24 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

F klavye yaygınlaşmalı

UZMANLAR, Türkçe hızlı yazmaya en uygun klavye olan ancak kullanım oranı yüzde 10’lara gerileyen F klavyenin yaygınlaşmasının önemine işaret etti.

Türkiye Bilişim Derneği eski yönetim kurulu üyesi Serdar Bilecen, dünya genelinde Latin harflerini kullanan 4 klavyeden birinin F klavye olduğunu bildirdi. Son 10 yılda Q klavyenin, bütün klavyelerin yüzde 90’ını oluşturduğunu belirten Bilecen, ‘’F klavye oranı ise yüzde 10 dolayında kaldı. Türkiye, hızlı yazıma çok uygun verimli bir standart olan F klavyeyi son 10 yıldır kaybetmiş durumda’’ diye konuştu. Bilecen, önümüzdeki dönemde okullarda F klavye standardının yeniden getirilememesi durumunda bu klavyenin yakın zamanda ortadan kalkacağını belirterek, ‘’F klavyenin yaygın kullanılması, Türkçe hızlı metin yazma, verimli metin yazma açısından doğru olandır’’ dedi. Avrupa ve ABD’de bakmadan 10 parmak klavye kullanıcılarının yüzde 85 oranında olduğunu, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 4 olduğunu bildiren Köse, ‘’On parmakla bakmadan F klavye ile yazı geliştirilmeli. Böylelikle zamandan büyük tasarruf sağlanmış olur’’ diye konuştu.

24.09.2010


Gates, 17 yıldır en zengin

YAZILIM devi Microsoft’un kurucularından hayırsever Bill Gates, 17 yıldır ABD’nin en zenginleri listesinin başında bulunuyor.

İş çevrelerinin etkin dergisi Forbes’in hazırladığı listeye göre, 54 milyar dolar kişisel serveti bulunan ve geçen yıla göre servetini 4 milyar dolar arttıran Gates’i 45 milyar dolarlık servetle yatırımcı Warren Buffet takip ediyor. Oracle şirketinin kurucusu, yazılım zengini Larry Ellison 27 milyar dolarlık servetle üçüncü, perakendeci devi Wal-Mart’ın sahibi Christy Walton 24 milyar dolarla dördüncü sırada yer alıyor.

24.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.