08 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İki kişiden biri harcamayı kartla yapıyor

Bankalararasi Kart Merkezi’nin (BKM) kredi kartı kullanım alışkanlıkları ‘’Kart Monitör 2010’’ araştırmasına göre, Türk halkı harcamalarının yarısına yakınını kredi kartıyla yapmayı tercih ediyor.

BKM araştırmasına göre, Türkiye’de kredi kartlarının en beğenilen özelliği taksitli alış veriş olurken, kart kullanıcılarının yüzde 85’i kredi kartlarını, taksit ve puan biriktirme özelliğinden dolayı tercih ediyor. Araştırmaya göre kredi kartı kullanıcılarının taksit özelliğini kullanım sıklığı yüzde 84’ü buldu. TÜİK verilerine göre kredi kartları ile yapılan tüketim harcamalarının özel nihai tüketim harcamaları içindeki payı 33 olarak kaydedilirken, BKM Kart Monitör araştırması sonuçları da bu verilerle paralellik gösterdi. Raporda, 2010 yılı içerisinde kredi kartları ile yapılan minimum taksitlendirme tutarı ortalama 154 lira olarak kaydedilirken, kredi kartları ile yapılan harcamalardaki minimum tek ödeme tutarı ise ortalama 74 lira oldu.

Kart Monitör araştırması iş yerlerinin taksitle harcama yapmayı tercih eden müşteri sayısını arttırmak için kredi kartı kabul ettiklerini de ortaya koydu. Araştırmaya göre, iş yerleri kredi kartı ile satın alma işlemlerini taksitle yapabiliyor ve harcamalarını öteleyerek iş yerlerinin devamlılığını sağlıyor. BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal, raporu değerlendirdiği açıklamasında, Türkiye’de tüketicilerin harcamalarının yarısına yakınını kredi kartları ile yaptığını belirtti.

08.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Zam, bütçeye 6,7 milyar ek yük getirdi

  Sanayi üretimi Temmuz’da yüzde 8,6 arttı

  İki kişiden biri harcamayı kartla yapıyor

  TEPAV: AB, Türkiye avantajını kullanamadı

  ASKON Tır’ı Pakistan için yola çıktı

  İnşaat metrekare maliyeti 549 liraya çıktı

  Halk otobüslerinde ücretsiz mobil internet

  ABD’de fabrika kurana vergi indirimi

  TZOB’dan Pakistan 'a yardım

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.