"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekmek fiyatlarında çift başlılık mı var?

13 Aralık 2014, Cumartesi 11:54
İstanbul’un bazı fırınlarında ekmeğin 1 lira 25 kuruştan satılması, ‘ekmeğe zam’ tartışmalarını gündeme getirdi.

Bazı yerlerde 1 liranın altında ya da üstünde ekmek satıldığını kaydeden bir fırıncı esnafı, “Ucuza satılan ekmekler konusunda bir şey söylemek istemiyorum, o bana kalsın.” dedi. 

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, kendilerine bağlı fırınlarda ekmeğe zam yapmadıklarını söyledi. Özer, “Bizim 250 gram olan ekmeğimiz 1 lira. Ancak İstanbul Ticaret Odası, kendisine bağlı fırınlarda fiyatı serbest bıraktı.” iddiasında bulundu. Özer, “İstanbul’un ekmeğinde çift başlılık mı var?” sorusuna, “Valla kaç baş olduğunu ben de bilmiyorum.” cevabını verdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) yetkilileri ise, bu iddianın daha önce de dile getirildiğini belirterek, Şubat ayında yaptıkları açıklamayı hatırlattı. İTO’nun fiyat belirleme gibi bir yetkisinin ve sorumluluğunun bulunmadığı ifade edilen Şubat ayındaki açıklamada ise, “Gerek İstanbul Ticaret Odası’nın gerekse ülke genelindeki ticaret ve sanayi odalarının fiyat belirleme, fiyat artışlarını sınırlama gibi bir yetki ve sorumluluğu yoktur. Böyle bir uygulama serbest piyasa ruhuna da aykırıdır.” denilmişti. 

FIRIN SAHİBİ: UCUZ EKMEK KONUSUNU KONUŞMAK İSTEMİYORUM

İstanbul Fırıncılar Odası’na bağlı çalışan fırın sahibi Asım Şahin, odanın belirlediği fiyatın altında ya da üstünde ekmek satmadıklarını söyledi. İstanbul Ticaret Odası’na bağlı fırın işleten Galip Gür ise, bazı fırınların 1 liranın altında ya da üstünde ekmek sattığını belirtti. Gür, “Bunlar var tabi ki. Yanındaki fırınlar ucuza sattığı için 1 liradan aşağı ekmek satılıyor. Biz 1 liraya satıyoruz. Kaliteyi, müşteri memnuniyetini yüksek tutuyoruz. Gramaj standarttır, değişmez. Ucuza satılan ekmekler konusunda bir şey söylemek istemiyorum. O bana kalsın.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1196
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı