29 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Eller taşa değil, Sevgiye uzanıyor

ADANA Valisi İlhan Atış, şehrin göç alan mahallelerinde yaşayan çocukların topluma kazandırılması amacıyla ‘’Sevgiye Uzanan Eller’’ sloganıyla düzenledikleri projede hedeflenen 5 bin çocuğa ulaşıldığını bildirdi.

Artık taş atmıyorlar Vali Atış, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden göçle gelen ailelerin çocuklarına yönelik olarak 2010 Mart ayında başlatılan ve 3’er aylık dönemler halinde toplam 6 aydır devam eden projeyle çocukların artık ellerini taşa değil sevgiye uzattığını söyledi. Projenin pilot bölgesi olarak, göçle gelenlerin yoğunlukta olduğu Şakirpaşa Mahallesi’nin seçildiğini hatırlatan Atış, bu proje kapsamında 30’dan fazla faaliyet düzenlediklerini, çoğunluğu sportif amaçlı kurslarla her çocuğu ilgi alanına göre eğittiklerini, bu sayede suç ortamlarından uzak tutmayı başardıklarını bildirdi.

Proje kapsamında çocukları basketboldan voleybola, hentboldan masa tenisine kadar çok çeşitli branşlarda eğitime tabi tuttuklarını anlatan Vali Atış, bu faaliyetlere katılan çocukların gözlerindeki ışıltı ve sevgiyi görmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Atış, projeyle amaçlarının 5 bin çocuğa ulaşmak olduğunu, bu hedefi de yakaladıklarını belirterek, ‘’Hatta, her çocuk birden fazla etkinliğe katıldığından tüm branşlarımızda eğitim verdiğimiz çocuk sayısının 10 bine yaklaştığını söyleyebiliriz’’ dedi.

ANNELER MEMNUN

Vali Atış, çocukların yanı sıra ailelerinden de bu konuda olumlu tepkiler aldıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: ‘’Özellikle annelerden büyük destek gördük. Anneler, çocuklarının bu etkinliklere katılmasında önemli bir yönlendirici unsur oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ne yapıyorsak, bu güzel çocuklarımızın geleceği için yapıyoruz. Amacımız, günahsız, her şeyden habersiz çocuklarımızı istismardan korumak, topluma kazandırmaktır. Anneler de bizim bu niyetimizi anlıyorlar, biliyor ve güveniyorlar.’’ Vali Atış, bu çocuklar eğitildiği sürece aralarından iyi birer bürokrat, iyi gazeteci, iyi iş adamı gibi her meslek grubundan ülkesine ve milletine yararlı gençler yetişeceğine inandığını, bu projeye verdikleri önemin de bu inançtan kaynaklandığını kaydetti. Polise taş atmakla simgeleştirilen bu çocukları sadece yasa dışı olaylardan değil, her türlü kötülükten ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştıklarını ifade eden Atış, ‘’Biz çocuklarımızın tüm gayrı kanuni işlere karışmasını engellemeye çalışıyoruz. Bu uyuşturucudan, fuhşa ve taş atmaya kadar her şeyi kapsıyor. Bunu da başardığımızı görüyorum. Uyuşturucu kullanan çocuk kendisi geliyor ‘ben uyuşturucu kullanıyorum Vali amca bana yardım edin’ diyor. Bu müthiş bir şey’’ dedi.

29.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Eller taşa değil, Sevgiye uzanıyor

  Moldova’da seçmeli din derslerine izin

  “Bediüzzaman Hizmet Tır”ı Bekleniyor

  Başörtüsünü malzeme yapmayın

  Mevsimlik çalışan işçiler yerleşik hayata geçecek

  Referandumda TC kimlik numarasına çözüm

  Kavaf: Anayasa mutlaka sivilleşmeli

  Hüsamettin Cindoruk: Etraf angaryaya döndü

  Bahçeli: Paket için Meclisteki partilerin görüşü alınmadı

  Kurtulmuş: Birileri meydanlara inip çalışmamızı istemiyor

  Genel seçimin tarihi değişiyor mu?

  Ayrım yapmadan herkesin yardımına koşan milletiz

  Avcı "Ergenekon"da dâvâsında dinlenecek mi?

  TOBB’un yapısı değiştirilsin

  Bakan Çağlayan bugün Türkmenistan'a gidecek

  Bazı il sağlık müdürlüklerine atama

  Üstün yetenekli çocuklar için el kitabı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.