"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asgari ücret hiçbir şekilde yetmiyor: Yoksulluk sınırı 4 bin 500 liraya yaklaştı!

27 Temmuz 2016, Çarşamba 15:30
Türk-İş’e göre, Temmuz’da yoksulluk sınırı 4 bin 462 TL’ye yükseldi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Araştırmasının Temmuz 2016 ayı sonucuna göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı bin 370, yoksulluk sınırı 4 bin 462, bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise bin 704,70 TL oldu. 

Sağlıklı beslenmenin maliyeti arttı

TÜRK-İŞ’in açıkladığı araştırma sonucuna göre, Temmuz 2016’da dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.369,76 TL oldu. Türk-İş’e göre, sağlıklı ve dengeli beslenebilmek için dört kişilik bir ailenin yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı bu ay bir önceki aya göre 29 lira arttı.

Asgari ücret hiçbir şekilde yetmiyor

Türk-iş araştırmasına göre 1300 tl’ye yükseltilen asgarî ücret ile geçinmenin mümkün olmadığı ortaya çıktı. Araştırmaya göre dört kişilik bir ailenin gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.461,76 TL olarak gerçekleşti. Bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.704,70 TL oldu. Geçen yıl Temmuz ayında açlık sınırı 1329 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 329 lira, bir önceki ay ise açlık sınırı 1350 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 398 lira düzeyindeydi.

Ekonomi Servisi

Okunma Sayısı: 2419
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • merdan

    27.7.2016 20:00:02

    millet paralelle yatıp fetö çığlıkları ile kalkıyor.Ekonomi ne halde zamlar,aylıklar konuşulmuyor.Bir öcü yaratıldı her gün büyütülüyor.3 yıldır yapılan operasyonlarla 50 defa bitmesi gerekirken bilerek bitirilmiyor ve her taşın altında onlar var deniyor.söylemler korku imparatorluğu kurdu.Akıl vicdan ve basiret tefessüh etmiş.Analiz gücü sıfır.Millet herşeyi yutacak seviyede

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı