31 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Savunma aksıyor

Avrupa’dan hüsranla dönen Fenerbahçe Kadıköy’deki 2. maçında bu sefer de Manisaspor’ a 4 gol attı. Oynanan futbol açısından baktığınızda fazla değişen bir şey yoktu ev sahibi takımda. Sadece Daniel Guiza’nın pozisyona girip de atamadığı golleri ya da kaptırdığı topları benzer durumlarda Mamadou Niang gole çevirince ortaya böyle bol gollü bir maç çıktı. Senegalli o kadar efektif oynuyor ki; ayağında top tutabilip saklıyor, faul alıyor, birebirde adam geçebiliyor ve gol vuruşlarını düzgün yapıyor. Gerçekten kısa zamanda sergilediği iyi performansla ilerleyen haftalarda takımına çok şey katacağını gösterdi.

Aykut Kocaman yabancı sınırlamasından olsa gerek sol bekte haftalardır aksayan Andre Santos’ un yerine Caner Erkin’e forma vermek zorunda kaldı. Genç futbolcu defansif oyunda aksasa da hücumda oldukça verimliydi. Ancak bu sefer de önünde oynayan Miroslav Stoch Perşembe’ nin yorgunluğunu taşıyordu. Alıştığımız formunun çok uzağındaydı.

Sahada Okan Alkan adında 18 yaşında bir çocuk vardı ki nazar değmesin, muhteşem oynadı. Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ kanadı mekik gibi dokudu. Türk futbolu yeni bir yıldız kazanacak gibi. Bu formunu devam ettirebilirse Gökhan Gönül gibi yerinin en iyisi bir oyuncu ile birlikte Fenerbahçe’ ye büyük katkı sağlarlar. Aykut hocanın mevkisinin adamı varken, Önder Turacı ve Bekir İrtegün denemelerinin ne kadar anlamsız olduğu bir kere daha görüldü.

Trabzonspor maçının ilk yarısı dışında oyun sisteminde bir değişikliğe gidemeyen Fenerbahçe’nin çalıştırıcısı bakalım bu milli takım arasını nasıl değerlendirecek. Özellikle defansın göbeğinde yaşanan problemlere acil çözüm bulması gerekecek. Geçen sezonun son 10 haftasında 1 gol yiyen takım, Antalyaspor karşılaşması hariç, gol yemeden maç bitiremiyor. Takım savunmasında ciddi aksamalar yaşanmakta ve bu da sarı lacivertlilerin canını fazlası ile yakıyor.

MEHMET ILGAZ

[email protected]

31.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Rijkard rahatladı

  Savunma aksıyor

  3 puanı Cenk getirdi

  SIRADA YUNANİSTAN VAR

  Alex ligde 96. golünü attı

  BEŞİKTAŞ YENİ BİR YABANCI GOLCÜ TRANSFER EDECK

  GUİZA ELDE KALDI

  Rijkaard mutlu: Devamı gelecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.