04 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

 

Emniyet lojmanlarına saldırı: 1 şehit

Sİİrt’İn Eruh ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir polis memuru şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Siirt Valiliği, Eruh’taki çatışmada bir vatandaşın da hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 3 terörist, uzun namlulu silâhlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, önceki akşam saat 22.00 sıralarında PKK Kongra-Gel terör örgütü üyelerince Eruh Emniyet Amirliği ve lojmanlarına ön ve arka cepheden roketatarlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, açılan ilk ateş sonucu polis memuru Ahmet Mutlu’nun şehit olduğu, Muzaffer Çetin’in hafif yaralandığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma ve incelemenin sürdürüldüğünü ifade eden Çolak, ‘’Şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı. Çalışmalar devam ediyor’’ dedi. Bölgede operasyon sürüyor.

Şehit olan polis memuru Ahmet Mutlu’nun Kocaeli’de görev yaptığını, geçici görevle Siirt’te bulunduğu bildirildi. Edirne’nin Meriç Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özgür Çelik, İlçe Emniyet Amir Vekili Cemal Kaplan, şehidin Meriç ilçesine bağlı Adasarhanlı Köyünde yaşayan, çiftçilik yapan ailesini ziyaret ederek, terör örgütü PKK üyelerince Eruh Emniyet Amirliği ve lojmanlarına ön ve arka cepheden roketatarla yapılan saldırı sonucu Ahmet Mutlu’nun şehit olduğu haberini verdi.

Haberi alınca fenalaşan anne Nigar Mutlu’ya 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Baba Hasan Mutlu, ‘’Vatan sağ olsun. 4 erkek torunum daha var. Takdiriilahi böyleymiş’’ dedi. Şehit polis memuru Ahmet Mutlu (39) için Siirt Valiliğinin önünde tören düzenlendi. Törenin ardından, evli ve iki kız çocuğu babası şehit polis memuru Ahmet Mutlu’nun cenazesi, Edirne’nin Meriç ilçesine gönderildi. Siirt Valisi Musa Çolak, ‘’kanlı oyunların hedefinin milletin birlik ve beraberliği olduğunu’’ söyledi.

04.08.2010


 

ÜÇ GÜN İÇİNDE GELMELERİ İSTENDİ

İnternet andıcı soruşturmasıyla ilgili ifadeye çağrılan ve aralarında 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız ile Genelkurmay Adlî Müşaviri Tuğg. Hıfzı Çubuklu'nun da bulunduğu 19 şüphelinin 3 gün içinde adliyeye gelmesinin istendiği öğrenildi.

YAŞ TOPLANTISI SÜRERKEN ÇAĞRILDI

Bir yıllığına Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirilmesinin konuşulacağı YAŞ toplantısı devam ederken Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz tarafından ifadeye çağrılan Org. Iğsız'ın davete icabet edip etmeyeceği merak konusu oldu.

3. ORDU KOMUTANI İFADE VERMEMİŞTİ

3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk, Erzincan dâvâsı açılmadan önce defalarca çağrılmasına rağmen ifade vermeye gitmemiş, iddianamenin kabulü ile dâvâ başladıktan sonra da mahkemedeki duruşmalara katılmamıştı.

İfade verecekler mi?

“Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri’’ kurulduğu yönündeki iddialara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında aralarında bazı muvazzaf askerlerin de bulunduğu 19 kişinin ifadeye çağrıldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri kurulduğu yönündeki iddialara ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında aralarında bazı muvazzaf askerlerin de bulunduğu 19 kişi ifadelerinin alınması amacıyla savcılığa çağrıldı.

Soruşturma kapsamında savcılığa çağrılan 19 kişinin, 2-3 gün içinde ifade vermeleri bekleniyor. Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, ‘’kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri kurulduğu’’ yönündeki iddialara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulmak üzere savcılığa çağrılan ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Genelkurmay Adlî Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile Albay Dursun Çiçek’in de aralarında bulunduğu 19 kişinin 2-3 gün içinde adliyeye gelecekleri tahmin ediliyor. Bu arada, konuya ilişkin olarak Ankara, İzmir ve Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki 4 adreste arama yapıldığı belirtiliyor.

04.08.2010


 

GÖZALTI SAYISI 22 KİŞİYE YÜKSELDİ

Sİİrt’İn Eruh ilçesindeki çatışma sonrası düzenlenen operasyonda BDP’li Eruh Belediye Başkanı Mehmet Melik Oktayı ve BDP’li il genel meclisi üyesi Osman Aydın’ın da gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Eruh Emniyet Amirliği binası ve lojmanlarına yönelik terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen roketli saldırı sonrası yapılan operasyonda 7 kişi daha gözaltına alındı. Böylece, gözaltına alınanların sayısı 22’ye yükseldi. Gözaltına alınan 7 kişi arasında Eruh Belediye Başkanı Mehmet Melih Oktayı, BDP’li İl Genel Meclis üyesi Osman Aydın da bulunuyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

04.08.2010


 

Karakollarda zaafiyet olmamalı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Bizim öncelikle, güvenliğimizi sağlamak için konuşlandırdığımız karakollarımızı koruma açısından da bir zaafiyetimizin olmaması gerekiyor. Bu konuda mutlaka yetkililer yeni tedbirler alacaklardır. Almalılar’’ dedi.

Şahin: Karakollarda zaafiyet olmamalı

Türkİye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Bizim öncelikle, güvenliğimizi sağlamak için konuşlandırdığımız karakollarımızı koruma açısından da bir zafiyetimizin olmaması gerekiyor. Bu konuda mutlaka yetkililer yeni tedbirler alacaklardır. Almalılar’’ dedi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret eden Şahin, Altıparmak’a görevinde başarılar diledi. Antalya’nın, Türkiye’nin göz bebeği şehirlerinden birisi olduğunu kaydeden Şahin, ‘’Antalyalı, devletine, vatanına, bayrağına sahip çıkma konusunda son derece hassas insanların yaşadığı bir yerdir. Devletin ihtiyaç duyduğu her an, her türlü yardımı esirgemeden ortaya koyacak insanlarımızın bulunduğu bir kentimizdir’’ diye konuştu. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, Eruh’ta dün yaşanan olaylarla ilgili soru üzerine, şunları söyledi: ‘’Bizim öncelikle, güvenliğimizi sağlamak için konuşlandırdığımız karakollarımızı koruma açısından da bir zafiyetimizin olmaması gerekiyor. Bu konuda mutlaka yetkililer, yeni tedbirler alacaklardır. Almalılar. Ama ben bütün bu son saldırıları, terör örgütünün bir sıkışıklık anındaki son çırpınışları olarak görüyorum. O bakımdan vatandaşlarımız lütfen, ‘Terör örgütü yine azdı, yeni bir takım adımlar mı atıyor? Güçleniyor’ diye bir düşünceye kapılmasınlar. Ben bu eylemlerini, terör örgütünün sonunun yaklaşmakta olduğu şeklinde değerlendiriyorum.’’

04.08.2010


 

Gül’den YAŞ üyelerine yemek

Yüksek Askerî Şûrâ’nın (YAŞ) üçüncü gün çalışmaları dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında devam etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YAŞ üyelerine öğle yemeği verdiği. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yemek için 12.30 sıralarında Gül’ün konutuna giriş yaptı. Yemeğin başlama saatinden yaklaşık 20 dakika önce Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yaklaşık 10 dakika önce de Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile diğer asker üyeler konuta toplu halde geldi. Girişlerin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül’ün, YAŞ üyelerine verdiği yemek 13.30’da başladı. Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’ndaki şura toplantısında, terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alındı. Disiplinsizlik ve ahlaki durumları dolayısıyla Türk Silâhlı Kuvvetleri’nden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendirildi. Şûrâda, TSK’yı ilgilendiren diğer konular da görüşüldü. YAŞ toplantısında alınan kararların bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

04.08.2010


 

Teröristler halı tezgâhlarını yaktı

DİyarbakIr’In Lice ilçesine bağlı Çeper Köyünde, terör örgütü PKK üyeleri 8 adet halı tezgâhını yaktı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir grup teröristin dün saat 23.00 sıralarında Lice Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Çeper Köyünde faaliyet gösteren halı dokuma kursunda bulunan 8 adet halı tezgâhını yaktığı belirtildi.Bölgede operasyonların sürdürüldüğü bildirildi.

04.08.2010


 

Şırnak kırsalında PKK’ya operasyon

ŞIrnak kırsalında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlar sürdürülüyor.

Bestler-Dereler bölgesinde bir grup terör örgütü PKK üyesi olduğunun belirlenmesi üzerine, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından havalanan helikopterlerle bölgeye komando birliği sevk edildi.

04.08.2010


 

Dörtyol’da olaylara karışan 10 kişi gözaltında

Hatay’In Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun şehit edilmesinden sonra çıkan olaylarla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Görüntüleri inceleyen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları tahrik ettiği iddia edilen 10 kişinin sorgularının ardından adliyeye sevk edileceğini belirtti. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, daha önce de 40 kişiyi gözaltına alarak haklarında işlem yapmıştı. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, 4 polis memurunun şehit edilmesinin ardından çıkan olaylar sırasında kuyumcu dükkânını kundaklayarak altın çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan kişinin tutuklandığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, 26 Temmuzda 4 polis memurunun şehit edilmesinden sonra Numuneevleri Mahallesi İstasyon Caddesi’ndeki kuyumcu dükkânını kundakladığı iddia edilen Sercan T. (21) iş yeri sahibinin şikâyeti üzerine yakalandı. Yetkililer, sorgulamasının ardından adliyeye çıkartılan, Sercan T’nin tutuklandığını belirtti. Kundaklama olayına karıştığı iddia edilen Gökhan T. ile Ali E, önceki çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmışlardı.

04.08.2010


 

MHP’Lİ KILIÇ SERBEST BIRAKILDI

Öncekİ gece gözaltına alınan, 26 Temmuzda polis memurlarının şehit edilmesi olayında kullanılan 06 AY 5785 plakalı otomobilin sahibi, MHP’li Payas Belediye Meclisi üyesi Bestami Kılıç, serbest bırakıldı.

Kılıç, önceki ifadesinde, Amanos Dağları’nda Paşalı Yaylası’na giderken terör örgütü PKK mensubu 5 kişi tarafından durdurularak otomobilin gasbedildiğini bildirmişti.

04.08.2010


 

Güney Koreli turistler temsilciliğimizi ziyaret etti

BİR grup Güney Koreli turist gazetemizin Ankara Temsilciliği’ni ziyaret etti. Güney Kore’den direk olarak Ankara’ya gelen turist grubu, Bediüzzaman Said Nursi, Risale-i Nur Külliyatı ve Yeni Asya Gazetesi hakkında bilgi edinmek amacıyla temsilciliğimize bir ziyarette bulundu.

Ankara Temsilcimiz Mehmet Kara ile de görüşen grup, Yeni Asya Gazetesi, Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur eserleri ile ilgili sorular sordu. Bediüzzaman’a ve Risale-i Nur’a özel ilgi gösteren ziyaretçiler, Güney Kore-Türkiye arasındaki dostluğa da işaret ederek, Türkiye’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler. Ankara temsilciliğimizdeki kitaplığımızı da gezen Güney Koreliler’e İngiliz diline tercüme edilmiş Risale-i Nur eserlerinden hediye edildi. Daha sonra internette Risale-i Nur eserlerinin kendi dillerine yapılan tercümelerini de inceleyeceklerini belirten Güney Koreli turist kafilesi, Ankara’dan sonra Konya, Kapadokya, Sinop ve İstanbul’u kapsayan bir Türkiye turu yapacaklarını ifade ettiler. Yeni Asya Gazetesi ile tanışmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Güney Koreliler, çekilen hatıra fotoğrafının ardından temsilciliğimizden ayrıldı.

04.08.2010


 

Kapılarda referandum başladı

5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un halkoyuna sunulmasına ilişkin süreç işliyor.

Gümrük kapılarında, oy verme işlemi bugün başladı. Oy verme işlemi, halk oylamasının yapılacağı 12 Eylül 2010 Pazar günü saat 17.00’de sona erecek. Gümrük kapılarında, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, ‘’Sadece pasaportlarıyla’’ ve ‘’Sadece gümrükten giriş-çıkış yaparken’’ oy kullanabiliyor. Vatandaşlar, Gürbulak, Sarp, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Esendere, Cilvegözü, Yayladağı, Dilucu, Dereköy, Öncüpınar, Nusaybin, Akçakale, Habur karayolları ile Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Gaziantep, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Bodrum, Dalaman havalimanları ve Taşucu Deniz Limanı gümrük kapılarında, tatil günleri dahil, 24 saat süreyle oy verebilecek.

BEYAZ ‘’EVET’’, KAHVERENGİ ‘’HAYIR’’

Gümrük kapılarındaki oy vermede, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu’’ filigranlı sarı renkli oy zarfları ve beyaz renk üzerinde ‘’Evet’’, kahverengi renk üzerinde ‘’Hayır’’ ibarelerinin bulunduğu iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile ‘’Evet’’ veya ‘’Tercih’’ mührü kullanılıyor. Gümrük kapılarında, Türkiye’de seçmen kütüğüne yazılı olmayan, yurt dışında 6 aydan fazla ikamet eden, oy verme günü olan 12 Eylül 2010 tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan, oy vereceği günde yurda giriş veya çıkış yapan, çifte vatandaş olup da Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ibraz eden Türk vatandaşları oy kullanabiliyor. Oy verme isteminde bulunacakların, pasaportlarını sandık kurulu başkanına göstermesi gerekiyor.

VATANDAŞLAR İLK OYLARINI KULLANDI

Vatandaşlar, sınır kapılarından giriş - çıkış yaparken oy kullanabiliyor. Tatilini geçirdiği Türkiye’den Almanya’ya dönmek için Kapıkule Sınır Kapısına gelen Mehmet Kılınç, sınır kapısında referandumun için ilk oyu kullandı. Mehmet Kılınç, ‘’Tercihim içimde gizli. Söylemek istemiyorum’’ dedi. Polonya’ya gitmek üzere Hamzabeyli Sınır Kapısına gelen Muammer Burkaç Giray, bu sınır kapısındaki sandığa referandumun ilk oyunu kullandı. Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini ifade eden Giray, şöyle konuştu: ‘’Vatandaşlık görevimi yerine getirdiğim için mutluyum. Bu görevimi yerine getirmek sınır kapısından çıkmadım ve yaklaşık 2 saat oy kullanma saatini bekledim. Oyumu kullandım. Gönül rahatlığı ile Polonya’ya dönüyorum. Bu değişiklik yetersiz, ama çok önemli bir değişiklik.’’

Fransa’dan tatilini geçirmek için Türkiye’ye gelen ve İpsala Sınır Kapısından giriş yapan Gülfe Babuşçu ve eşi Mehmet Babuşçu, İpsala Sınır Kapısında referandumun ilk oylarını kullandılar. Adapazarı’na gittiklerini bildiren Gülfem Babuşçu, referandumun ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu. Metin Ayhan’da 40 yaşında olduğunu ve ilk kez oy kullandığını belirterek, ‘’Ülkemiz için hayırlı olsun’’ dedi. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde oy kullanma şartlarına sahip vatandaşlar, sabah saat 08.00’den itibaren gidiş katındaki 6, geliş katındaki 9 sandıkta oylarını kullanmaya başladı. Endonezya’dan gelen Demir Timurtaş isimli vatandaş Atatürk Havalimanı’nda oyunu kullanan ilk yolcu oldu. Oylarını kullanan yolcular vatandaşlık görevini yerine getirmenin huzurunu yaşadıklarını belirterek, referandum sonuçlarının ülkeye yararlar getirmesi dileğinde bulundular.

04.08.2010


 

Jandarma trafik timine saldırı: 1 şehit

Ordu’nun Akkuş ilçesinde devriye görevi yapan jandarma trafik timine yönelik silâhlı saldırıda yaralanan 3 askerden birinin şehit olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Akkuş Jandarma Komutanlığında görevli jandarma timine ilçeye bağlı Salman yol ayrımı yöresinde trafik denetimi yaptığı sırada ormanlık araziden açılan ateş sonucu, jandarma astsubay başçavuş Özgür Kaya ve jandarma uzman çavuş Tuğrul Çelik yaralandı, jandarma uzman çavuş Hacı Emin Pişkin şehit oldu. Tuğrul Çelik, Ünye Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Sağlık Bakanlığının hava ambulansıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Özgür Kaya’nın ise Ünye Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Ordu Devlet Hastanesine gönderildiği bildirildi.

04.08.2010


 

Yaylalarda rastgele bina yapılamayacak

Bayindirlik ve İskan Bakanı Mustafa Demir, artık yaylalarda rastgele binalar yapılamayacağını belirtti.

Bakan Demir, dün gece geç saatlerde, Trabzon-Gümüşhane sınırında bulunan Kadırga Yaylası yakınındaki Aktaş Yaylası’na geldi. Obadaki vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Demir, hemşehrileriyle sohbet ederek, hasret giderdi. Geceyi yaylada geçiren bakan Demir, burada yaptığı açıklamada, Kadırga Yaylası’nda 15 yıl esnaflık yaptığını ifade ederek, ‘’Burada o zamandan beri altyapı sorunu var. İnşallah su sorununu İller Bankası kanalıyla hallediyoruz. Yaylaların kıymetini bilmek lâzım, buralar çok güzel yerler. Beton binalar hoş olmuyor. Artık rastgele bina yapılamayacak. Bakanlık olarak yapı denetimi uygulaması başlattık. Projesiz bina yapılmayacak, isteyene proje vereceğiz’’ diye konuştu.

04.08.2010


 

Gazeteci Baransu'nun eşini de dinlemişler

BİR SÜRE önce jandarma tarafından dinlendiği iddiasıyla şikayette bulunan Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu’nun eşi Esra Baransu’nun telefonunun 3 ay boyunca dinlendiği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Van İl Jandarma Komutanlığı, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi hakimliğine müracaat ederek, Mehmet Baransu’nun eşi Esra Baransu’ya ait İstanbul Kâğıthane’den alınan 0535 92220—no’lu telefon cihazının IME (356998011540490) numarasını vererek bu numarayı dinlemek için izin aldı. Esra Baransu’nun gerçek ismini mahkemeye sunmayan jandarma, dinleme talebi yazısında ‘’PKK/Kongre-Gel terör örgütüne yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında ‘Gever’ kod isimli Ali Bor’a ait olan IMEI numarasını dinleyeceğiz’’ diye yazdı. 24 Ekim 2008 tarihinde Taraf gazetesi muhabiri ‘Mehmet Baransu’ ismini ve telefon numarasını mahkemeye vermeyen Jandarma, Taraf muhabirinin kullandığı telefon cihazının IMEI numarasını nöbetçi hakime sunarak, ‘’PKK/Kongre-Gel terör örgütüne yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında Serdar kod isimli Şükrü Özkan’a ait olan IMEI numarasını dinleme’’ talebinde bulunmuş ve 4 ay dinleme izini aldığı ortaya çıkmıştı.

04.08.2010


 

CHP’den kamu avukatları için araştırma önergesi

CHP, kamu avukatlarının sorunlarına ilişkin meclis araştırması açılmasını istedi. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde ‘’kamu avukatlarının çalışma koşullarının iyi olmadığı’’ görüşü savunuldu.

Kamu avukatlarının, taşıdıkları meslekî sorumluluğa rağmen hakim ve savcıların sahip oldukları hiçbir hak ve teminata sahip olmadıkları öne sürülen gerekçede, ‘’Oysa kamu avukatları da hakim ve savcılar gibi kamu gücünü temsil etmekte ve kamu adına her türlü davada devletin yararını korumaktadır’’ denildi. Avukatların vekâlet ücretlerinde limit sorunu yaşadığı da ileri sürülen gerekçede, Sözleşmeli avukatlar ise hiçbir yan ve ek ödemeden yararlanamadığı kaydedildi. Önergede, kamu avukatlarının sorunlarının tesbiti, ortaya çıkarılması ve çözümlenmesi amacıyla meclis araştırması açılması istendi.

04.08.2010


 

HSYK’da yaz kararnamesi mesaisi

Hakımler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), bin 325 adli hakim ve savcı, 138 mahkeme başkanı ve cumhuriyet başsavcısı ile 135 idarî hakim ve savcının atamalarıyla ilgili 2010 yaz kararnamesini görüşmeye başladı. HSYK, Dikmen Hakimevinde toplandı.

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek başkanlığındaki toplantıya kurulun Yargıtay ve Danıştaydan seçilen üyeleri ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman katılıyor. Kurul, Adalet Bakanlığınca gönderilen bin 325 adlî hakim ve savcı, 138 mahkeme başkanı ve cumhuriyet başsavcısı ile 135 idari hakim ve savcının atamalarıyla ilgili taslağı görüşecek.

04.08.2010


 

Halk Eğitim Merkezi girişinde patlama

HakkÂrı’nın Şemdinli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi giriş kapısına bırakılan patlayıcı, infilâk etti. Ölen ve yaralanın olmadığı patlamada, merkezde ve çevredeki binalarda hasar oluştuğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce Moda Mahallesi’ndeki İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürlüğünün giriş kapısına bırakılan patlayıcı, akşam saatlerinde infilâk etti. Ölen ve yaralananın olmadığı patlamada, merkez binası ile çevredeki ev ve iş yerlerinde maddî hasar meydana geldi. Patlamanın ardından İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince binanın çevresi güvenlik kordonu ile çevrilerek, ikinci bir patlama ihtimaline karşı vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. Yetkililer, patlayıcının türü ile ilgili incelemenin devam ettiğini, saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirtti.

04.08.2010


 

Unutulan çanta paniğe sebep oldu

Kirikkale’de bir bankın yanındaki sahipsiz çanta çevrede panik yaşanmasına sebep oldu.

Hüseyin Kahya Parkı’ndaki bir bankın yanında uzun süre duran çantayı gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis vatandaşları parktan çıkartarak güvenlik tedbiri aldı. Çağrılan bomba imha uzmanı çantayı inceledikten sonra fünye yerleştirerek patlatma işlemini gerçekleştirmek üzereyken çantanın sahibi olduğunu ileri süren bir kişi olay yerine geldi. Gazi Üniversitesinde öğrenci olduğunu söyleyen Volkan Kılıçarslan, çantanın kendisine ait olduğunu ve içinde kitaplarının bulunduğunu söylemesi üzerine polis çantayı patlatmaktan vazgeçti. Kılıçarslan ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

04.08.2010


 

Şanlıurfa'da icra kavgası: 2 yaralı

Şanliurfa’da icraya giden görevlilerle, ev sahibi arasında başlayan ve tarafların yakınlarının da katıldığı kavgada, 2 kişi yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı.

Buhara Mahallesi’nde bir eve icraya giden görevlilerle ev sahipleri arasında yaşanan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavga, olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden sona erdirildi. Asayiş şubesine götürülen tarafların yakınları da bir süre sonra şubenin yakınlarında toplanmaya başladı. Burada karşı karşıya gelen tarafların yakınları arasındaki sözlü tartışma da bir anda kavgaya dönüştü. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada Mehmet ve Bekir Ş. yaralandı. Polisin müdahalesiyle önlenen kavgada, 10 kişi gözaltına alındı.

04.08.2010


 

Sivil toplum kuruluşları OHAL istemiyor

VİRANŞEHİR’DE 16 sivil toplum kuruluşun yaptığı ortak açıklamada, bölge halkının tekrar olağanüstü hal (OHAL) dönemi yaşamak istemediği belirtildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Viranşehir Sivil Toplum Platformu (VİSTOP) bünyesindeki sivil toplum örgütlerinin üyeleri son günlerde yaşanan şiddet olaylarını kınayarak, caddeye sembolik ‘’kan’’ döküp, üzerinde demokrasi yazılı kılıçla, sembolik bir silâhı kırdı. Ortak basın açıklamasını okuyan VİSTOP dönem sözcüsü Halilullah Bağcı, bölgede yaşanan sorunlara duyarlı olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Kürt sorununu çözmeye yönelik girişimlerin sekteye uğratılmaya çalışıldığı ve ‘savaş dili’nin daha ağır basmaya başladığı bir dönemden geçiyoruz. Bu anlamda bölgede yaşayan ve bölgenin problemlerini en iyi şekilde bilen ve yaşayan STK’ların seslerini yükseltme adına önemli bir sorumluluk taşıdığı inancındayız. Ulus merkezli politikaların bir sonucu olan Kürt sorununun zorbalıkla çözülemeyeceği anlaşılmıştır. Özellikle 12 Eylül sürecinde Diyarbakır zindanlarında yaşanan vahşet ve birikmiş çözümsüzlük bir taraftan sisteme dönük silâhlı Kürt itirazını güçlendirirken diğer taraftan da savaş baronlarının işine yarayan puslu ortamı sağladı. Bu körlük ortamında on binlerce insan hayatını kaybetti, faili meçhuller ve daha birçok olay yaşandı. Böylesi bir ortamda sorunu bir anda çözmek elbette kolay değildir."

04.08.2010


 

Kur’ân sevgisi sınırsız

Adana’nIn Çukurova ilçesinde bir Kur’ân kursu öğretmeni, çocuklara din eğitimi verdikten sonra onları gezi ve piknik alanlarına götürerek sosyal yönlerini geliştiriyor.

Böylece çocuklara hem Kur’ân-ı Kerim sevgisini kazandırıyor, hem de yaz tatilini değişik faaliyetlerle geçirme imkânı sağlıyor.

Adana’da 20 Haziran’da başlayan yaz Kur’ân kursları 20 Ağustos’ta sona erecek. Bu süre içerisinde Kur’ân eğitimi alan öğrenciler için çeşitli sosyal ve sportif faaliyetler düzenleniyor.

Zeynel Abidin Üçgül Camii Kur’ân kursu öğretmeni Zehra Kılıç Özler, çocuklara bir yandan Kur’ân-ı Kerim eğitimi verirken, diğer yandan da çeşitli faaliyetlerle sosyal gelişimlerine yardımcı olduklarını söyledi. Özler, “Öğrencileri seviyelerine göre üç kur'a ayırıyoruz. Birinci kur sıfırdan başlıyor yeni harfi tanıyanlar yani elif be’den başlıyor. İkinci kur'da Kur’ân-ı Kerim bilenler, üçüncü kur'da ise tecvit öğretiliyor. Her kur'da ayrıyeten itikat, ibadet, ahlâk ve siyer dersleri de veriliyor. Her üç haftada başarılı olanlar bir üst kur'a geçebiliyorlar. Her kur sonunda sertifika veriliyor. Bir diğer yıl tekrar geldiğinde soruluyor hangi kur'da kalmışsa oradan devam ediyor, baştan başlamıyor. Böyle daha verimli oluyor. Veliler de bundan çok memnun kalıyor” dedi.

Çocukların Kur’ân-ı Kerim’i öğrenmesi ve anlaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Özler, “Öğrencilerin okulda bir yılda aldığı din bilgisi eğitimini biz 9 haftada veriyoruz. Dinin kaynağı Kur’ân ve Sünnet’tir. Mutlaka öğrenilmesi gerekir. Kur’ân-ı Kerim kâinatı kapsayan bir kitaptır. Kur’ân öğrenmeyen biri, damarlarında kan akışı olmayan insan gibidir” diye konuştu.

Öğrencilerden Merve Kızılyamaç, “Öğretmenimizin bizimle bir arkadaş gibi olup Kur’ân öğretmesi ardından geziye ve pikniğe götürmesi hoşumuza gidiyor. Kursa severek ve isteyerek geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Hatice Arpa ise “İlk başlarda biraz çekinip korkmuştum. Arapça harfler bana yabancı gelmişti. Gördüğüm ilgi karşısında şaşırdım. Öğretmenimiz bize hem Kur’ân öğretti, hem de güzel bir tatil yaptırdı” ifadesini kullandı.

Yaz Kur’ân Kursu talebeleri yarıştı

Samsun Alaçam ilçesi Müftülüğü’nce camilerde açılan yaz kurslarına katılan öğrenciler arasında Kur’ân’ı Kerim okuma ve bilgi yarışması düzenlendi. Alaçam Şadibey Merkez Camiinde gerçekleştirilen yarışmada 11 yaz Kur’ân Kursu’nun katıldığı yarışmada öğrenciler Kur’ân okumada hünerlerini gösterdiler. Yarışma sonunada birinci Büşranur Yeşilyurt ve ikinci Rakim Kodal ve üçüncü Aynur Yavuz’a birer bisiklet hediye edildi. Yarışmaya katılan diğer öğrencilere ise Alaçam Müftüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi. Alaçam İlçe Müftüsü Mustafa Özdemir, öğencilere ve onların yetiştirilmesinde emek harcayan hocalarına ve ailelerine teşekkür etti. Yarışma sonunda Ali Duman tarafından Alaçam İlçe Müftüsü Mustafa Özdemir’e plâket hediye edildi. Program toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

04.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.