30 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Türkiye sular altında

Yurdun özellikle batı kesiminde etkili olan yağışlar vatandaşları zor durumda bıraktı. Bursa’da evler, iş yerleri, kurban pazarları ve tarlalar su altında kalırken, Kocaeli’de dere taşkınları yaşandı. Onlarca insan evlerinde mahsur durumda. Aileler botlarla kurtarıldı. İstanbul’da da etkili olan sağanak ve şiddetli rüzgâr yüzünden kazalar ve su baskınları yaşanırken, fırtınanın etkisiyle devrilen ağaçlar çevrede maddî hasara yol açtı.


İptal edilen KPSS yarın

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM), Temmuz 2010’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddiası

Saatler bu gece bir saat geriye

YAZ Saati uygulaması, yarın sona eriyor. Uygulamanın sona ermesiyle bugün gece saat 04.00’de saatler bir saat geri alınacak.


  Gençlerin ‘Avrupa Parlamentosu’ İstanbul’da toplanacak

GENÇLERİ, AB entegrasyonu sürecine katmayı, Avrupa vatandaşlığı algısını geliştirmeyi amaçlayan ‘’Model Avrupa Parlamentosu (MEP)’’ bugünden itibaren İstanbul’da toplanacak.


  Ankara-Konya hızlı tren hattında son raylar döşeniyor

ANKARA-Konya hızlı tren hattı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın gelecek hafta Konya Pınarbaşı’nda son ray serimini gerçekleştirmesiyle tamamlanacak.


  Yeni Asya Neşriyat TÜYAP kitap fuarında

Yeni Asya Neşriyat Satış Pazarlama Müdürü Selahattin Ümütlü, fuar hazırlıklarının günler öncesinden yapıldığını belirterek, binlerce kitap dostuyla birebir iletişime geçecek olmanın, kendilerine heyecan verdiğini bildirdi.


  Hasta bakıcı robot

Japon bilim adamları, hastalarla iletişim kurmak ve onları rahatlatmak amacıyla ‘Actroid-F’ adlı robot geliştirdi. Genç bir bayan hemşireye benzetilen ‘Actroid-F’ hastanelerde yalnız kalan hastalara moral verecek.


  Tasarrufla ağaçlar kurtuluyor

Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle geliştirdiği ürün ve hizmetlerde sürdürülebilir uygulamalara yer veren Türk Telekom, iş süreçlerinde de sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor.


  Okul harçlıkları mantardan

Bursa’da, yağmur ve soğuğa rağmen ormandan topladıkları mantarları yol kenarlarında satmaya çalışan çocuklar, okul harçlıklarını çıkartıyor.


  Kapadokya’nın turist profili değişti

Türkİye’nİn peribacaları, vadileri, butik otelleri ve sıcak hava balonları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’ya gelen turistlerin milliyetleri son yıllarda değişerek arttı.


  Fotoğraf meraklıları New York'ta

“PDN Photo Plus Expo” fotoğraf fuarı, ABD’nin New York şehrinde açıldı. Manhattan’da kapılarını açan 400’e yakın firmanın katıldığı fuara, 3 gün içinde 50 binin üzerinde fotoğraf ve video meraklısının gelmesi bekleniyor.


  Yalnız oyuncaklara yeni arkadaşlar

Yenİ Yüksektepe Kültür Derneğine bağlı olan Gea Arama Kurtarma ve Ekoloji Grubu tarafından hazırlanan kampanya kapsamında, eski ya da kullanılmayan oyuncaklar toplanarak yeni sahiplerine ulaştırılacak.


  Ceplerde 'IMEI' kurnazlığı

Mobİl İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Caner Özgül, cep telefonu üzerinden haksız kazanç elde etmeye çalışanların, hurda telefonları 5-10 lira gibi düşük fiyatla satın alıp IMEI numarasını kaçak telefona kopyalayarak yaşattıkları mağduriyetin devam ettiğini bildirdi.


  Sabah namazında çorba geleneği

Ankara’nIn Polatlı ilçesinde, Cuma günleri sabah namazı kılmaya gelenler çorba sürprizi ile karşılaştı.


  GÜL, MECLİS’TE KUTLAMALARI KABUL ETTİ

Türkİye Cumhuriyeti’nin 87. kuruluş yıldönümü, bütün yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlandı.


  Öğrencileri üşüttüler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri pekçok yerde ertelenirken Sakarya’daki tören boyunca devam eden sağanak yağış ve soğuk hava öğrencilerin üşümesine sebep oldu. Ayrıca, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde ise güneşli fakat soğuk bir havada kutlanan bayramda üşüyen öğrencilerin ısınma hareketleri yaptıkları gözlemlendi.


  Bitlis’te bir terörist teslim oldu

Bİtlİs’te terör örgütünden kaçan bir kişi güvenlik güçlerine teslim oldu.


  Ulaşım zammını metrobüs durağında protesto ettiler

Şİşlİ’de bir grup, İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı protesto etti.


  Bekleviç, Ermenistan’da gözaltına alındı

Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç’in, Ermenistan’da gözaltına alındığı bildirildi.


  Türkiye, refah ve kişi özgürlüklerinde sınıfta kaldı

“Legatum Institute” adlı merkezi Londra’da bulunan uluslar arası düşünce kuruluşunun yayımladığı “2010 Refah Listesine” göre, Türkiye 110 ülke arasında 80’inci sırada, kişisel özgürlük kategorisinde ise 95’inci sırada yer aldı.


  Oyun diye taş atıyorlar

TAŞ atan çocukların bu işi bir bilgisayar oyunu gibi algıladığı belirtildi.


  Adalet tecelli etsin

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş’ın tutuklanmasına ilişkin olarak, artık yargılama sürecinin başladığını belirterek, ‘’Biz Türk adaletine inanıyoruz. Hak yerini bulacaktır. Suçlu, suçsuz ayrılacaktır’’ dedi. KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç ise, Yalçıntaş’ın tutuklanmasının iş dünyasını derinden sarstığını söyledi.


  İfade özgürlüğünde eleştiri var

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye’nin, anayasa değikliğiyle Avrupa Komisyonunun beklentilerini önemli ölçüde karşıladığını, ancak basın ve ifade özgürlüğü noktasında bazı eleştirilerin geldiğini bildirdi.


  Hukukun üstünlüğü teminat altına alınmalı

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Cumhuriyetin demokrasi ile taçlandırılarak, hukukun üstünlüğünün teminat altına alınmasının gerektiğini kaydetti.


  CUMHURİYETİMİZ demokrasiye yabancı

“İsim ve resimden” ibaret kalan cumhuriyet anlayışımız köşe yazılarına da konu oldu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.