"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Ağbal açıkladı: Ocak-Haziran dönemi bütçe açığı 25,2 milyar lira

17 Temmuz 2017, Pazartesi 11:09
Bakan Ağbal, "Haziran ayı merkezi yönetim bütçe açığımız 13,7 milyar lira olarak gerçekleşti. Ocak-haziran dönemi bütçe açığı 25,2 milyar lira oldu." diye konuştu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2017 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu basın toplantısında, merkezi yönetim bütçesinin 2016'da 29,9 milyar lira açık verdiğini, 2017'ye ilişkin bütçe açık hedefinin ise 46,9 milyar lira olduğunu anımsatarak, 2017 bütçe açığının, 2016'ya göre artacağının gerekçelerinin kamuoyuyla paylaşıldığını söyledi.

Haziran ayı merkezi yönetim bütçe açığının 13,7 milyar lira olarak gerçekleştiğini ifade eden Ağbal, bütçe giderlerinin 57,7 milyar lira, faiz hariç bütçe giderlerinin 56,4 milyar lira, bütçe gelirlerinin 43,9 milyar lira, vergi gelirlerinin ise 36,4 milyar lira olarak gerçekleştiğini belirtti.

Ağbal, ocak-haziran dönemine ilişkin bütçe açığının ise 25,2 milyar lira olduğunu kaydederek, bütçe giderlerinin 324,4 milyar lira, faiz hariç giderlerin 297,4 milyar lira, faiz giderlerinin 27 milyar lira, bütçe gelirlerinin 299,2 milyar lira, vergi gelirlerinin ise 246,1 milyar lira olduğunu anlattı.

Ağbal, "Bu sonuçlara göre ilk 6 ayda gerçekleşen bütçe açığı, yılın başında hedeflenen bütçe açığının yüzde 53,9'u oranındadır. Hedeflenen bütçe açığı 46,9 milyar lira. İlk 6 ayda oluşan bütçe açığı 25,2 milyar liradır." diye konuştu.

Yeniden yapılandırma konusunda Ağbal, şunları söyledi:

"Toplamda 96,2 milyar liralık kamu alacağını yapılandırdık. Matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesi kapsamında 25 milyar liralık tahakkuk yaptık. Böylece her iki yeniden yapılandırmada toplamda 121 milyar liraya ulaştık."

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2017 dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu düzenlediği basın toplantısında "İlk 6 aylık merkezi yönetim bütçesi gelir gerçekleşmelerine baktığımızda, bütçe gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,8, vergi gelirleri ise yüzde 13,6 arttı. Burada özellikle vergi gelirleri tarafında toplamda çok olumlu bir performans kaydettiğimizi söyleyebilirim." dedi.

***

Okumak için tıklayınız:

Asgari geçim 5 bin 250 lira

6 ayda 51 bin 775 esnaf battı

Hazine, 32 milyar lira borçlanacak

Dış ticarette rekor açık: ''İthalat çözüm değil''

Ekonomiye güven azaldı

Enflasyon maaş zamlarını eritti

Yabancı yatırımcı Türkiye'den kaçıyor

Dış borçlar yükseldi

Kanayan yara: Üniversiteli işsizler

Yoğun teşviklere rağmen istihdam düştü

Gençlerin işsizliği çok konuşuldu

İşsizlik rakamları açıklandı: İşsizler ordusu büyümeye devam ediyor!

İlk dört ayda 38 bin esnaf kepenk indirdi!

Bakan Ağbal: Bütçe açık verdi

Özel sektörün yurt dışı borçları da arttı!

***

Okumak için tıklayınız:

Faizin olduğu sistemde sömürü vardır

“Sen çalış ben yiyeyim” düzenine karşı Kur'an ve Risale-i Nur'daki uyarılar!

Asgari geçim sınırı 5132, asgari ücret ise 1404 lira!

AA

Etiketler: ağbal, bütçe, maliye
Okunma Sayısı: 2192
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yunus

    17.7.2017 14:53:39

    Bakan elin armut mu topluyor nedir bu kadar açık koltuğu boş yere işgal etme bırak daha iyisi gelsin

  • Hayati Binler

    17.7.2017 12:02:40

    5 milyara saray, birçok israf vs sonu bu. İsraf süfyanın bir şiarıdır. Teemmel.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı