19 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

 

İstanbul’da bu yollara dikkat

İSTANBUL’DA bugün düzenlenecek 19 Eylül Gazileri Günü faaliyetleri ile 22. Uluslararası Kâtibim Şenlikleri Atletizm Yol Yarışı dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazileri Günü faaliyetleri dolayısıyla bugün saat 09.00’dan itibaren Beyoğlu’nda Sıraselviler, Gümüşsuyu ve Mete caddeleri ile Taksim Meydanı ve bağlantı yolları trafiğe kapatılacak. Sürücüler kapatılan yollara alternatif olarak, Sahil Yolu, Tershane Caddesi, Meclis-i Mebusan Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı ile Dolapdere Caddesi’ni kullanabilecek. Bu arada, aynı gün Üsküdar Şemsipaşa-Harem sahilinde yapılacak ‘’22. Uluslararası Kâtibim Şenlikleri Atletizm Yol Yarışı’’ sebebiyle saat 10.00’dan itibaren Harem Dönel Kavşak Üsküdar istikameti, Salacak İskele Caddesi, Şemsipaşa Baston Sokak sahile bağlantı, Şemsipaşa Caddesi Öğdül Sokak, Hakimiyeti Milliye Caddesi (Balaban Meydan Otobüs Durakları Dönüşleri) trafiğe kapatılacak. Kapatılacak yollara alternatif olarak Doğancılar Halk, Tunus Bağı ve Tıbbiye caddeleri belirlendi.

19.09.2010


 

AA’ya ikincilik ödülü

EN iyi internet sitelerinin ödüllendirildiği ‘’8. Altın Örümcek Web Ödülleri’’ sahiplerini buldu.

Kuruçeşme Arena’da düzenlenen ödül töreninde, ‘’2009 yılının En İyi Web Sitesi Özel Ödülü’’, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsasının ‘’www.vobnedir.org’’ sitesinin oldu. Toplam 33 kategoride ödül dağıtılan gecede ‘’www.hsbc.com.tr’’ internet sitesi, ‘’En İyi Erişilebilir Web Sitesi Özel Ödülü’’nü kazandı. Törende Türk Hava Yolları, ‘’www.thy.com.tr’’ web adresiyle ‘’En İyi Kurumsal Web Sitesi’’ kategorisinde ödül alırken TTNET, “www.ttnet.com.tr’’ internet sitesiyle ‘’Telekomünikasyon’’ kategorisinde ödüle lâyık görüldü. Haber kategorisinde birincilik ödülü NTVMSNBC’ye ait ‘’ntvmsnbc.com’’ sitesine verilirken Anadolu Ajansı ‘’www.aa.com.tr’’ internet sitesiyle ikinci oldu. Törende konuşan DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman, bu organizasyonla çok yeni ve çok farklı projeler ortaya çıkmaya başladığını ifade ederek, Altın Örümcek yarışmasının Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri haline geldiğini söyledi.

19.09.2010


 

Onlar çifte mağdur

KPSS iddialarıyla ilgili ÖSYM’nin Bilkent’teki binasında yapılan inceleme sürerken, sınav sonuç belgeleri ulaşmayan adaylar da merkezde yoğunluk oluşturuyor.

Hem iddialar hem de belgelerini alamadıkları için iki kez mağdur olduklarını belirten adaylar soruşturmanın bir an önce sonuçlanmasını bekliyor.

Alınan bilgiye göre, KPSS’deki kopya iddialarıyla ilgili Savcı Şadan Sakınan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, ÖSYM’nin binasında yürütülen inceleme devam ederken, merkezin bir diğer konukları ise sınava giren adaylar. KPSS’ye giren ancak sınav sonuç belgeleri çeşitli sebeplerle ellerine ulaşmayan adaylar, ÖSYM’nin danışma bölümünde hizmet veren bilgi işlem merkezinde belgelerini almaya çalışıyor. Belge alma işlemi uzun sürmese de özellikle il dışından gelen adaylar önemli sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlar. KPSS’nin yanı sıra ÖSYM’nin yaptığı diğer sınavlara ait belgelerin de alındığı merkezde, PTT’ye yatırılan 3 lira karşılığında işlemler 10 dakika içerisinde tamamlanıyor. Merkez yetkilileri, aralarında KPSS’ye girenlerin de bulunduğu günde ortalama 100 civarında adayın başvuruda bulunduğunu bildirdi. Kopya iddiaları sebebiyle, sonuçları almalarına rağmen herhangi bir kuruma müracaatta bulunamadıklarını belirten adaylar ise soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılmasını istiyor.

KPSS sonuç belgesi ulaşmayan ve merkeze Malatya’dan gelen Mustafa Apaydın da hem iddialar hem de belgesinin ulaşmaması sebebiyle iki kez mağdur olduğunu söyledi. Lisans düzeyinde girdiği sınavda çeşitli kurumlara iş başvurusu yapmak istediğini ancak yapamadığını belirten Apaydın, ‘’Tüm adaylar gibi ben de bekliyorum. Hepimiz mağdur olduk, umarım en kısa sürede soruşturma tamamlanır’’ dedi.

Bu arada farklı işlemler için merkeze gelen öğrenciler de ÖSYM’nin yapacağı diğer sınavlarla ilgili tarihlerin bir an önce açıklanmasını beklediklerini söylediler. Öte yandan ÖSYM’deki incelemelere hafta sonu dolayısıyla ara verildiği, incelemenin Pazartesi günü yeniden başlayacağı bildirildi. Eğitim Bilimleri Sınavı için yeni başvuru alınmayacak İPTAL edilen KPSS-2010 Eğitim Bilimleri Sınavı’nın bu yıl içinde yapılacağı, yeniden başvuru alınmayacağı belirtildi. KPSS’de soru sızdırıldığı yönündeki iddialar ve yürütülen soruşturmalar sebebiyle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), aralarında KPDS ve TUS’un da bulunduğu 12 sınavın ertelendiği duyurmuş, bu sınavların bu yıl içinde yapılmasının planlandığını açıklamıştı. ÖSYM yetkilileri, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nın da diğer sınavlar için planlandığı gibi bu yıl içinde yapılacağını, ancak öğretmen atamaları da göz önünde bulundurularak tarihin en erken olacak şekilde belirleneceğini bildirdi. Yetkililer, KPSS Eğitim Bilimleri sınavı için yeniden başvuru alınmayacağını, 10 Temmuz 2010 tarihinde sınava girenlerin, yeniden yapılacak sınava katılacaklarını ifade etti. Eğitim Bilimleri Sınavı’na yaklaşık 280 bin kişi katılmıştı. Öte yandan, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sorularını hazırlayan komisyon üyelerinin değişip değişmeyeceği konusunun henüz netlik kazanmadığı, konuya ilişkin YÖK’ün karar vereceği öğrenildi.

19.09.2010


 

Çocuklarınızın geleceğini karartmayın

BARIŞ ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) 20-25 Eylül tarihleri arasında anadilde eğitim için okul boykotuna katılacaklarını açıklamasına tepkiler sürüyor.

Yaklaşık 450 bin öğrencinin eğitim gördüğü Diyarbakır’da Vali Mustafa Toprak, boykot çağrısına tepki gösterdi. Ailelere seslenen Vali Toprak, “Bu tür olumsuz fiillerin sonucunda geleceği karartılacak olanlar boykot çağrısı yapanlar değil, bu çağrıya uyan ailelerimiz ve çocuklarımız olacaktır. Ailelerimiz içinde bulundukları sorumlulukların bilincinde olsun. Bu tür art niyetli yaklaşımlara asla taviz vermeden çocuklarının okullarına giderek eğitimlerine devam etmelerini sağlamalılar” uyarısında bulundu. Çocukların bir gün dahi okuldan uzak kalmalarının onların eğitimlerinde başarısız olmalarına sebep olabileceğini belirten Toprak, “Bu nedenle ailelerin çocuklarının okula devam etmesi açısından gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekiyor. Çocuklara sürekli takip etmeleri ve geleceklerini olumsuz etkileyecek söylemlere ve davranışlara pirim vermemeleri gerekir” dedi.

Çocukların tam da yeni bir eğitim öğretim yılının başladığı bir dönemde okula gitmemesi yolunda çağrıda bulunmanın, iyi niyetli bir yaklaşım göstermediğine dikkat çeken Vali Toprak, şunları söyledi:

“Bu tür bir yaklaşım eğitim hakkı özgürlüğüne karşı engel teşkil etmektedir. Bu manada çocuklarımızın geleceğini karartmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. Çocuklarımızın geleceğine dair de bu tür olumsuz etkiler yaratacak uygulamalara ailelerin asla taviz vermeyerek, böylesi olumsuz bir yükümlülüğün altına girmemeleri gerekiyor. Bu doğrultuda biz üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışarak, çocuklarımızın eğitim gördükleri fiziki mekânları düzeltiyoruz. Eğitim öğretim kadrosunda görev yapan tüm çalışanların çocuklarımızın eğitiminde daha verimli olabilmeleri için gerekli iyileştirmeleri yapıyoruz. Ama burada ailelerimize de çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Öncelikle çocuklarının okula devamını sağlamak, bunun takibatını yapmak ve olumsuz fiillerde bulunmalarını önlemek gibi çok çok önemli görevleri var.”

Vali Toprak, ailelerin çocuklarına karşı gösterecekleri en küçük bir duyarsızlığın onların aleyhine olacağını hatırlatarak, bundan en büyük zararı yine çocukların göreceğini kaydetti.

19.09.2010


 

Van kedisi gibi muhtar

ÇORUM’DA bir gözü mavi, diğeri de kahverengi olan 50 yaşındaki Muhtar Ergül Sarıtaş, yıllardır bu özelliğiyle görenleri şaşırtırken, en çok da, ‘’Vanlı mısın?’’ ve ‘’İnsanları mavi ve kahverengi mi görüyorsun?’’ sorularıyla karşılaşıyor.

Boğazkale ilçesine bağlı Karakeçili Köyü Muhtarı Ergül Sarıtaş, yaptığı açıklamada, sol gözünün mavi, sağ gözünün ise kahverengi olduğunu söyledi. Sağ gözünün büyük bir bölümünün kahverengi, küçük bir bölümünün de mavi olduğunu belirten Sarıtaş, iki gözü farklı renkte insanları gördüğünü ancak, tek gözde iki renk hiç görmediğini vurguladı. Renk farklılığından dolayı görme kaybı olabileceği ya da ilerde sorun yaşayabileceği düşüncesiyle ailesinin küçük yaşlardayken kendisini doktora götürdüğünü ifade eden Sarıtaş, bunun problem olmadığının belirtildiğini söyledi. Gözlerinin farklı renkte olduğunu fark edenlerin bu duruma oldukça şaşırdığını anlatan Sarıtaş, ‘’Genelde vatandaşlar Van kedilerinde böyle bir özellik gördükleri için şaşırmaları oldukça doğal’’ diye konuştu.

19.09.2010


 

“Kıl çadır’’da ‘’göçerlerin sorunları’’ paneli

ŞANLIURFA’NIN Siverek ilçesinde ‘’kıl çadır’’da düzenlenen panelde, ‘’göçerlerin sorunları’’ ele alındı. Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat ve Veterinerlik Fakültesi, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Güneydoğum Derneği tarafından düzenlenen panel, bölgede göçerlerin yoğunlukla ikamet ettiği Karacadağ’da bir kıl çadırda gerçekleştirildi.

HRÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Mehmet Ali Çullu, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Öner Çetin ve her iki üniversiteden akademisyenler ile vatandaşların katıldığı panelde, hayvancılıkla uğraşan göçerlerin ‘’yerleşik hayata geçme istekleri ve sorunları’’ tartışıldı. Panelde konuşan HRÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyrani Koncagül, göçerlerin sorunlarının çözümü için öncelikle bir kooperatif kurup, devletin hayvancılığa verdiği desteklerden faydalanmaları gerektiğini belirtti. Kooperatifleşme yolunda yapılması gerekenlerin anlatıldığı panelde katılımcılara, hayvancılık ve devletin hayvancılığa verdiği destekler konusunda da detaylı bilgi verildi.

19.09.2010


 

İngiltere’den Türk öğrencilere burs imkânı

İNGİLTERE’NİN köklü eğitim kurumlarından Westminster Üniversitesi, Türk öğrencilere burs imkânı sağlayacak. Westminster Üniversitesi, İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğunda, yükseköğretim alanındaki fikir liderleri, eğitim profesyonelleri ve akademisyenlere özel bir dâvet verdi.

Gecede konuşan Rektör Geoffrey Petts, Westminster Üniversitesinin Türkiye ile uzun yıllara varan bir çalışma ve işbirliği geçmişi olduğunu belirterek, var olan ilişkileri geliştirmek ve farklı alanlara yaymak istediklerini söyledi. Petts, üniversitelerinde her yıl yaklaşık 75 Türk öğrencinin eğitim aldığını, İngiltere’de eğitim görmek isteyen çok sayıda Türk öğrencinin ilk tercihleri arasında yer almaktan mutluluk duyduklarını aktardı. Petts, şöyle devam etti: ‘’Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla yeni projeleri hayata geçirmeye karar verdik. Bu projelerden en önemlisi, gelecek 3 yıl içinde Türk öğrencilere verilmek üzere toplam 250 bin İngiliz Sterlini burs bütçesi ayırdık. 2011-2012 öğretim yılında kullanılmak üzere Türk öğrencilerin yararlanması için toplam 165 bin TL’lik burs imkânımız olacak. Türk öğrenciler bu bursa, öğrenimlerini tamamladıktan sonra kendi ülkelerine dönmek ve ülke konomisine katkıda bulunmak koşuluyla hak kazanıyorlar.’’

19.09.2010


 

Trakya, Bediüzzaman’ı bağrına bastı

BEDİÜZZAMAN Tırı’ı dün Trakya turunu tamamlayarak Çanakkale yoluyla Anadolu’ya geçti. Edirne’de Cumu numazı sonrası Selimiye Camii önünden düzenlenen program sonrası yola çıkan hizmet TIR’ı Kırklareli ve Tekirdağlılarla buluşuktuktan sonra dün akşam Çanakkale’ye ulaştı.

Uğradığı illerde ve takip ettiği yol boyunca vatandaşlardan büyük ilgi gören “Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR”ının bugün Balıkesirlilerle buluşması bekleniyor. Hizmet tırının Kırklareli durağında duygu dolu anlar yaşandı. Bir yaşında bebek ile 90 yaşındaki Bediüzzaman sevdalısı aynı karede buluştu.

Gazetemizin, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı dolayısıyla hayata geçirdiği Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tır’ı yolculuğuna önceki gün Edirne’den başlamıştı. Tır, “Bediüzzaman Türkiye yollarında” sloganıyla yola çıkttı. Bediüzzaman’ı ve fikirlerini geniş kitlerelere tanıtmayı amaçlayan tır, bir ay süreyle belirlenen güzergâhlara uğrayarak Türkiye’yi Edirne’den Kars’a kadar dolaşıp Bediüzzaman’ı ve fikirlerini geniş kitlerelere anlatacak. 17 Ekim’de İstanbul’da tamamlaması planlanan tur sırasında, ziyaretçilere Bediüzzaman Kimdir?, Aydınlar Konuşuyor, Bediüzzaman’ın Eğitim Modeli ve 5. Ulusal Risâle-i Nur Kongresi Sonuç Deklarasyonlarını içeren broşürler dağıtılacak. Tırın uğradığı mekânlarda yapılacak çekimlerle bir belgesel yapılması planlanıyor. 30 günlük süre içerisinde Türkiye’yi boydan boya dolaşarak 17 Ekim’de İstanbul’da bitmesi planlanan gezi, gün gün “www.yeniasya.com.tr”, “www.bediuzzamanhizmettir.org” ve “www.sentezhaber.com” aracılığıyla kamuoyuna duyurulacak.

TIR gezisinde ilk bölgenin koordinatörleri olarak Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı ve Reklâm Koordinatörü Mesut Çoban görev yapıyor. TIR, eşliğindeki eskort araç ile 6 kişilik bir ekip görev yapıyor. TIR, 30 merkezde geceleyecek. Bu merkezlerin 18’inde geniş kapsamlı program gerçekleştirilecek. Gezi sırasında uğranılan tarihî mekânlar ile Risâle-i Nur hizmeti açısından anlam ve önem taşıyan yerlerin video çekimi ve fotoğraf kaydı da yapılacak.

Bugün Balıkesir, yarın Bursa’da

“Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR”ı bugün Balıkesirlilerle buluşacak. Yarınki programda ise Bursa var. Bursa’daki tanıtım programına yazarımız İslâm Yaşar ve karikatüristimiz İbrahim Özdabak da katılarak okuyucularımızla sohbet edecekler.

19.09.2010


 

Playstation,THY uçağını yere indirdi

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Pekin seferini yapan Airbus 330 tipi uçağı, sahipsiz playstation cihazı yüzünden Kazakistan’ın başkenti Astana’ya güvenlik gerekçesiyle zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.

Hostesler, önceki gece saat 23.45 sıralarında 243 yolcu ile Atatürk Havalimanı’ndan kalkan THY uçağının kabininde bir playstation cihazı buldu. Aramalara rağmen sahibi bulunamayınca kabin ekibi durumu kaptan pilota bildirdi. Kaptan, kendi inisiyatifini kullanarak güvenlik gerekçesiyle Astana Havalimanı’na saat 06.30 sıralarında zorunlu iniş yaptı. Yolcular bekletilmek üzere terminale alındı, uçağın için ve bagajları da uluslararası kurallara göre tek tek aramadan geçirildi. Yaklaşık 5 saat süren arama neticesinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadı. Bagaj ve yolcular tekrar uçağa alındı.

19.09.2010


 

Tarihi dergâhta 365 gün sema

1500’lü yıllarda Yakup Çelebi tarafından yaptırılan, ve uzun süredir atıl duran Karabaş-i Veli Dergâhı restorasyonunun ardından yılın 365 günü sema gösterisinin sunulduğu bir külür merkezi haline geldi.

Dergâhta Bursa Mevlânâ Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği üyelerinin, gönüllü olarak gerçekleştirdiği gösteriler dünyanın dört bir tarafından gelen yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Yakup Çelebi tarafından kurulan ve bu kişinin kaleme aldığı, ‘Tecvid-i Karabaş’ adlı kitaptan dolayı, ‘Karabaş’ adını alan tarihi dergâh, 867 bin TL’lik yatırımla Osmangazi Belediyesi tarafından restore ettirildi. Restorasyonu tamamlanan Karabaş-i Tekkesi temsil ettiği kültür ile özdeşleşen Mevlevî Kültürü’nün doyasıya yaşandığı bir mekân olarak hizmet veriyor. Yoğun talep üzerine her akşam ücretsiz olarak yapılan gösteride, içeride yer bulamayanlar, projektörle bahçede kurulan perdeye yansıtılan görüntüleri izliyor. Bursa Mevlânâ Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay, tarihî ve kültürel açıdan şehrin en zengin yapılarından biri olan Karabaş-i Veli Dergâhı’ndaki sema gösterilerinin özellikle yabancı turistleri etkilediğini söyledi. Mevlânâ kültürünü Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmayı arzuladıklarını ifade eden Altay, “Senenin 365 gününde sema gösterisi yapıyoruz. Gösterimiz ücretsiz hem de gelenlere ücretsiz çay ikram ediyoruz. Semazenlerimizin tamamının bir mesleği var. İşi olmayanı gönüllü olarak aramıza almıyoruz. Sema yapmak isteyenlerin öncelikle toplumda bir mesleği, işi olması gerekiyor. Sonra gönüllü olanları eğitime tabi tutuyoruz. Yaklaşık 40 tane semazenimiz var. Dönüşümlü olarak her akşam sahne alıyoruz.” dedi.

19.09.2010


 

KATLİAMI PKK’YA ERGENEKON YAPTIRDI

İsveç'te yaşayan Kürt aydın ve siyasetçi Kemal Burkay, Hakkari'deki minibüs katliamının arkasında "derin yapının" olduğunu belirterek Ergenekon'u işaret etti. 9 kişinin öldüğü saldırıyı, PKK'yı maşa olarak kullanan derin yapının düzenlediğini öne süren Burkay, "Belli ki provokasyonu birileri yaptı ve onu, Reşadiye, İskenderun ve benzer örneklerde olduğu gibi PKK'nın üstlenmesini istedi" dedi.

DEVAM EDEN BİR ZİNCİRİN SON HALKASI

Bunun, bölgede cereyan eden ilk provokatif eylem olmayıp, uzun bir zincirin yeni bir halkası olduğunu dile getiren Burkay, referandum öncesi iki imamın öldürülmesi gibi olaylara atıfta bulunarak, referanduma rağmen eylemlerin durmadığını ve daha birkaç gün önce Şemdinli'de polis karakoluna roket atıldığını hatırlatırken, “Bunları başka eylemlerin izlemesi sürpriz olmaz." dedi. İsveç’te yaşayan Kürt aydın ve siyasetçi Kemal Burkay, Hakkâri’deki minibüs katliamının arkasında “derin yapının” olduğunu savunarak, Ergenekon’u işaret etti. 9 kişinin öldüğü saldırıyı, PKK’yı maşa olarak kullanan derin yapının düzenlediğini iddia eden Burkay, “Belli ki provokasyonu birileri yaptı ve onu, aynen Reşadiye, İskenderun ve benzer örneklerde olduğu gibi PKK’nın üstlenmesini istedi” dedi. Saldırıyı “direkt olarak PKK’nın yapmış olmasını inandırıcı bulmadığını kaydeden Burkay, yaptığı açıklamada şu iddiaları dile getirdi: “Öncelikle PKK’nın 20 Eylül’e kadar belirlediği eylemsizlik dönemi henüz sona ermedi. Ayrıca, söz konusu köy son referandumda yüzde 98 oranında boykot oyu kullanmıştı. Aynı zamanda, koruculuğu da reddetmiş olan bu köye bizzat PKK’nın cezalandırma eyleminde bulunması için sebep yok.” Bazı haberlerde, polis tarafından takip edilen KCK üyelerinin olay bölgesindeki milisleri telefonla arayarak, “Bırakılan asker çantasını ön plana çıkarın, provokasyonu sahiplenin!” dediklerine işaret eden Burkay, “Oysa eğer bu çantalar, PKK timi tarafından eylemi askerlere yıkmak için olay yerine bırakıldıysa, onlara telefon etmeye gerek yoktur. Hele hele ‘provokasyonu üstlenin’ demek saçmadır. Provokasyonu üstlenecek olan, oraya neden asker çantası bıraksın ve onu öne çıkarsın?” ifadelerini kullandı. “Belli ki provokasyonu birileri yaptı ve onu, aynen Reşadiye, İskenderun ve benzer örneklerde olduğu gibi PKK’nın üstlenmesini istedi” diyen Burkay, bu eylemi kimin yaptığından öte, niçin yapılmış olunduğunun araştırılması gerektiğini vurguladı. “ÇÖZÜM SÜRECİNİ ENGELLEMEK İÇİN BAŞKA EYLEMLER GELEBİLİR” Burkay, Bunun, bölgede cereyan eden ilk provokatif eylem olmayıp, uzun bir zincirin yeni bir halkası olduğunu dile getirerek, referandum öncesi iki imamın öldürülmesi ve bayram öncesi eylem hazırlığı içinde olmayan 9 PKK’lının imha edilmesi gibi olaylara atıfta bulunarak, “Kamuoyunun tercihi ‘evet’ten ‘hayır’a çevirmek isteniyordu” dedi. Referanduma rağmen eylemlerin durmadığını ve daha birkaç gün önce Şemdinli’de polis karakoluna roket atıldığını ileten Burkay, “Son olarak Peyanis köyüne yönelik katliam sahnelendi. Bunu başka eylemlerin izlemesi sürpriz olmaz” dedi. “AMAÇ, MUHTEMEL OLUMLU GELİŞMELERİ ENGELLEMEK” “Belli ki bu eylemleri planlayanlar her kim ise ki ben aynı merkez olduğu kanısındayım, bu gerilimden bir şeyler bekliyor” diyen Burkay, iddialarına şöyle devam etti: “Amaç, referandum sonrası yumuşama ortamını sabote etmek, demokrasi ve Kürt sorununun çözümü yönündeki muhtemel olumlu gelişmeleri engellemek ve her şeye rağmen süreci durdurmak, tersine çevirmek.” Kemal Burkay, çözümün püf noktasının, “silâhların karşılıklı susması ve soruna barışçı bir ortamda diyalog yoluyla çözüm aranması” olduğuna vurgu yaparak, yumuşama ortamının sabote edilmemesi için herkesi göreve çağırdı.

19.09.2010


 

2023 hedefi için yeni anayasa şart

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünyanın en kalkınmış ülkeler sıralamasında 25. sıradan 17. sıraya yükseldiğini belirterek, ‘’Şimdi 2023 yılı için kalkınmışlık hedefi olarak dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek istiyoruz, ama bu hedefe ulaşmak için öncelikle 1982 Anayasasını mutlaka değiştirmeliyiz’’ dedi.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünyanın en kalkınmış ülkeler sıralamasında 25. sıradan 17. sıraya yükseldiğini belirterek, ‘’Şimdi 2023 yılı için kalkınmışlık hedefi olarak dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek istiyoruz ama bu hedefe ulaşmak için öncelikle 1982 Anayasasını mutlaka değiştirmeliyiz’’ dedi. Hisarcıklıoğlu, Bandırma Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının, 2007, 2008 ve 2009 yıllarında yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyenler ile borsanın yüksek tescilli üreticileri için gerçekleştirdiği ödül törenine katıldı. Bandırma Ticaret Odası’nda yapılan törende konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğuna inandığını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünyanın en kalkınmış ülkeler sıralamasında 25. sıradan 17. sıraya yükseldiğini ifade ederek, şunları söyledi: ‘’Şimdi 2023 yılı için kalkınmışlık hedefi olarak dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek istiyoruz ama bu hedefe ulaşmak için öncelikle 1982 Anayasasını mutlaka değiştirmeliyiz. Hukuk düzenimiz ve defolu olan vergi sistemimizi yeniden düzenlemeliyiz. Geleceğe odaklanarak genç kuşağın ve yeni girişimcilerin yollarını açmalıyız. Siyasetçilerden para pul da beklemiyoruz. Onlardan tek isteğimiz, ihracatçılar ve girişimcilerin önünü açarak, rekabet ortamı yaratmaları, bürokrasiyi ortadan kaldırmalarıdır.’’ Konuşmaların ardından törende yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyen, yüksek düzeyde ihracat yapan kişi ve kurumlar ile yüksek oranda ürün tescilinde bulunan üreticilere ödülleri verildi. Gecede, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman ve Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Hisarcıklıoğlu’na günün anısına birer plaket verdiler. Törene, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ile çok sayıda davetli katıldı.

19.09.2010


 

Darbe ürünü çağdışı yasaklar da kaldırılsın

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun 242. eyleminde, referandumla birlikte darbecilere yargı yolu açıldığı hatırlatılarak, darbeciler yargılanırken, darbe ürünü çağdışı yasakların da ortadan kaldırılması gerektiği belirtildi.

Ankara Abdi İpekçi Parkı dün iki farklı eyleme ev sahipliği yaptı. Bir yandan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu 242. hafta basın açıklamasını gerçekleştirirken, öte yanda Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi aileler eylem halindeydi. Yıllardır kanayan bir yara haline gelen başörtüsü yasağını protesto eden Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu eyleminde yapılan açıklamada, referandumla birlikte darbecilere yargı yolu açıldığı hatırlatıldı, darbe ürünü çağdışı yasakların da ortadan kaldırılması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, Fransa’da uygulanmaya başlanan peçe yasağının da kınanırken , son günlerde bazı İslâm düşmanı fanatiklerin Kur’ân-ı Kerim yakmaya yönelik eylemlerine de şiddetle tepki göseterildi. “Zulüm devam ettikçe hakkı söylemye devam edeceğiz” denilen açıklamada, taleplerine karşılık verilene kadar eylemlere devam edileceği vurgulandı. Aynı noktada eylem yapan TAYAD’lı grup adına yapılan açıklamada ise AKP iktidarının 12 Eylül iktidarından bir farkı olmadığı savunularak, TAYAD’lıların AKP’nin işkenceci yüzünün ortaya çıkmasıyla tutuklandıkları iddia edildi. Eylemcilere polis tarafından herhangi bir müdahale edilmezken, eylemler sırasında da hiçbir olay çıkmadı. Ankara/ FİKRET DAĞAŞAN

19.09.2010


 

Emekli Temizöz sivil cezaevinde

Emekliye ayrılan Kayseri eski İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz, 18 aydır tutuklu bulunduğu askerî cezaevinden sivil cezaevine nakledildi. Temizöz, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askerî Savcılığının mahkemeye gönderdiği, Temizöz’ün askerlikle bir ilişkisinin kalmadığı belirtilen yazının ardından sivil cezaevine konuldu.

Emeklıye ayrılan Kayseri eski İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz, 18 aydır tutuklu bulunduğu askeri cezaevinden sivil cezaevine nakledildi. Edinilen bilgiye göre, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ, Tamer Atağ, Fırat Altın (Abdulhakim Güven), Hıdır Altuğ, Adem Yakin ve Kukel Atağ ile birlikte Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan Albay Cemal Temizöz, önceki gün görülen 18. celsenin ardından Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevine nakledildi. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığının mahkemeye gönderdiği yazıda, Temizöz’ün askerlikle bir ilişkisinin kalmadığı belirtilerek, şöyle denildi: ‘’Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığının tutuklu sanık Cemal Temizöz’ün 30 Ağustos 2010 tarihinden geçerli olmak üzere kadrosuzluktan emekli edilmesi ve muvazzaf subay statüsünün sona ermesi sebebiyle askerlikle ilişkisi kalmadığı anlaşıldığından adı geçen tutuklunun 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunun 39. maddesi uyarına ilgi tutuklama müzekkeresinin infazının sağlanması için Diyarbakır Cezaevi Müdürlüğüne kapatılması hususunda 17 Eylül 2010 tarihli müzekkereleri okundu dosyasına konuldu.’’ 18 AYDIR CEZAEVİNDE Diyarbakır’da 25 Mart 2009 tarihinde tutuklanan emekli Albay Temizöz, yaklaşık 18 aydan buyana 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Cezaevinde bulunuyordu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 104 sayfalık iddianamede, sanık Temizöz’ün 1993’te Cizre’de ‘’terörle mücadele ediliyor’’ görüntüsü altında ‘’korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu’’, ‘’Söz konusu grubun, süreç içerisinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKK’ya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı’’ ileri sürülen iddianamede, grubun sorgulanan bu kişilerden bir kısmını öldürdüğü öne sürülüyor. Temizöz hakkında 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

19.09.2010


 

İsmail Hakkı Demir dualarla

Gazetemiz Geyve temsilcisi İsmail Hakkı Demir vefat etti.

Önceki gün geçirdiği kalp krizi neticesinde hastaneye kaldırılan Demir, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Demir’in cenazesi Geyve’de kılınan cenaze namazı ardından dualarla toprağa verildi.

19.09.2010


 

İnegöl olaylarına 21 tutuklama

BURSA'NIN İnegöl ilçesinde 26 Temmuz’da meydana gelen olaylara ilişkin kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan 40’den 21’i tutuklandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından iki otobüsle İnegöl Adliyesine götürülen ve ‘’Yağma, güvenlik güçlerine mukavemet, devlet malına zarar vermek ve kundaklama’’ suçlarından hakim karşısına çıkan zanlılardan 21’i tutuklandı. Diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, olay gecesine ait kamera kayıtlarını incelemesi ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda başlattığı çalışma kapsamında, İnegöl’de önceki gün 44 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 4’ü, önceki gün sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

19.09.2010


 

Hacı adaylarına tavaf provası

Ankara Müftülüğünce hacı adaylarına yönelik düzenlenen seminerde, Kâbe maketi ile tavaf provası yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve acentalar aracılığıyla başkentten hacca gidecek 6 bin 100 hacı adayına yönelik seminerlerin ilki bugün Kocatepe Camisi’nde yapıldı. Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, seminerde yaptığı konuşmaya, bütün hacı adaylarının ibadetinin mübarek olmasını dileyerek başladı. Hac ibadetinin en iyi şekilde yerine getirilmesini sağlamak amacıyla bu seminerleri düzenlediklerini belirten Özer, hacı adaylarından seminerlere devam etmelerini istedi. Özer, 40-45 kişilik hacı adayı gruplarından bir din görevlisinin, 5-7 kişilik gruplardan da kafile başkanının sorumlu olacağını anlatarak, ‘’Görevli arkadaşların yaşı ne olursa olsun size aktardığı bilgilere uyalım’’ dedi. Kardeşlik ilişkileri içinde kutsal topraklara gidip gelmenin önemine değinen Özer, hac ibadetinin kimsenin kalbini kırmadan ve kul hakkı yemeden yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Özer’in hac ibadeti hakkında genel bilgi vermesinin ardından, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ali Yıldırım, hacı adaylarını sağlık konusunda bilgilendirdi. İhrama nasıl ve ne zaman girileceğinin anlatılmasının ardından hacı adayları, Kâbe maketi etrafında tavaf provası yaptı.

19.09.2010


 

PATRİK MÜFTÜYÜ ZİYARET ETTİ

Akdamar Kilisesinde bugün yapılacak ayin nedeniyle Van’a gelen Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ile iki rahip, İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ı makamında ziyaret etti. Ateşyan’ı, makamında kırmızı gül ile karşılayan Müftü Arvas, Van iline özgü semaver hediye etti. Arvas Van'da 1915 yılında yıkıldıktan sonra restorasyon çalışması yapılan Van Kalesindeki Süleyman Han Camiinin de açılışının yapıldığını ve bu hafta ilk Cuma namazının kılındığını dile getirdi.

Müftü, patriği kırmızı gülle karşıladı

Akdamar Kilisesi’nde yapılacak ayin sebebiyle Van’a gelen Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ile iki rahip, İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ı makamında ziyaret etti. Ateşyan’ı, makamında kırmızı gül ile karşılayan Müftü Arvas, Van iline özgü semaver hediye etti. Ateşyan ise Müftü Arvas’a, ‘’Osmanlı Sağlık Hizmetlerinde Ermeniler’’ adlı kitap verdi. Ateşyan, 95 yıl aradan sonra ilk kez Akdamar Surp Haç Kilisesi’nde ayin gerçekleştirileceğini hatırlatarak, kilisedeki çanın susmasıyla 1915 yılından sonra hayal olan bir rüyanın, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van Valisi Münir Karaloğlu ile Türkiye devletinin nazik davranışı ve hoşgörüsüyle bugün gerçeğe dönüşeceğini söyledi.

Müftü Arvas’ı bugün yapılacak ayine davet eden Ateşyan, ‘’Biz duâmızı ederken, Van şehrinin değerli müftüsü olarak sizlerin de duâsının bizim duamıza katılmasını istiyoruz’’ dedi.

‘’DİNSİZ BİR İNSAN TASAVVUR

ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Müftü Arvas ise insanlar için dinin önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

‘’Dinsiz bir insan tasavvur etmek mümkün değil. İnsanların dini inançlarını, dini duygularını ifade etmeleri önemlidir. Ülkedeki din özgürlüğüne başkanlığımız hassasiyet gösteriyor. Tabi aynı şekilde Avrupa’da ve Batı Trakya’daki kardeşlerimizin de dinlerini özgürce yaşayabilmeleri, ifade edebilmeleri, ibadethane yapabilmeleri önemlidir. Bütün dünyada din özgürlüğü çok önemlidir. Çünkü dinin olmadığı yerde dinsizlik söz konusu. Dinsizliğin olduğu yerde de fesat, fitne olur. Bu bakımdan biz bu konuları önemsiyoruz. Herkesin dinini rahatça yaşayabilmesinin temini bizim için önemlidir. İnşallah bütün dünyada barış, kardeşlik, huzur olur. Dualarımız bu yöndedir.’’

19.09.2010


 

Toplu taşıma araçları yarın ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla okulların açıldığı gün toplu taşım araçları (İETT, İDO, Şehir Hatları, Tramvay, Metro ve Hafif Metro) 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.

İstanbul’da, okulların açılması dolayısıyla gelecek hafta trafik sıkışıklığını en aza indirmek için kamyonların trafiğe çıkışına kısıtlama getirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’da okulların açılacağı hafta trafiğin yoğun olduğu sabah 06.00-10.00 ile akşam 16.00-22.00 saatleri arasında ağır tonajlı kamyonların çevre yollarına girişi yasaklandı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar doğrultusunda, izin verilen kamyonlar haricinde, çevre yolları ve boğaz köprülerine kamyon girişi yasaklandı. Trafik yoğunluğunu azaltmak için, D-100 Karayolu, TEM otoyolu ve bunların bağlantı yollarına, sabah 06.00-10.00 ile akşam 16.00-22.00 saatleri arasında, kamyon, tır, çekiciler ve akaryakıt tankerleri giremeyecek. Şehir içi nakliye yapan ve transit geçen bütün ağır vasıtalar 10.00-16.00 ile 22.00-06.00 saatleri arasında otoyol ve katılım noktalarını kullanabilecek. Birinci Boğaz Köprüsü’ndeki kamyonet ve kamyon giriş yasağı (resmi plakalı araçlar hariç) 24 saat uygulanıyor.

19.09.2010


 

Bakan Dinçer, Norveç ve Sırbistan yolcusu

Çalişma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 20 Eylülde Noveç’e, 22 Eylülde Sırbistan’a çalışma ziyaretinde bulunacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dinçer, OECD ve Norveç Çalışma Bakanlığı işbirliğiyle 20-21 Eylülde Oslo’da düzenlenecek ‘’Genç İstihdamı Konusunda Üst Düzey Politika Forumu’’na katılmak üzere Norveç’e, 22-24 Eylülde Belgrad’da gerçekleştirilecek Türkiye-Sırbistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) I. Dönem Toplantısı için Sırbistan’a gidecek.Dinçer, Oslo’daki OECD toplantısında 21 Eylülde ‘’İş Krizinin Gençler Üzerindeki İz Bırakıcı Etkisinin En Aza İndirilmesine Yönelik Kısa ve Orta Vadeli Politika Seçenekleri’’ konulu panelde, paneli yönlendirici bir konuşma yapacak. Bakan Dinçer, Norveçli muhatabı ve diğer muhatapları ile toplantıyı düzenleyen OECD yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirecek. Norveç’teki temaslarının ardından Sırbistan’a geçecek Dinçer, KEK Toplantısı’nın açılış ve kapanışında, ayrıca 24 Eylülde Belgrad’da düzenlenecek Türk-Sırp İş Konseyi Toplantısı’nda konuşmalar yapacak ve iş adamlarıyla görüşecek. Bakan Dinçer, KEK Eş Başkanı Sülejman Ugljanin, meslektaşı Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Rasim Ljajiç ile kesinleşmesi halinde Cumhurbaşkanı Boris Tadic, Başbakan Mikro Cvetkovic, Ekonomi ve Ticaretten Sorumlu Bakan ile de birer görüşme yapacak. Ziyaret sırasında, üzerinde son mutabakatın sağlanması halinde, Sırbistan Çalışma ve Sosyal Politika Bakanlığı ile işbirliği anlaşması da imzalanacak.

19.09.2010


 

Yardımlaşma kooperatifinde kumar

Adana’da bir yardımlaşma kooperatif ofisine düzenlenen operasyonda 118 kişi kumar oynadıkları, 3 kişi de oynattıkları gerekçesiyle yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Çınarlı Mahallesindeki Sosyal Aktivite, Yardımlaşma, Kültür ve İşletme Kooperatifi binasında kumar oynatıldığı ihbarı aldı.Yapılan fiziki takip sonucu ekipler, kooperatif binasına operasyon düzenledi. Operasyonda, tombala çektirmek suretiyle kumar oynatıldığı suç üstü tespit edilirken, tombala topları, kumar makineleri ele geçirildi. Kumar oynadıkları belirlenen 118 kişi hakkında Kabahatler Kanunu göre 143’er TL para ceza uygulanırken, kumar için yer ve imkan sağladıkları tespit edilen Erden K. (31), Adem A. (31) ve Paşa K. (48) gözaltına alındı.

19.09.2010


 

Pozantı'da trafik kazası: 4 ölü, 1 yaralı

Adana’nin Pozantı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Yusuf Mert yönetimindeki 42 M 0715 plakalı kamyon, TEM Otoyolu’nun Vali Çeşmesi mevkisinde, aynı yönde seyreden Eyyüp Azizoğlu yönetimindeki 34 BPK 88 plakalı otomobile çarptı. Kazada, kamyon sürücüsü Yusuf Mert, yanında bulunan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir erkek ile otomobil sürücüsü Eyyüp Azizoğlu ve akrabası Zelal Azizoğlu öldü, Adaz Azizoğlu yaralandı. Kazanın gübre yüklü kamyonun freninin patlaması sonucu meydana geldiği öğrenildi. Pozantı Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından kazada ölen kişilerin cesetleri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

19.09.2010


 

Sorunlu kavşaklar yeniden düzenleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, zaman içindeki nüfus artışı ve yapılaşmalar sebebiyle trafik sıkışıklığına sebep olan sorunlu kavşakları yeniden düzenleniyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı, Florya Havuzlu, Çağlayan kavşaklarından sonra Ümraniye’deki Alemdağ Caddesi ile Şile bağlantı yolu Tepeüstü Ada Kavşağı’nın, Ümraniye, Dudullu, Çakmak ve Tepeüstü bölgelerinde yeni yapılan toplu konut projeleri ve alışveriş merkezleri sebebiyle yoğunlaştığı ve yolların trafiği taşıyamaz hale geldiği belirtildi. Açıklamada, Belediyenin, Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler kapsamında, sorunlu kavşaklarıın yeniden düzenlendiği belirtildi.

19.09.2010


 

30 bin şoföre “can taşıdığını unutma” uyarısı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), Başakşehir’deki 13 kişinin hayatını kaybettiği kaza üzerine, binlerce şoföre ‘’kurallara uy’’ broşürü dağıtacak.

İSTESOB’dan yapılan açıklamada, Başakşehir’deki kazanın, 35 motorize esnaf odasının bağlı bulunduğu Birliği harekete geçirdiği ve 30 bin şoföre ‘’Şoför kardeşim, can taşıdığını unutma’’ başlığı altında, trafikteki temel kuralların sıralandığı broşürün dağıtılacağı, ayrıca broşürde ‘’Başkalarının hatası için tetikte ol’’ ve ‘’Toplumun tepkisini alma’’ uyarılarının yer aldığı belirtildi. Açıklamada, trafik kazaları sebebiyle acil toplantıya çağırılan oda başkanlarının, minibüs şoförlerinin eğitime tabi tutulması ve disiplin cezası gibi konular üzerinde yoğunlaştığı kaydedilerek, odaların, kuracakları ekiplerle kurallara uymayan minibüs şoförlerinin tespit edilmesi konusunda çalışma başlatacakları ifade edildi.

19.09.2010


 

İlköğretim okuluna molotoflu saldırı

MALTEPE'DEKİ bir ilköğretim okuluna yapılan motolofkokteylli saldırı sonucu maddi hasar meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Maltepe Gülensu Mahallesi’ndeki Gülensu İlköğretim Okuluna gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotofkokteylli saldırı yapıldı. Saldırı sonucu okulda çıkan küçük çaplı yangın mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Okulun öğretmenler odası ve bir sınıfının zarar gördüğü yangın sonrası inceleme yapan polis ekipleri saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

19.09.2010


 

‘Dur’” ihtarına uymayan terörist yaralı yakalandı

HATAY'IN Dörtyol ilçesinde İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin ‘’dur’’ ihtarına uymayan terör örgütü mensubunun yaralı olarak silah ve teçhizatı ile ele geçirildiği bildirildi.

Valilik Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün 15.45 sıralarında Dörtyol ilçesi Bülke Yaylası bölgesinde operasyon icra eden İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler bir grup teröristle karşılaştı. ‘’Dur’’ ihtarına uymayan terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışma neticesinde bir terörist, yaralı olarak bir adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet el bombası ve diğer teçhizat ile birlikte ele geçirildi. Açıklamada, bölgede operasyonların genişletilerek devam ettiği kaydedildi.

19.09.2010


 

Selanik Başkonsolosluğuna saldırı düzenlendi

YUNANİSTAN’IN Selanik kentindeki Türk Başkonsolosluğuna molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Saat 02.30 civarında kimliği belirlenemeyen kişiler, konsolosluk binasının önündeki koruma polislerine molotofkokteyli attı. Molotofkokteylinin isabet ettiği polis kulübesinde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürülürken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

Konsolosluk yetkilileri yaptığı açıklamada, saldırının caddedeki polis noktasına yapıldığını ve konsolosluk binasında hasar meydana gelmediğini belirtti. Selanik Başkonsolosluğuna 12 Ağustosta da kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından molotofkokteylli saldırı düzenlenmişti.

19.09.2010


 

Terörü toplumsal uzlaşmayla çözeriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Toplumsal uzlaşmayı, toplumsal desteği sağlayarak biz bu terör olayını aşarız. Aşmak durumundayız, çözmek durumundayız’’ dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Kalecik ilçesinde düzenlenen 6. Uluslararası Kalecik Karası Festivali’nin açılışına katıldı. Yaptığı konuşmada, Türkiye’nin referandum süreci yaşadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, ‘’Demokrasi sınavından başarıyla geçen, ‘evet’, ‘hayır’ kullanan, referandumda görüşünü bildiren bütün yurttaşlarıma tekrar demokrasinin güzelliği açısından yürekten teşekkür ediyorum’’ diye konuştu. Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu, çok sorunları da bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

‘’Büyük ülkenin sorunları büyük olur. Ama bu sorunları çözmek siyaset kurumunun görevidir. Siyaset kurumu var olan sorunları çözmek zorundadır. Bütün bu güzellikler içinde bazen acı haberler de alıyoruz. Doğu, Güneydoğu’da yurttaşlarımızın hayatını kaybetmesi, şehitlerimizin gelmesi hepimizi üzüyor. Hiç birimiz istemeyiz, hiç kimsenin burnunun bile kanamasını istemeyiz. İstiyoruz ve diliyoruz, gönülden de istiyoruz, terörü bitirelim, terörü yok edelim. Terörle uğraşmak, terör sorununu çözmek elbette ki zaman alacak ama bir şekilde bunu da Türkiye’nin gündeminden çıkarmak zorundayız. Siyaset kurumuna, iktidara görev düşüyor. Bu sorunu çözmek halkın desteğini almakla mümkündür. Toplumsal uzlaşma sağlamakla mümkündür. Her seferinde bunu söyledim, bunu söylediğim için zaman zaman suçlandım. Yine söylüyorum, toplumsal uzlaşmayı, toplumsal desteği sağlayarak biz bu terör olayını aşarız. Aşmak durumundayız, çözmek durumundayız. Gerçekten de analarımız ağlamasın diye söylüyorsak, bunda samimiysek bütün içtenliğimizle toplumun desteğini alarak bu sorunu çözmek durumundayız.’’

19.09.2010


 

Dağdakilerle demokrasiyi konuşmak kolay değil

BAĞIMSIZ Türkiye Komisyonu Başkanı ve eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, ‘’Otuz yıldır dağda olanlarla demokrasiyi konuşmak kolay değildir ancak Türkiye’nin attığı adımlar önemlidir’’ dedi.

Açık Toplum Vakfı ve British Council işbirliği ile Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine destek vermek amacıyla kurulan, kamuoyunda ‘’Akil Adamlar’’ olarak da bilinen Bağımsız Türkiye Komisyonu’nun, Diyarbakır ve İstanbul’daki ziyareti tamamlandı. Komisyon üyeleri, Türkiye izlenimlerini Swissotel’de düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Komisyon Başkanı ve eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, Türkiye’ye “AB üyelik sürecini izlemek ve destek olmak” amacıyla geldiklerini belirtti. Ahtisaari, Türkiye’nin AB üyelik sürecinde diğer devletlerle aynı muameleyi görmesini talep ettiklerini söyledi ve ‘’AB sürecinde çok profesyonel davranan Türkiye, attığı adımlarla ekonomisini çoğu AB ülkesinden iyi duruma getirmiştir’’ diye konuştu. Türkiye’nin, sorunlarını barışçıl ve huzurlu bir ortamda tartışıp dostane çözümler bulması gerektiğini ifade eden Ahtisaari, ‘’Temaslar sırasında bütün tarafların söylediği net bir mesaj var, o da şiddetin olmaması, siyasi sürecin işlemesi ve bu süreç sonunda bir silahsızlanma döneminin başlamasıdır. Otuz yıldır dağda yaşayanlarla demokrasiyi konuşmak kolay değildir. Ancak Türkiye’nin attığı adımlar önemlidir’’ dedi.

19.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.