"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

3 milyon 818 bin kişi icra kıskacında

15 Kasım 2023, Çarşamba 21:36
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bankalara olan tüketici kredisi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için takibe alınan vatandaş sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Eylül ayında 118 bin 857 kişinin bireysel kredi borcunu, 90 bin 13 kişi de kredi kartı borcunu ödeyemediği için bankalar tarafından icra takibine alındığına dikkat çeken CHP’li Gürer, bireysel kredi borcu yüzünden icra takibine alınan vatandaş sayısı son 13 ayın en yüksek noktasına çıktığını, hem kredi kartı hem de bireysel kredi borcu nedeniyle aynı ay içerisinde takibe alınanlar tek kişi sayıldığında eylülde toplam 179 bin 986 kişi takibe alındığını aktardı. Gürer, “Hem bankaların hem de varlık yönetim şirketlerinin takibinde bulunanlar tek kişi sayıldığında Eylül 2023 itibariyle toplam 3 milyon 818 bin 605 vatandaş kredi kartı ve bireysel kredi borcunu ödeyemediği için takipte bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul - Aslan Özdemir

 

Okunma Sayısı: 1184
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı