"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

6 ayda 51 bin 775 esnaf battı

09 Temmuz 2017, Pazar
2017’nin ilk 6 ayında 51 bin 775 esnaf kepenk indirirken KOBİ’lerin batık kredi hacmi 23.8 milyar TL ile en yüksek seviyeye ulaştı.

Esnafa sicil affı, KOBİ’lere birleşme teşviği, Kredi Garanti Fonu (KGF) üzerinden kullandırılan krediler de işe yaramadı. Borç batağında yüzen, işini döndüremeyen binlerce esnaf ve sanatkâr kepenk indirdi.

Bu yılın ilkyarısında 51 bin 775 bin esnaf iflâs etti. Geçen yılın aynı dönemine göre 218 adetlik artış var. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre yeni tescil sayısında da darametik düşüş söz konusu. Geçen yılın ilk 6 ayında 136 bin yeni esnaf tescil başvurusunda bulunurken bu yılın ilk 6 ayında bu sayı 127 bine geriledi. Geçen yıl 221 bin 769 esnaf sicil değişikliğine giderken bu yılın ilk 6 ayında bu sayı yüzde 200 artış gösterdi.

İstanbul’da 4 bin 649 iflas

Cumhuriyet Gazetesi’nden Şehriban Kıraç’ın haberine göre kapısına kilit vuran esnaf sayısında yüzde 3.1’lik artış söz konusu. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu verilerine göre 2017’nin ilk 6 ayında Türkiye’nin 5 büyük şehrinde iflâs eden esnaf sayısı 13 bin 670’i buldu. Sadece İstanbul’da kepenk indiren esnaf sayısı 4 bin 649 oldu. Sanayinin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde yılın ilk yarısında kapanan esnaf sayısı ise 12 bin adeti geçti.

***

Okumak için tıklayınız:

Hazine, 32 milyar lira borçlanacak

Dış ticarette rekor açık: ''İthalat çözüm değil''

Ekonomiye güven azaldı

Enflasyon maaş zamlarını eritti

Yabancı yatırımcı Türkiye'den kaçıyor

Dış borçlar yükseldi

Kanayan yara: Üniversiteli işsizler

Yoğun teşviklere rağmen istihdam düştü

Gençlerin işsizliği çok konuşuldu

İşsizlik rakamları açıklandı: İşsizler ordusu büyümeye devam ediyor!

İlk dört ayda 38 bin esnaf kepenk indirdi!

Bakan Ağbal: Bütçe açık verdi

Özel sektörün yurt dışı borçları da arttı!

Etiketler: kepenk
Okunma Sayısı: 2354
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet

    9.7.2017 06:00:13

    Zafer zafer naraları içinde mağlubiyet yaşıyoruz.Gel gör ki bunu bilmiyoruz hissetmiyoruz hissedenlere de hain deli diyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı