"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nurcuların hizmette B, C, D planları yoktur!

Ali FERŞADOĞLU
26 Ağustos 2015, Çarşamba
Nurcuların hizmette B, C, D planı yoktur; olamaz, olmamalıdır.

Dolayısıyla, Nur Hareketinin ana gövdesi Yeni Asya’nın da hizmette, Risale-i Nur’u, Bediüzzaman’ı anlatmada, iman hakikatlerini neşretmede, B, C, D planı yoktur. Şöyle ki:

“Tarik-i hakta çalışan ve mücahede edenler, yalnız kendi vazifelerini düşünmek lâzım gelirken, Cenâb-ı Hakk’a ait vazifeyi düşünüp, harekâtını ona bina ederek hataya düşerler.”1

Bu paragrafın geçtiği 13. Nota’nın birinci meselesinin özeti şöyle:

Allah bizi her hal ile imtihan ediyor.

Bizim vazifemiz hizmettir, sonuç almak değil. Biz sayıya ve sonuca değil, hizmete odaklanmalıyız.

Cenâb-ı Hakk’ın rızası ihlâs ile kazanılır; kesret-i etbâ’ ile ve fazla muvaffakiyetle değildir. Çünkü onlar, vazife-i İlâhiyeye ait olduğu için, istenilmez, belki bazen verilir.2

“Peygambere düşen, ancak tebliğ etmekten ibarettir.”3

“Sen sevdiğin kimseyi hidayete erdiremezsin. Ancak Allah dilediğine hidayet verir.”4 Peygamberlere verilmeyen bir imtiyaz, bize asla verilmemiştir.

Ey sevaba hırslı ve a’mâl-i uhreviyeye kanaatsiz insan! Bazı peygamberler gelmişler ki, mahdut birkaç kişiden başka ittibâ edenler olmadığı halde, yine o peygamberlik vazife-i kudsiyesinin hadsiz ücretini almışlar. Demek hüner, kesret-i etbâ’ ile değildir. Belki hüner, rıza-yı İlâhîyi kazanmakladır. Sen neci oluyorsun ki, böyle hırsla “Herkes beni dinlesin?” diye, vazifeni unutup vazife-i İlâhiyeye karışıyorsun?5 İşte bu hakikatlere binaen, biz hizmetimizi, vazifemizi, tenbellik yapmadan, adetullah’a uyarak, güzellikle, hikmetle hareket ederek yapar, “sayı ve sonuca” karışmayız.

Yani, “Ben hizmetimi yapıyorum, şu kadar adam kazanamazsam, şu başarıyı yakalayamazsam B planını devreye sokarım, yine sonuç alamazsam C planını…” diye bir şey yoktur.

Biz imtihan ediliyoruz. Vazifemiz hizmettir, hakkı tebliğdir. Sonuç almak değildir.

Dipnotlar:

1- Bediüzzaman Said Nursî, Mesnevî-i Nuriye, Yeni Asya Neşriyat, İstanbul, 1999, s. 143.
2- Bediüzzaman Lem’alar, s. 156.
3- Nur Sûresi, 24:54.
4- Kasas Sûresi, 28:56.
5- Bediüzzaman Lem’alar, s. 156.

Okunma Sayısı: 2488
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Karayel

    26.8.2015 19:50:10

    Hakim bey itirazim var, cümle bandrolden. Nurcularin B plani olmaz mi? B plani sudur: Hükümete dersin benim Nesriyatim var, bu kitap basimi satimi, bandrol mandrolu tekelimize almak istiyoruz, bazi Nurcular Nesriyati birakip bizim bandrolladiklarimizla yaylalarda ancak okuma programi yapsinlar. Hükümette kiyamete kadar oyunu bana ver tüm bandroller senin der. Macin hakemi Diyanet olur ve bu is Kültüre sokulur. B Plani kültürü. Veya B plani kültü!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı