24 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Bu mu’cize Allah’ın işi

Şili’nin San Jose şehrindeki maden ocağında meydana gelen göçükte yerin yaklaşık 700 metre altında 70 gün mahsur kaldıktan sonra kurtarılan 33 madenciden 4’ü başlarından geçeni Allah’ın işi ve mu’cize olarak niteledi.

ŞİLİ'NİN San Jose kentindeki maden ocağında meydana gelen göçükte yerin yaklaşık 700 metre altında 70 gün mahsur kaldıktan sonra kurtarılan 33 madenciden 4’ü başlarından geçeni Tanrı’nın işi ve mu'cize olarak niteledi. Hayatlarında ilk kez uçağa binerek Şili’den İspanya’nın başşehri Madrid’e gelen Ariel Ticona, Esteban Rojas, Victor Segovia ve Pablo Rojas, madendeki zor günlerini ve şimdiki mutluluklarını anlattı.

Madenciler, Türkiye ile ilgili bir soruya, “Türkiye diye bir ülke olduğunu biliyoruz, ama başka bir bilgimiz yok. Televizyondan duyduk, o kadar. Galiba orada oynayan birkaç Şilili futbolcu da var. Ama Türkiye nerede bilmiyoruz” karşılığını verdi.

“YAŞADIĞIMIZ HİÇBİR

YERDE YAŞANMASIN”

Madendeyken eşi doğum yapan ve kızına Esperanza (Umut) adını veren Ariel Ticona, yerin altında yaşadıklarına ilişkin olarak, “Olağanüstüydü. Tanrı’nın var olduğunu gördük. Oradan çıkmak ve yeniden hayatın tadını çıkarmak bir mu'cize” diye konuştu. Eşi ve bir aylık kızıyla birlikte Madrid’e gelen Ticona, artık kızıyla özlem gidererek, kız babası olmanın zevkini çıkarmak istediğini belirtti ve şunları kaydetti:

“Yaşadığımız tecrübenin dünyanın hiçbir maden ocağında yaşanmamasını umuyoruz. Şu anda olağanüstü bir hayat yaşadığımız doğru. Herkes basının ilgi odağı oldu. Bu bizim alışık olduğumuz bir hayat değil. Ama sakin olmaya çalışıyoruz, çünkü 1 ay sonra işimize, kendi hayatımıza döneceğiz. Basın bizden çok şey bekliyor, ama bu hayatımız çok kısa sürecek, bunu biliyoruz.”

“DAĞ HAREKET ETTİ”

Göçüğün hemen ardından 32 madenci arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları ilk şeyin diz çökerek duâ etmek olduğunu ifade eden Esteban Rojas ise, “Dağ hareket etti. O yüzden şimdi buradayız. Bundan sonra çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olması ve bizim yaşadıklarımızı yaşamaması için çalışacağız” dedi.

24.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu mu’cize Allah’ın işi

  Pakistan’a 2 milyar dolar askerî yardım yapılacak

  Pakistan’daki CIA ajanlarının sayısı arttı

  BM binasına saldırı

  İsrail verdiği sözde durmadı

  Savaş suçlusu Mladiç yakalansın

  Hristofyas: En kısa zamanda üçlü görüşme yapma arzusundayım

  ABD, Irak’taki işkenceleri görmezden gelmiş

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.