"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir bakanlık çözemez

05 Mayıs 2018, Cumartesi 23:10
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, “Tarımın sorunlarını bir bakanlık çözemez. Tarımın sorunları bütün paydaşların bir araya gelmesiyle çözülür. Gerçek bir desteklemeyle çözülür” dedi.

Çiftçinin ağır sorunları olduğunu belirtenBayraktar, 2017 yılındaki doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin zararının karşılanması gerektiğini söyledi. Hükümetten, çiftçinin Ziraat Bankası’na olan borçlarının yeniden yapılandırılmasını beklediklerini aktaran Bayraktar, “Üretim maliyetleri çok yüksek. Mazot, gübre, tohum, ilaç fiyatları çok yüksek, dünya fiyatlarının üstünde. Bu girdilerle çiftçi üretim yapamaz. Girdi fiyatları mutlaka düşürülmeli. Bir dönüm seranın maliyeti 7- 10 bin lira. Geliriyse oluşacak fiyatlara bağlı. Tarım sektörü bu ülkenin ekonomisine 52 milyar dolarlık gayri safi katkı sağlıyor. 17 milyar dolarlık ihracat yapıyor. 5 milyon mültecinin karnını doyuruyor. Komşu ülkelerin başına gelen mülteci sorunu Türkiye’nin başına gelse, var mı çevremizde bizi besleyecek bir ülke? Yok” dedi.

DHA

Etiketler: şemsi bayraktar, tarım
Okunma Sayısı: 1515
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı