"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgari geçim sınırı 5132, asgari ücret ise 1404 lira!

05 Nisan 2017, Çarşamba 16:45
Mart ayında dört kişilik ailenin asgari geçim sınırı yükselerek 5 bin 132 lira 55 kuruş oldu.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezinin 2017 Mart ayına ait asgarî geçim endeksi sonuçları açıklandı. Buna göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 497 lira 11 kuruş, dört kişilik ailenin asgarî geçim haddi ise 5 bin 132 lira 55 kuruş olarak hesaplandı.

Sonuçlar, dört kişilik ailenin asgarî geçim haddinin bir önceki aya göre yüzde 1,09 arttığını ortaya koydu. Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise aynı ayda bin 976 lira 89 kuruş olarak hesaplandı.

Araştırmada, 4 kişilik bir ailenin sağlık kuruluşlarının belirlediği gibi sağlıklı bir biçimde beslenebilmesi için gerekli harcamanın ise günlük 40 lira 60 kuruş olduğu belirlenirken, ailenin aylık gıda harcaması toplamı ise bin 217 lira 88 kuruş oldu. Ortalama 2 bin 784 lira 96 kuruş ücret alan bir memurun, ailesi için yaptığı gıda harcaması Mart itibarıyla maaşının yüzde 43,73’ünü oluşturdu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde 759 lira 1 kuruş olarak belirlenen kira gideri ise memurların ortalama maaşının yüzde 27,25’ine denk geldi. Bu sonuca göre, bir memur ortalama maaşının yüzde 70,98’ini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak durumunda kalırken, diğer ihtiyaçlarını karşılamak için maaşının yüzde 29,02’sini kullanabildi.

Enflasyon daha da yüksek

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, değerlendirmesinde, hayat ve geçim şartlarının, Mart ayında da bir önceki aya göre biraz daha zorlaştığını belirterek, “Bilinmelidir ki mutfak enflasyonu açıklanan enflasyon rakamlarının çok üzerindedir. İnsanların feryadına kulak tıkayan yöneticilerimizin bu tutumlarına anlam vermek mümkün değildir. Görmezden gelseniz de acı gerçekler ortadadır.” değerlendirmesini yaptı.

Yeni asgari ücret açıklandı: Yoksulluk sınırının çok gerisinde kaldı!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/yeni-asgari-ucret-aciklandi-yoksulluk-sinirinin-cok-gerisinde-kaldi_419619

Çalışanların üçte biri asgari ücret ve altı gelire sahip

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/calisanlarin-ucte-biri-asgari-ucret-ve-alti-gelire-sahip_408502

Asgari ücret hiçbir şekilde yetmiyor!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/asgari-ucret-hicbir-sekilde-yetmiyor-yoksulluk-siniri-4-bin-500-liraya-yaklasti_405065

İşsizlik gençleri bunaltıyor

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/issizlik-gencleri-bunaltiyor_424218

İşsizlik rakamları açıklandı: İşsizler ordusu 3 milyon 647 bin kişiye ulaştı!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/issizlik-rakamlari-aciklandi-issizler-ordusu-3-milyon-647-bin-kisiye-ulasti_421191

Türkiye’yi zor günler bekliyor

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/turkiye-yi-zor-gunler-bekliyor_421160

DHA

Etiketler: asgari ücret
Okunma Sayısı: 3371
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı