"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kömür mü, altın veya elmas mı?

Ali FERŞADOĞLU
05 Aralık 2018, Çarşamba
Kömür madeni yataklarının çoğu yeraltında, kimisi damarlarına ulaşılamayacak kadar derinlerdedir.

Çıkarmak için yeraltından tüneller kazılır. Madende çalışanlar ve makineler bu tüneller yoluyla kömür yatağına girer; yüzeye ulaştırılır.

Kömür madenleri çeşitli tehlikelerle karşı karşıyadır. Bu tehlikelerin başında seller, grizu patlaması ve göçükler gelir.

Evet, kömür çıkarmak için bunca zahmet ve tehlikeler göze alınır. Çalışanların eli-yüzü kararır!

Kömür, dünya ve dünyevî işleri temsil eder.

Kur’ân, iman hakikatleri altın, elmas gibidir!

Çok derinlerde ve zor elde edilir değil; yeryüzünde, elimizin altındadır.

Grizu patlamaları yaşanmaz. Bilâkis, içimizdeki patlamalar engellenir, yangınlar söndürülür; sükûnet ve sekinete kavuşuruz.

Akıl, kalb, vicdanlarımızdaki fırtınalar teskin edilir.

Yüzümüz kararmaz, aksine içimiz aydınlanır, bu nur yüzümüze, gözümüze akseder.

Ayrıca, termal-nur kameraları, radar-nur sistemleri, ultraviyole-nur ışınlarıyla donatılalarak öbür âlemlerdeki tehlikeli yerlerin, ateş yığınların yerleri tesbit edilir.

Altından nehirler, ırmaklar akan ebedî vahalar, vadiler, yeşillikler, köşkler gösterilir.

Risale-i Nur, ümid, aşk ve şevk aşılar. Bilinmezlikten, belirsizlikten ve istikbalden gelen endişe, korku ve karamsarlıkları giderir. Zira, “her müşkül/problem halledilir, her suale cevap verilir.”1

Sorularımız ispat ve mukni izahlarla cevabını bulur, rahatlarız.

Risale-i Nur’un hocası kendisidir, “Herkese güzelce ders verir. Nurlar’la ya okumak veya okutmak veya yazmak suretindeki meşguliyet, tecrübelerle kalbe ferah, ruha rahat, rızka bereket, vücuda sıhhat veriyor.”2

Karanlıklar ve belirsizlikler aydınlanır… Suistimaller, taşkınlıklar engellenir, iktisatlı, tevekküllü bir hayat standardına ulaştırılır.

Tercih bizimdir: Ya dünya, kömür ocakları veya altın, elmas yatakları!..

Dipnotlar:

1- Bediüzzaman Said Nursî, Tarihçe-i Hayat, Yeni Asya Neşriyat, İstanbul, 1999, s. 45. 2- Bediüzzaman Said Nursî, Şuâlar, Yeni Asya Neşriyat, İstanbul, 1999, s. 418.

Okunma Sayısı: 1608
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı