkları çalışmalara karşın muhtemel fiyat artışlarına karşı tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyaran Dinç, şunları kaydetti: ‘’Burada tüketiciye önemli bir görev düşüyor. Tüketicileri fiyat artışı yaşanan ürünleri ‘pasif boykot’ etmeye çağırıyoruz. Yani fiyat artışı olan ürünleri yüzde 50 daha az alarak ya da bir süreliğine hiç almayarak boykot edebiliriz’’

KIRMIZI ET ENDİŞESİ

Ramazan öncesi özellikle et konusunda bir belirsizliğin olduğunu dile getiren Dinç, ithalatın serbest bırakılmasının ardından et fiyatlarında kilogramda 1-2 liralık bir düşüşün yaşandığını ancak fiyatların bir süre sonra yeniden yükselmeye başladığını söyledi. Dinç, Ramazan öncesi özellikle kırmızı et fiyatlarında yaşanan artış dolayısıyla piyasada endişeli bir bekleyişin hakim olduğunu bildirerek, ‘’Et fiyatlarında ibre yeniden yukarı doğru tırmanıyor. Özellikle toplu dâvetler nedeniyle artacak et tüketimi bu fiyatları daha da tırmandırabilir. Halkımızı ette yaşanacak olası fiyat artışlarına karşı tüketimi azaltmaya dâvet ediyoruz. Yine beyaz et fiyatlarında da benzer sıkıntılarla karşılaşabiliriz’’ diye konuştu. Mevsim itibariyle hasat sezonu olduğunu ve tarla ürünlerinin bol olduğunu söyleyen Dinç, sebze ve meyve ile bakliyatta spekülatif fiyat artışları beklemediklerini sözlerine ekledi.

04.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  100 liralık verginin 25 lirası ödenmedi

  Ramazan zamlarına karşı ‘pasif boykot’ çağrısı

  Kumanyalar satışa hazır

  En ucuz hurma 5 lira

  Enflasyonda düşüş sürüyor

  IMF’den Rusya’ya: Faizi artır, harcamayı kıs

  İhracatçılar, Çin’in kapılarını zorluyor

  Müteahhitler de teşvik istiyor

  Fındıkta maliyet fiyatı tartışması

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.