"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dolar / TL kuru tarihi rekorunu kırdı

02 Haziran 2021, Çarşamba 09:56
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart" açıklamasının ardından dolar yükselişe geçti.

Erdoğan, dün akşam TRT'de katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa çalışmalarında, dış siyasete kadar birçok konuya değinen Cumhurbaşkanının faiz açıklaması sonrası ise Dolar\TL kuru rekor kırdı.

8,58 barajını aşan dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini görerek, 8,82 liraya kadar yükseldi. Sabah saatlerinde ise 8,63 seviyesinde seyretti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programda faizlerle ilgili olarak, "Bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart, onun için de temmuz-ağustos, buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın açıklamalarının, "Merkez Bankasının bağımsızlığının kalmadığı" yönünde algılandığı ve bunun dövizdeki fiyatlamada başlıca etken olduğu belirtiliyor.

Euro da tarihi seviyede

Öte yandan euro da Türk lirası karşısında tarihi rekorunu kırdı. Söz konusu konuşma sonrası 1 euro 10,74 lirayı gördü.

Euronews Türkçe

Etiketler: Dolar, TL, kur, tarihi rekor
Okunma Sayısı: 1854
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    2.6.2021 11:16:15

    Dün vatandaşa dolarları satın diyerek vatandaşı zarara uğratanalr bugün ise faizleri düşürmemiz lazım diyerek dolar üzerinden kimleri zengin edecek göreceğiz. Finans piyasaları da diğer alanalrda olduğu gibi GÜVEN üzerine istikrarını korur.Fakaaat başta RTE-BAHÇELİ ikilisi olmak üzere AKPMHP Koalisyonuna muhalefete oy veren seçmenin değil bizzzat kendi partililerinin dahi güveni kalmadı.Nasl kalsn ki maskede hüsran,aşıda vaat edilenin çıkmaması,ekonomide TÜİK e sipariş enflasyon açklatmalarına rağmen yüksek enflasyonun devam etmesi para piyasalarında da hüsran olarak çıkıyor.Neticede kaybeden ülke,kazanan yandaşları.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı