"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Siyasî teröristlik çeşitleri

Ahmet BATTAL
04 Şubat 2016, Perşembe
​Siyasetin ne olduğu bellidir: Evvelâ devleti idare edecek olanlardan seçimle gelenlerini seçmektir.

-Sonra devlet idaresi hakkında teklifte bulunmak ve söz söylemektir.

-İdarecileri eleştirmek ve muhalefet etmektir.

-İdarecileri yetkili mercilere ve halka şikâyet etmektir.

Terörün ne olduğu da bellidir:

Terör “düşünce suçu” değildir. Zaten kanunlarımızda düşünce suçu yoktur. Terör bir eylem suçudur. Düşünmek, yazmak veya konuşmak terör değildir.

Bir eylemin suç sayılıp cezalandırılabilmesi için her şeyden önce ceza kanunlarında yazılı olan suç tarifine uygun bir eylem olması gerekir. O halde kanunî tarife bakalım.

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 1. maddesi terörü şöyle tarif ediyor:

“Terör; cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasî, hukukî, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü suç teşkil eden eylemlerdir.”

Yine 2. maddeye göre, “Birinci maddede belirlenen amaçlara ulaşmak için meydana getirilmiş örgütlerin mensubu olup da, bu amaçlar doğrultusunda diğerleri ile beraber veya tek başına suç işleyen veya amaçlanan suçu işlemese dahi örgütlerin mensubu olan kişi terör suçlusudur” ve “terör örgütüne mensup olmasa dahi örgüt adına suç işleyenler de terör suçlusu sayılır.”

Yine “açıklama ve yayınlama” başlıklı 6/2. maddeye göre de “Terör örgütlerinin; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşrû gösteren veya öven ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik eden bildiri veya açıklamalarını basanlar veya yayınlayanlar bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Bütün bunlardan anlaşıldığı üzere terör için cebir, şiddet ve tehdit yani silâh şart.

Siyasetle terör olmaz. Hele bir terör örgütünün adını vermeden ya da onu işaret etmeden, genel olarak icraatları hakkında ya da terörle mücadele biçimi hususunda devleti eleştirmek hiçbir biçimde terör ya da “terör propagandası” değildir, olamaz.

O halde siyasî teröristlik nedir?

O, çeşit çeşittir.

Kendi siyasî tarzına muhalefet edenleri terör örgütü üyesi olarak görüp gösteren, bir tür teröristtir. Zira bu tür siyasetçi terör ile ilgisi olmayanı terör icracısı gibi görüp gösterir.

Siyaset yapmaya çalışanları terör örgütüne yamayarak terörize eden siyasetçi de bir tür teröristtir.

Özetle teröristin siyasetçi destekçisi/yardakçısı olabileceği gibi siyasetçinin de siyasetçiyi terörize edeni olabilir. Bu ikinciye bizce siyasî teröristlik denebilir.

Allah hepsinden muhafaza etsin...

Okunma Sayısı: 1760
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı