29 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Genel seçimin tarihi değişiyor mu?

Devlet Bakanı Ali Babacan ile AKP Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 2011’in Temmuz ayında yapılacak seçimlerin birkaç ay evvele alınmasının tartışıldığını söyledi. AKP'liler erken seçimin söz konusu olmadığını, ancak Temmuz ayındaki muhtemel sıcak havanın göz önüne alındığını belirti.

Seçim tarihi öne alınabilir Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2011 yılında yapılacak genel seçim tarihinin 1-2 ay öne alınabileceğini söyledi. AKP İstanbul İl Teşkilâtı’nın Bakırköy’deki Wow Otel’de küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin temsilcilerine (KOBİ) verdiği iftar yemeğine Bakan Babacan da katıldı.

Babacan, burada yaptığı konuşmada, ekonomik istikrarın sağlanması ve refah seviyesinin yükselmesi için siyasî istikrarın çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ülkedeki demokrasinin kalitesi çok önemli. Afrika’da kendine o kadar çok ‘demokratik cumhuriyet’ diyen ülke var ki… Bu ülkeler cunta zamanından kalma sistemlerle yönetiliyor. Demokrasi demokrasi demekle o ülkeye demokrasi gelmiyor. Köklü reformlar yapmak gerekiyor. Bakın, 2003’ten 2007 yılına kadar Türkiye çok önemli mesafeler kat etti; ama ne oldu? 2007’de büyüme hızı yavaşladı. 2008 yılında ise durma tamamen durdu. 2007’de e-muhtıra yaşandı. Tüm dünya Türkiye’yi övgüyle anarken, askerî muhtıra, büyüme hızını azalttı. 2008 yılında ise AK Parti’ye kapatma dâvâsı açıldı ve ekonomideki yavaşlama hız kazandı.”

2011 yılında yapılacak genel seçimlerden de bahseden Babacan, seçim tarihinin 1-2 ay öne alınabileceğini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU: SICAKLARDAN

DOLAYI BİR AY ÖNE ALINABİLİR

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2011 genel seçimlerinin temmuz ayında yapılacağını hatırlatarak, ‘Erken Seçim söz konusu değil ama sıcaklar göz önüne alınarak belki bir ay öne alınabilir’ dedi.

Çavuşoğlu, Antalya’nın Alanya ilçesinde Cuma Pazarı’nı gezdikten sonra referandum sürecini değerlendirdi. Sıcak hava sebebiyle referandum çalışmalarının zorlu geçtiğine değinen Çavuşoğlu, genel seçimin temmuz ayında yapılacağına değinerek, şöyle konuştu: “Milletvekili olarak sıcak havada dolaşmaya alıştık ama gerçekten sıcakta vatandaşımız da çok yoruluyor. Geçenlerde bir bakanımızın açıklaması vardı, ‘Belki bir ay öne alınabilir’ diye. Yani erken Seçim söz konusu değil ama sıcaklar göz önüne alınarak belki bir ay öne alınabilir. Tabiî bunun kararını ben verecek değilim. Özellikle Antalya bölgesindeki Seçim çalışmaları için bir ay öne alınırsa biz seviniriz. Hem vatandaşımız daha rahat ortamda bizi dinler hem de biz daha rahat ortamda yapacaklarımızı ve yapmak istediklerimizi vatandaşlarımıza anlatırız. Seçimlerin bir ay önceye alınmasıyla ilgili görüşlerimizi sizin aracılığınızla söylüyorum. Ama öyle düşünüyorum ki bir ay öne alınmasının bir mahsuru yok. Buna herhalde ‘Erken Seçim yaptı, kaçtı gitti’ diyecek de yoktur."

29.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Eller taşa değil, Sevgiye uzanıyor

  Moldova’da seçmeli din derslerine izin

  “Bediüzzaman Hizmet Tır”ı Bekleniyor

  Başörtüsünü malzeme yapmayın

  Mevsimlik çalışan işçiler yerleşik hayata geçecek

  Referandumda TC kimlik numarasına çözüm

  Kavaf: Anayasa mutlaka sivilleşmeli

  Hüsamettin Cindoruk: Etraf angaryaya döndü

  Bahçeli: Paket için Meclisteki partilerin görüşü alınmadı

  Kurtulmuş: Birileri meydanlara inip çalışmamızı istemiyor

  Genel seçimin tarihi değişiyor mu?

  Ayrım yapmadan herkesin yardımına koşan milletiz

  Avcı "Ergenekon"da dâvâsında dinlenecek mi?

  TOBB’un yapısı değiştirilsin

  Bakan Çağlayan bugün Türkmenistan'a gidecek

  Bazı il sağlık müdürlüklerine atama

  Üstün yetenekli çocuklar için el kitabı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.