"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AVM’ler bayramda tatil olmalı

17 Ağustos 2018, Cuma 23:13
“AVM’ler bayramda tatil olmalı” diyen sendika Kurban Bayramı’nın ilk günü Ankara, Antalya ve Konya’daki AVM’lerin tatil edilmesi diğer illere örnek olmalı çağrısında bulundu.

Alışveriş merkezlerinde çalışanların da bayramda dinlenme hakkı olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “On binlerce AVM çalışanı, Kurban Bayramı’nın ilk gününü ailesiyle ve sevdikleriyle geçirmek için verilen tatil kararının hayata geçirilmesini bekliyor. Daha önce 3 Valilik tarafından alınan kararla Kurban Bayramı’nın ilk günü Ankara, Antalya ve Konya’daki AVM’lerin tatil edilmesi netleştirilmeli. Yılın 365 günü açık olan AVM’ler en azından dinî bayramların ilk günü ve 1 Ocak tarihlerinde kapalı olursa personel de dinlenmiş olur” dedi.

ANKARA, ANTALYA VE KONYA ÖRNEK OLMALI

Bayramın ilk gününü herkesin sevdikleriyle geçirebilmesi için AVM’lerin tatil kararının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Palandöken,“Ekmek parası için tüm yıl boyunca vardiyalı olarak çalışan AVM personeli Kurban Bayramı’nın ilk gününü dinlenmek ve ailesiyle vakit geçirmek için gün sayıyor. Bu yüzden Kurban Bayramı’nın ilk günü Ankara, Antalya ve Konya’daki AVM’lerin tatil edilmesi diğer illere örnek olmalı. Bu kararı örnek alan ve uygulamaya koymak isteyen diğer Valilikler de Kurban Bayramına sayılı günler kala gerekli planlamayı yapmalı. Yurt genelindeki tüm Valilikler, 3 Valiliğin AVM’lere yönelik tatil kararını örnek alarak uygulamaya koymakta geç kalmamalı” diye konuştu.

AHMET TERZİ - ANKARA

Okunma Sayısı: 1823
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı