07 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

YASAK UTANCI ARTIK BİTSİN

Üniversitelerin çağdaş dünyada, bilim, teknoloji ve icatlar üretmekle yarıştığını, her türlü düşünceyi özgürce tartıştığını ifade eden Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye'deki üniversitelerin bu yarıştan geri kalmasının ve genç kızların giysileriyle uğraşmasının büyük bir talihsizlik olduğunu belirterek, buna artık son verilmesi gerektiğini vurguladı.

YASAKLAR YERİNE ÖZGÜRLÜK VE BİLİM ÜRETİMİ “Bizler üniversitelerin yasaklarla değil, gelişmiş toplumlara yaraşır biçimde, özgürlüklerle ve bilim üretimiyle anılmasını istiyoruz” diyen Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay da, eğitim ve öğretimde her türlü kısıtlama ve dayatmaya karşı olduklarını bildirerek, “Üniversite özgür olmalıdır, özgür kalmalıdır ve her türlü dayatmalar son bulmalıdır” dedi. Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, üniversitelerin çağdaş dünyada, bilim, teknoloji ve icatlar üretmekle yarıştığını, her türlü düşünceyi özgürce tartıştığını ifade ederek, Türkiye’deki üniversitelerin bu yarıştan geri kalmasının ve genç kızların giysileriyle uğraşmasının büyük bir talihsizlik olduğunu, buna artık son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK’ün İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği yazıyı demokratik ve insan onuruna yakışır bulduklarını belirtti. ‘’YÖK’ün siyasi partilerin çözemediği başörtüsü sorununu uygulamada çözdüğünü’’ ileri süren Avcı, ‘’Şimdi sıra siyasilerimizdedir. Öğrenciyle öğretim görevlisini karşı karşıya getirmeyecek, üniversitelerimizde çatışma ve kargaşa ortamı oluşturmayacak bir düzenlemeye acilen ihtiyaç vardır. İktidar ve ana muhalefet partileri başta olmak üzere tüm siyasi partilerimizden 21. Yüzyıl Türkiyesine yakışmayan başörtüsü yasağının son bulmasıyla ilgili samimi adımlar atmasını bekliyoruz’’ ifadesini kullandı.

Üniversitelerin çağdaş dünyada, bilim, teknoloji ve icatlar üretmekle yarıştığını, her türlü düşünceyi özgürce tartıştığını ifade eden Avcı, Türkiye’deki üniversitelerin bu yarıştan geri kalmasının ve genç kızların giysileriyle uğraşmasının büyük bir talihsizlik olduğunu vurguladı. Avcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

‘’Yükseköğretim ile ilgili onca sorunumuz varken enerjimizin büyük bölümünü başörtüsü tartışmalarında harcıyor olmamız ne kadar büyük bir üzüntü kaynağıdır. Üstelik sadece yükseköğrenim öğrencilerine kılık kıyafette sınırlandırma getirilmemektedir. Üniversite bünyesinde halka yönelik kurslarda da aynı engel devam etmektedir. Demokrasi ve özgürlükler alanında çıtasını yükseltmenin en büyük kalkınma nedeni olacağını kavrayan Türkiye, siyasal tarafsızlığını en başta üniversitelerinde kanıtlamaya mecbur ve mahkumdur. Türkiye, üniversitelerinde başörtüsü sorunuyla uğraşmamalıdır.’’

ÖZBAY: ÜNİVERSİTELER

ÖZGÜRLÜKLERLE ANILSIN

Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay, halen bu çağda insanların kılık-kıyafetiyle uğraşılmasının enerji kaybından başka bir işe yaramadığını söyledi. Özbay, “Bizler Üniversitelerin yasaklar ile değil, gelişmiş toplumlara yaraşır biçimde, özgürlüklerle ve bilim üretimiyle anılmasını istiyoruz” dedi. Eğitim ve öğretimin değişim ve gelişimin önünü açtığını vurgulayan Özbay, bu alanda her türlü kısıtlama ve dayatmaya karşı olduklarını açıkladı. Özbay, “Üniversite özgür olmalıdır, özgür kalmalıdır ve her türlü dayatmalar son bulmalıdır” diye konuştu. Eğitim ve öğretimin bireyin toplum içinde etkili bir yer bulabilmesinin en temel şartı olduğunu vurgulayan Özbay, şunları kaydetti: “Devlet, vatandaşlarının eğitim ve öğretimini yalnızca üstlenmekle kalmamış, aynı zamanda vatandaşları arasında fırsat eşitliğini sağlamak, bu görevini tam bir adalet ve eşitlik içinde yerine getirmeyi de yüklenmiştir. Bu noktada özgür eğitim ve öğrenim, bütün insanların yararı için, eşit olarak sağlanmalıdır. Bireylere eşit şans verilmesi ve eşit imkân sağlanması esastır” diye konuştu.

07.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bankalar ‘kuruşu’nu bırakmıyor

  Üniversitede ilk ders maden işçisinden

  BM, İstanbul’u sevdi

  Lise öğrencilerinden minik öğrencilere destek

  Çocuklara uyku saatini televizyon hatırlatacak

  Akdağ: Sezaryenle doğum önemli sağlık sorunu

  Çocuk ölümleri önlenebilir

  Şanlı, Gazi, Kahraman Üstad

  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?

  Maraş’ta ilginç simalar

  Üniversiteler, bir dönem enerjilerini boşa harcadı

  Tezkere meclise sunuldu

  Erdoğan:Bizi oyalamayın

  21 dokunulmazlık dosyası daha

  Fakıbaba da SP’den istifa etti

  Erteleme samimiyetsizlik

  YASAK UTANCI ARTIK BİTSİN

  Ek yerleştirmede son gün 11 Ekim

  Hacı adaylarına aşı şartı

  Türkiye AİHM’de mahkûm

  Baransu beraat etti

  Arif Doğan adliyede

  Buldukları cisim ellerinde infilâk etti

  Kışlada iki şüpheli ölüm daha

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.