20 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Akdamar'da 95 yıl sonra ayin

Van Gölündeki Akdamar Kilisesinde, 95 yıl aradan sonra ilk kez ayin yapıldı. Bir günlüğüne ibadete açılan kiliseye mekân darlığından dolayı sadece 50 protokol üyesi alındı.

95 yıl aradan sonra ilk kez bir günlüğüne ibadete açılan Akdamar Kilisesi’nde ayin yapıldı. Akdamar Kilisesi’nde yapılan Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Aram Ateşyan’ın yönettiği ayin, kilise bahçesinde toplanan din adamlarının topluca kiliseye girmesiyle saat 11.00’da başladı. Kilisede yaklaşık 2 saat boyunca, koro eşliğinde ilahiler ve dualar okundu. İncil’den de bazı bölümlerin okunduğu ayinde, Ateşyan’ın konuşması sonrası dışarı çıkan din adamları, bir süre daha dua ve ilâhi okumayı sürdürdü. Ayin, Ateşyan’ın da aralarında yer aldığı din adamları tarafından yapılan seramoni sonrası tamamlandı. Ayin sırasında, kilise bahçesine çıkan din adamları, ellerindeki lokma şeklindeki ekmek parçalarını, cemaate dağıttı. Bazı cemaat üyeleri, kilise bahçesindeki haç önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı kişiler de kilisenin arka kısmında oluşturulan özel bölümde mum yakıp dua etti. Türkiye Ermeni Patrikliğinin daveti üzerine İstanbul’dan adaya gelen Maral dans grubu, ayin sonrasında gösteri sundu. Ayin sırasında, iç mekân darlığından dolayı kilise dışında bekleyen katılımcılar, ellerinde tuttukları ahşap haç sembolü ile dev ekrandan ayini izledi. Vali Münir Karaloğlu’nun da helikopterle yukarıdan ayini izlediği, güvenlik tedbirlerini incelediği bildirildi. Türkiye’deki Ermeni cemaati üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı ayini, 148 yerli, 63 yabancı basın mensubu izledi.

ATEŞYAN: MÜKEMMEL AYİN OLDU

Ayinden sonra din adamları ve dâvetlilerle birlikte adadan ayrılan Ateşyan, yurt dışından çok telefon aldığını belirterek, şunları söyledi:

‘’Çok mükemmel bir ayin oldu. İlâhiler okundu. Adada sadece Ermeniler yoktu. Yabancılar ve yerel halk da vardı. Halk da bizim mutluluğumuza ortak oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Sevgi, saygı ve teşekkürlerimizi iletiyorum. Bu imkânı sağlayan devlet yetkililerine de teşekkür ediyorum. İlgi muhteşemdi. Çok rahat ve uyum içinde, bir ayin gerçekleşti.’’

Ateşyan, ayin için İstanbul’dan getirilen haçın da en kısa zamanda kilisenin kubbesine yerleştirileceğini söyledi.

20.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bediüzzaman Tır'ı Marmara Bölgesinde

  Demokratik açılım Bediüzzaman’ın yüz yıllık reçetesi

  17 Haziran’a kadar ders

  Saldırılarda aynı silâhlar kullanılmış

  Başbakanlık’ta güvenlik zirvesi

  Zeynep’in hesabını kim verecek?

  Bu millete hainlik para etmez

  Bahçeli, protokolden ayrı oturdu

  Kimse çocuklar üzerinden siyaset yapmasın

  Köylülerin su kavgası: 5 ölü

  AKP binasına ses bombası

  Selimiye Camii’nde define aramışlar

  Gelin ile damat feci kazada yanarak can verdi

  Akdamar'da 95 yıl sonra ayin

  Ordudan niye atıldım?

  Kopya iddiasında 19 zanlı adliyeye sevk edildi

  Bakan Ergin: Türkiye, düne göre daha ileride

  İpek: İlk işimiz uyum paketi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.