04 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

KANARYA TURA ÇIKIYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile İsviçre temsilcisi Young Boys, rövanş maçında bugün İstanbul’da karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 21.15’de başlayacak maçı Rus hakem Aleksei Nikolaev yönetecek.

Deplasmanda yapılan ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, bugünkü rövanşta her türlü galibiyetin yanı sıra, 0-0 ve 1-1’lik beraberlik halinde bile play-off turuna yükselecek. Maçın normal süresi 2-2 tamamlanırsa uzatma bölümüne geçilecek, uzatmada aynı skor değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. İsviçre temsilcisi ise her türlü galibiyetin yanı sıra, 2-2’nin üstündeki gollü beraberliklerde tur atlayacak.

FENERBAHÇE İKİ KEZ TAKILDI

Bu arada, Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 165 maçın 57’sini kazanırken, 29 beraberlik, 79 yenilgi aldı. Rakip filelere 207 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 267 gol gördü.

Öte yandan, Fenerbahçe, bugüne dek 13 kez katıldığı eleme mücadelelerine, ‘’Devler Ligi’’ için olmak üzere sadece 2 kez takıldı. UEFA Kupası ve Avrupa Ligi’nde çıktığı 5 eleme maçında da turu geçen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ndeki 8 eleme turunun 2’sinde kaybeden taraf oldu.

2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi elemesinde Hollanda’nın Feyenoord takımına elenen Fenerbahçe, 2006-2007 sezonunda da Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımı karşısında turu geçememişti.

04.08.2010


 

Trabzonspor 48. yaşını kutladı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TFF Başkanı Mahmut Özgener, yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan TFF Başkanı Özgener, Trabzonspor’un birçok kulüp tarafından örnek alınmış bir camia olduğunu belirterek, ‘’Yeni sezonda Trabzonspor’a başarılar diliyorum.

Böylesine futbolu yaşayan bir şehirde bulunmaktan dolayı çok mutluyum’’ dedi. Özgener, hafta sonunda Süper Kupa final maçında karşılaşacak olan Bursaspor ve Trabzonspor’a başarılar diledi.

‘’AY YILDIZI, FORMALARINDA İKİ ANADOLU TAKIMI TAŞIYACAK’’

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, gelecek sezon ligde ay yıldızı, sadece iki Anadolu takımının formalarında taşıyacağını ifade ederek, ‘’Bu, 27 yıl sonra gerçekleşen bir olaydır. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın göğsünde ay yıldız olmayacak’’ diye konuştu. Şener, yeni sezona Süper Kupayı alarak başlamak istediklerini vurgulayarak, ‘’İnşallah bunu başarırız’’ dedi.

‘’AVRUPA’DA SES GETİRECEK BİR TAKIM KURMAK İÇİN...’’

Teknik Direktör Şenol Güneş, Türk futbolunun gelişmesi için iyi bir Trabzonspor ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: ‘’Avrupa’da ses getirecek bir takım kurmak için çalışıyoruz. Yetiştirdiğimiz oyuncuların milli takımda oynamasını istiyoruz. Fair play ruhuyla yarışarak, zirveye oynamak istiyoruz. Şimdiki oyuncularımıza da geçmişteki oyuncularda olan Trabzonsporluluk ruhunu aşılamak istiyoruz.’’

Konuşmaların ardından TFF Başkanı Mahmut Özgener, Kulüp Başkanı Sadri Şener’e, 61 numaralı milli takım formasıyla çeşitli armağanlar verdi. Başkan Şener ise Özgener’e, Trabzonspor Kulübü’nün plaketini sundu. Başkan Şener, Trabzon Erdoğdu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Feriha Kalaycı’ya, 13 bin 234 liralık bağış çekini teslim etti. Bordomavili takımın futbolcusu Alanzinho, kulübün kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen açık artırmada en yüksek teklifi veren Trabzonspor taraftarı Serkan Altuntepe’ye, kramponlarını verdi. Futbolcuların tanıtılmasıyla devam eden kokteylde, takım kaptanı Yattara ise yeni sezonda şampiyon olmayı istediklerini söyledi.

04.08.2010


 

Tanjeviç döndü

Türkİye’de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’na hazırlanan (A) Milli Takım, İstanbul’daki ikinci etap çalışmalarına başlarken, bağırsaklarından geçirdiği rahatsızlık sebebiyle ameliyat olan ve uzun bir tedavi dönemi geçiren Başantrenör Bogdan Tanjevic, yaklaşık 4 ay sonra görevinin başına döndü.

Uzun bir aradan sonra takımın başında antrenmana çıkan Tanjevic, ‘’Benim için çok özel bir gün. 4 aylık bir dinlenme süreci tamamlandı’’ dedi. Adidas İstanbul Cup’ta, Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek takımların nasıl bir oyun sergileyecekleri konusunda önemli bilgiler edineceklerini kaydeden Tanjevic, ‘’Sırbistan, antrenmanlarına bizden daha önce başladı. Dolayısıyla daha hazır durumdalar. Biz de teknik taktik antrenmanlarına başladık. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Turnuvada alınacak sonuçlar çok da önemli değil. Tabii ki kazanmak önemli. Hiç kimse kaybetmek istemez’’ değerlendirmesinde bulundu. Dünya Şampiyonası için yeterli zamanlarının bulunduğu belirten tecrübeli antrenör, ‘’Şu anda Dünya Şampiyonası’nı düşünmüyoruz. Her şey adım adım gerçekleşecek. Şimdi önemli olan hazırlıklarımızı tam anlamıyla sürdürmek’’ dedi.

04.08.2010


 

Halterde hedef 4 altın madalya

Halter Erkek Milli Takımı, 19-27 Eylül tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası için Isparta’nın Eğirdir ilçesinde kampa girdi.

Teknik Direktör Muharrem Süleymanoğlu, ‘’Ev sahipliğini yapacağımız Dünya Şampiyonası bizim için önemli. Hedefimiz ferdi olarak 3 veya 4 madalya almak, takım halinde ise ilk 6’ya girebilmek’’ dedi. Dünyada spor denilince akla futbolun geldiğini ve halterde birinci olmalarına rağmen başarılarının gölgede kaldığını ifade eden Süleymanoğlu, ‘’Nisan ayında düzenlenen Avrupa Şampiyonasında erkeklerde birinci, bayanlarda ikinci olduk. Eğer futbol takımı olsaydık, daha farklı ilgi görürdük” diye konuştu.

04.08.2010


 

Süper Kupa’da biletler satışta, hakem Kuddusi Müftüoğlu

Futbolda 20092010 sezonu Süper Lig şampiyonu Bursaspor ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor arasında, 7 Ağustos Cumartesi günü İstanbul’da oynanacak TFF Süper Kupa maçının biletleri satışa çıkarıldı.

Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, maç biletleri bu sabahtan itibaren Biletix gişelerinden satışa sunuldu. Bilet satışları maçın oynanacağı gün saat 16.00’da sona erecek ve stat gişelerinden bilet satışı yapılmayacak.

MÜFTÜOĞLU YÖNETECEK

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 20.30 başlayacak karşılaşmayı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Müftüoğlu’nun yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ve Nihat Mızrak yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Özgür Yankaya.

04.08.2010


 

Kombine satışlarına Guti-Quaresma dopingi

Beşİktaş Kulübü, futbol takımının yeni sezonda iç saha maçları için geçerli kombine kart satışlarında 10 bin rakamının geçildiğini açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten ‘’11 bininci kombine sahibine özel hediye’’ başlığıyla yapılan açıklamada, kombine kart satışlarının tüm hızıyla sürdüğü vurgulanarak, ‘’Beş bininci kombine sahibinden sonraki her bininci kombine kart sahibine özel hediye veren kulübümüz, şimdi de 11 bininci kombine kart sahibine VIP hediye kazanma fırsatı sunuyor’’ ifadelerine yer verildi. Dünyaca ünlü yıldızlar Quaresma ve Guti’yi kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş’ta, 2010-2011 sezonu kombine kart fiyatları 7 bin 500 lira ile 550 lira arasında değişiyor. Siyah-beyazlı kulüp, kombine kart satışlarında son tarihi 20 Ağustos olarak açıklamıştı.

04.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.