"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Faizin olduğu sistemde sömürü vardır

10 Haziran 2017, Cumartesi 23:20
MÜSİAD’ın yeni Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, faizle dönen bir ekonominin rant ekonomisi olduğunu belirterek, “Faizin olduğu bir sistemde her zaman sömürü vardır” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) yeni Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, faizle dönen bir ekonominin rant ekonomisi olduğunu belirterek, “Faizin olduğu bir sistemde her zaman sömürü vardır” dedi. Abdurrahman Kaan, mevcut ekonomik sistemin bütün piyasa aktörleri üzerinde ‘faizsiz bir ekonomi mümkün değil’ algısı oluşturduğunu belirterek, “Biliyoruz ki faiz olmazsa olmaz bir koşul değil. Kendi firmam olarak da söyleyeyim; ilk 500 firmanın içindeyiz, ama biz krediyle çalışmıyoruz. Bugün piyasadaki bütün aktörler ‘Kredisiz bir hayat düşünülemez ve kredisiz büyüme olmaz’ tarzında yaklaşım içinde.” biçiminde konuştu.

‘ALTERNATİF MODEL’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Ankara Şubesi’nin düzenlediği geleneksel iftar programında konuşan Kaan, kâr odaklı ve üretimi besleyen faizsiz çözümlerin oluşturulması için çalışma yaptıklarını belirterek, “Önümüzdeki süreçte yeni bir alternatif model ortaya koyacağız” dedi. Kaan, “Girişimci iş adamlarının yatırımdan çaymasını engellemek için ve buna bağlı olarak üretimi güçlendirmek ve istihdam sorununu ortadan kaldırmak için faiz orijinli sistemi değiştirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

***

Okumak için tıklayınız:

“Sen çalış ben yiyeyim” düzenine karşı Kur'an ve Risale-i Nur'daki uyarılar!

Asgari geçim sınırı 5132, asgari ücret ise 1404 lira!

 

 

AA

Etiketler: müsiad, faiz
Okunma Sayısı: 2556
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı